Naplnění převodovky
Moderátor: Colommbo
-
testus
Naplnění převodovky
Zdravím všechny diskutující. Mám šestileté auto s cca 54 tis. km a s ohledem na to, že se doporučuje výměna po 100k km nebo 5-6 letech budu vyměnit olej v převodovce. Vhodný olej mám, kde udělat výměnu také, ale chtěl bych se poradit čím. Převodovka se plní prostřednictvím šroubu kterým se kontroluje stav oleje v převodovce - tj. malým otvorem. Máte někdo zkušenost čím převodovku naplnit? Napadla mě lékařská stříkačka zvaná "ŽANETA" - ale ta má objem jen 150ml a plnění dvou litrů do převodovky bude asi zdlouhavé s možností ztrát při plnění stříkačky (14x).
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Re: Naplnění převodovky
Hoď auto na kolíbku, pohodlně to tam naliješ, pak to postavíš na kola a necháš vytéct
Práce tak pomalu na den. A nebo můžeš 14x naplnit stříkačku 
-
testus
No, fajn fígl na plnění převodovky, hned prolezu web jestli na moje auto někdo vyrábí kolébku. Pokud jo, tak bezva, ještě u toho natřu spodek....
. Že jsem se tu vůbec ptal 
Předpokládám, že to máš v nějaké plastové láhvi. Takže provrtat víčko a do něj strčit hadičku. Samozřejmě průměr vrtáku podle hadičky.
-
Návštěvník
Jeden čas Castrol prodával převoďáky v obalu s trubičkovým aplikátorem. Kromě toho se kdysi v Mototechně prodávaly "pumpičky" pro aplikaci oleje do nepřístupných ústrojí o různém objemu. Dnes se tyhle pumpičky občas dají sehnat v zahraničí v obchodech s motoristickými potřebami.
testus píše:Zdravím všechny diskutující. Mám šestileté auto s cca 54 tis. km a s ohledem na to, že se doporučuje výměna po 100k km nebo 5-6 letech budu vyměnit olej v převodovce. Vhodný olej mám, kde udělat výměnu také, ale chtěl bych se poradit čím. Převodovka se plní prostřednictvím šroubu kterým se kontroluje stav oleje v převodovce - tj. malým otvorem. Máte někdo zkušenost čím převodovku naplnit? Napadla mě lékařská stříkačka zvaná "ŽANETA" - ale ta má objem jen 150ml a plnění dvou litrů do převodovky bude asi zdlouhavé s možností ztrát při plnění stříkačky (14x).
Díky za odpověď.
Zožen si tvrdu plastovu flašu do dna navrtaj dieru a cez hrdlo ktore pre tento pripad musi mat aspon 4 cm našrobuj do dna autoventil z pneumatiky z nakladneho auta -daju sa kupit aj samostatne .Do vrchnaka na flaši uchyt vodovodarsky gulovy ventil - ja mam 1/2 col a našrobuj nanho koncovku aby si mohol nasunut hadicku ktoru maj dlhšiu .Do flase nalej olej,flasu zatvor zasun hadičku do prevodovky , trošku natlač vzduchom ja mam nato kompresor z chladničky ten nema take palby, potom otvor ventil a uz to ide .Mne to funguje na 100 pro a málokedy to mam doma stale to niekto potrebuje
- Colommbo
Anebo shora podél motoru prostrčit hadičku, spodní konec do otvoru v převodovce a shora trychtýřkem nalívat, půjde to dost pomalu, ale člověk si prostě musí nějak poradit...
Víčko nádoby s olejem bych nevrtal a hadičku do něj nestrkal, poteče to okolo... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha"
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
„Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám...“ Miroslav Horníček
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
„Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám...“ Miroslav Horníček
-
jarson
mazacie olejnicky cca 500ml sa u nas bezne predavaju. Napr.v autodieloch alebo v nejekom zeleziarstve by som hladal. Stoji to v priemere cca.5€. Osobne (kedze to clovek potrebuje velmi zriedka) si to vždy iba požiciam od znameho. Každopadne mam aj v pivnici jednu plastovu striekacku co mi zena doniesla z prace - povodne na klystýr asi - neviem... tato ma ale iba 100ml. Na druhej strane zase si takto vies pomerne presne zmerat kolko si dal oleja - ja som to kvoli tomu chcel aby som vedel zmerat pri dolievani kolko mi zere motor oleja.
Inak jeden kamos ma toto co sa pise vyssie s tým ventilom , akurat nema doma kompresor , tak to tlakuje normalne rucnou pumpou. Okrem toho , ze si pri tom riadne zacvici a ze to z toho ide dost pomaly , to vcelku funguje. Akurat ak nemas doma tie ventily a aj tak by si to kupoval, je asi lepsia ta normalna olejnicka.
Inak jeden kamos ma toto co sa pise vyssie s tým ventilom , akurat nema doma kompresor , tak to tlakuje normalne rucnou pumpou. Okrem toho , ze si pri tom riadne zacvici a ze to z toho ide dost pomaly , to vcelku funguje. Akurat ak nemas doma tie ventily a aj tak by si to kupoval, je asi lepsia ta normalna olejnicka.
Plniace pumpy na olej nie je problém zohnat na internete v roznych prevedeniach,objemoch a od roznych predajcov,za pár €. Preovodové oleje Shell maju vysuvaciu hadičku alebo 2T olej od Castrolu má uzke flexibilné hrdlo. http://www.mountfield.sk/odsavacka-olej ... l-1moz0082 http://www.heureka.cz/?h[fraze]=odsavacka+oleje&m=f&f=7 http://www.heureka.cz/?h[fraze]=odsavac ... =3&m=f&f=2
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Já to dělal taky tak, jen je potřeba to "chvíli" před nalitím množství kolik tam toho má být to ohlídat a lít pomalu. Holt trošku toho oleje vyteče, než přestaneš lít a stihneš vlézt pod auto to zašroubovat.Colommbo píše:Anebo shora podél motoru prostrčit hadičku, spodní konec do otvoru v převodovce a shora trychtýřkem nalívat, půjde to dost pomalu....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF