Proměnné intervaly

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Kolda

Proměnné intervaly

Příspěvek od Kolda »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, dle jakého klíče určují automobily koncernu VW (jestli to mají i jiné nevím) proměnný interval výměny oleje. Jde o nějaký výpočet ŘJ (počet startů, počet a délka jízd se studeným motorem..?) nebo se jedná o nějaké čidlo? Pokud je již podobné téma založeno, omlouvám se, kdyby jste to někdo našel, napište sem prosím link. Předem díky za odpovědi.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Kolda

Příspěvek od Kolda »

Dík za odkaz, bohužel z toho se člověk moc nedozví (resp. všechny tyto věci jsou mi známé). Potřeboval bych drobet podrobnější popis, podstatu věci..:)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jedná se pouze o algoritmus v softu ŘJ + nějaká ta čidla navíc, rozhodně však (alespoň zatím) neexistuje žádné čidlo, které by sledovalo "kvalitu" motorového oleje.
Kolda

Příspěvek od Kolda »

Takže algoritmus v ŘJ vyhodnocuje způsob užívání vozidla a dle toho člověka zažene do servisu dřív nebo pozdějc jo? :) Ok, tak dík.. :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jednou z důležitých veličin je spotřeba paliva.
Sranki

Příspěvek od Sranki »

Sleduje sa spotreba, teplota oleja, pocet startov.

Mam taky pocit, ze to je asi vsetko na zaklade coho sa potom stanovi termin servisnej prehliadky.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Někde jsem četl (v době, kdy Škodovka tento systém zaváděla), že hraje roli i počet otevření kapoty motoru. Jenom nevím, zda to, že ji člověk otevírá častěji, termín příští návštěvy servisu přibližuje nebo naopak oddaluje. :lol:

P.S.: A pokud je mi známo, tak koncern stejně omezil horní hranici proměnlivého intervalu max. 2 roky/30 tis. km - podle toho, co uplyne dřív.
řepoňa

Příspěvek od řepoňa »

z devadesáti procent podle prutoko paliva deset procent startování.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Anonymous píše: P.S.: A pokud je mi známo, tak koncern stejně omezil horní hranici proměnlivého intervalu max. 2 roky/30 tis. km - podle toho, co uplyne dřív.
A mě pokud je známo, tak se od prodloužených intervalů pomalu (a potichu) začíná ve světě upouštět. Přišli na to, že to není pro motor "to pravé ořechové"....
Odpovědět