RM 250 r.v.91-93.

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Moja

RM 250 r.v.91-93.

Příspěvek od Moja »

Ahoj chlapáci.Mám problém,nevíte někdo kolik přijde oleje do šavlí na tohle moto?Vidlice jsou Showa.Děkuju za odpovědi. :lol: Nemůžu to nikde najít!
Tirika

Příspěvek od Tirika »

Tady něco je..
http://www.fullfloater.com/pdfs/suzuki_ ... rticle.pdf

Jinak koupit se dá tady..
http://www.chiltonsondemand.com/suzuki- ... -2206.html

Zkusil bych origo servis, a mechanikama se dá občas domluvit... :wink:

edit

http://www.filestube.com/r/rm250+service+manual

Manuál č. 4, tam by to mělo být...
Itall

Příspěvek od Itall »

Moja: Tos toho moc o té vidlici nenapsal. Je to "klasická" nebo Upside down? Jaký průměr? Do konfekčních vidlic, které bývají standardně montované na terénní motorky se obvykle dává 500-580 ml oleje na každou stranu. Množství podle požadované tvrdosti (progresivity) pérování. Doporučuji zkusit spíš fórum na www.motorkari.cz
Itall

Příspěvek od Itall »

Na fóru motorkari.cz se hovoří o 360 ml. :lol: Tak to si tedy zjisti :P . Kolik jsi vypustil?
Moja

Příspěvek od Moja »

Jsou Upside down a průměr lkuzáků je 45mm.A už vím že tam má být 100mm od vrchu,takže tam padlo těch 580ml.Dík za pomoc.Může se to když tak smazat.
Moja

Příspěvek od Moja »

Jo a vypustil jsem 430ml asi.Protože tekli jak dunaj,tak jsem nevěděl kolik.
Itall

Příspěvek od Itall »

Moja: To by odpovídalo, nevím, proč na fóru motorkaři se psalo o 360 ml, ale konkrétně se Showa nemám zkušenost, tak jsem to sem pro jistotu napsal. Jinak, co vím, tak platí těch 500-580 ml. Já mám Marzocchi UD 45 mm, a tam je 500-580 ml. Původně bylo 500 ml, chtěl jsem to přitvrdit, tak jsem dal 580. Je to ale maximum, tak počítej, že to bude při větším propérování tvrdší. Doufám, že už ti netečou, nekdy stačí jen zkrátit pružinku na simerinku.
Moja

Příspěvek od Moja »

Simerinky byli myslím podle toho jak vypadli asi ještě původní a prachovky byli taky mizerný.Pro jistotu jsem dal i nový pouzdra a už je to v cajku!
Itall

Příspěvek od Itall »

Moja: To jsi tedy mechoš, tak ať slouží. Jaký jsi dal olej, myslím viskozitu?
Moja

Příspěvek od Moja »

Jen 5W a a jeví se mě to dobře.Chci a by to nebylo moc tvrdý.Já už na motorce nijak skákat nebudu.Už jsu přeci jen starší model a už mám nějaký tan železný kloub,tak musím dávat na sebe pozor! :lol:
Itall

Příspěvek od Itall »

Moja: Jo, v pohodě, kdyžtak se to dá přištelovat, ale moc ne, aby to nemlátilo do rukou. Horší by bylo, kdyby se to nedalo přištelovat na roztažení. To pak má člověk pocit, že ho to po plném propérování vystřelí na Měsíc. Ale mě se to stalo jen u vidlic Paioli na Pragovce, a to je jiná liga, než Showa. Tedy rozuměj, na Měsíc mě to nevystřelilo, i když někdy asi vypadám, jako kdybych z něj spadl :lol: . Já už taky nějaká léta mám, ale klouby zatím origo :lol: .
Moja

Příspěvek od Moja »

Šavle umím štelovat,ale na to přijde až bude trošku teplejší počasí. :lol:
Odpovědět