smíchání polo s plnou syntetikou

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
mira

smíchání polo s plnou syntetikou

Příspěvek od mira »

v nejvyšší nouzi jsem do skůtru Piagio kterej bere plnou syntetiku od Repsol API TC+(zbyly tam tak 3 dcl)nalil Shell ADVANCE Scooter 2 polosyntetika API TC.Je ho tam půl litru a nevím co teď.Můžu ho dolít doplna ještě Repsolem až ho seženu nebo ten mix mám raděj z tý nádržky dostat ven???Je to Piaggio NRG 70 ccm dva roky starý jetý stále na Repsol s automat.přidáváním oleje do naturalu 95.
díky za radu
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

obecně - jakýkoliv jiný, než předepsaný olej (a nemám na mysli fritovací, stolní, hydraulický, konzervační apod.) je lepší, než žádný, ale co nejdřív vyměnit celou náplň za správný.
P.S. kolik ho tam liješ - do sedmdesátky - že tohle řešíš?
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Nejdřív si rýpnu :D ,koncern Piaggio je velmi úzce spjatý s Agipem a do všech svých "strojů" ho doporučuje :wink: ,proto nechápu ten Repsol :D , ikdyž je to také špičkový olej. Jelikož máš dvoutakt se vstřikováním oleje do benzínu, tak se zas tak moc neděje. Shell Advance je kvalitní olej a ikdyž nemá TC+ ,tvému skůtru vyhoví. Vyjeď ten olej co nejvíc to půjde a pak normálně dolej olejem,který preferuješ. Než ten Advance vyjedeš,tak moc nezávoď :D :D :wink: Jen pro doplnění,nikdy nepoužívej "závodní" olej s ricinem,ten v sériových motorech se vstřikovacím mazáním nefunguje!!
naatrium

Příspěvek od naatrium »

:) tohle bych vubec neřešil je to bezproblemu. Oilmaster tlačí potřebný množství oleje do motoru kde se ve vysledku stejně spálí, takže no problemo.. Muj fichtl jezdi na vyjetej olej z auta uspěšně už 6000km a zběžně rozdělanej motor naprosto ok hlava čistá bez karbonu, na válci schudek není tlaky dobrý, mažu 1:10.. Občas když je levný M6A tak leju to... :) Dřív sem jezdil na shell SX 2T a v hlavě byl šedý karbon..
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

díky za názory,hned jsem trošku klidnější.V náplni je litr takže zejtra to doleju správným.Repsol tam liju na doporučení svýho prodejce a mašinka jede pořád fajn,takže to neřeším :D :D I tak ho dost šetřím,na blbnutí mám XTéčko a tam naštěstí olej moc neřeším. Ale v každým případě si koupím další náplň do foroty....
tak ještě jednou díky za názory kluci!!!
Odpovědět