Iveco 100 Eurocargo

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
majakubec

Iveco 100 Eurocargo

Příspěvek od majakubec »

Dobrý den, pánové.
Potřeboval bych prokonzultovat a vědět Váš názor na použití oleje do motoru tohoto nákl.automobilu.Auto je deset let staré, má najeto 448 tkm.je přeplňované turbem, dle výrobce se olej mění po 40 tkm, nyní je tam nějaký Shell Rimula 10W-40, ale je dost drahý, vím, že musím použít olej pro dodávky a náklaďáky, což u mě není problém, ale moje otázka je, jak se díváte na výrobce české produkce Mogul,Paramo, Koramo, Trysk,Valar, Hekra, Carlson aj. možná jsem některé pomíchal dohromady, to nevím.Pročetl jsem si o tom již několik různých povídání a názorů a dospěl jsem k závěru, že všichni používají základové oleje z Litvínova, který údajně, a to nemám potvrzené, dodávají pro Repsoil,Cinol,ELF,Fina,Total, OMV - vyčteno z různých časopisů, takže se mi chce usoudit, že se nebude jednat o nic špatného, no a potom záleží na aditivech, o čem si myslím, že to také nebude nic špatného.Výkonové normy mi jsou jasné,jen se chci podělit o Vaše názory a připomínky na tyto české produkty.
děkuji všem za odpovědi.
M.Jakubec.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27500
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Iveco 100 Eurocargo

Příspěvek od Pitris »

majakubec píše:.....jak se díváte na výrobce české produkce Mogul, Paramo, Koramo, Trysk, Valar, Hekra, Carlson.....
Můj osobní názor je: prvních pět ano, šestý a sedmý raději ne. Ono i když základové oleje budou event. stejné, tak bude rozdíl v aditivaci, a pokud by třeba i ta Hekra nebo Carlson byl jen přebal něčeho - a možná i něčeho dobrýho - tak se stejně nedozvíš, čeho. Ale je to "zajíc v pytli".
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Paramo produkuje Mogul, Trysk i Koramo (které s Paramem fúzovalo v 2003).
majakubec

Příspěvek od majakubec »

Tak jo, díky pánové, vynechám Hekru a Carlson a hodím si korunou na ten zbytek, díval jsem se na ceny a jsou docela srovnatelné, záleží jak, kde to koupím.
bjukemen
Příspěvky: 4877
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

..zkus ten Valar :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ja by som zostal pri shell. pouzivam do nakl. vozidiel vo firme, najazdene aj cez 2mil. km. shell rimula je fakt kvalita.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

majakubec píše:Tak jo, díky pánové, vynechám Hekru a Carlson a hodím si korunou na ten zbytek, díval jsem se na ceny a jsou docela srovnatelné, záleží jak, kde to koupím.
A věř tomu, že uděláš dobře.
Odpovědět