Originalni olej

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

modelář píše:
Anonymous píše:ATF SP3,atd.. - lze také použít Fuchs Titan ATF 4400.
Mohu se zeptat, zda se jedná o novinku, resp. jak dlouho je na trhu? Když jsem to svého času řešil, nebyl k dispozici ještě ani Valvoline MaxLife ATF.
Do výrobního programu ATF kapalin Fuchse byl zařazen v r.2009...
modelář

Příspěvek od modelář »

Díky! I Alfimu: takové přihřívání polívčičky je nanejvýš účelné!

Jenom by mne zajímalo, proč se dnes s nabídkou těchto olejů téměř roztrhl pytel, když většina převodovek, které ho nezbytně potřebují, již v mezidobí stačila vychcípat na nejrůznější Dexrony... :?:
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27500
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

modelář píše:To Pitris: U té Hondy jde nejspíše o specificky formulované produkty, které si Honda u "někoho" zadává. O motorkách nevím skoro nic. Případ Mitsubishi je specifický tím, že v rámci velké firmy, tj. nejen MMC jako jedné z jejích mnoha částí, lze najít i petrochemii. A to pro Hondu ani Yamahu neplatí.
Minimálně Yamaha "si dělá svoje" oleje http://www.yamaha-motor.cz/community/li ... malube.jsp a tady jsou další origo kapaliny http://classic.artsautomotive.com/GenuineFluids.htm ale je asi možné, že některé z nich si výrobce motoru/převodovky/diferenciálu/posilovače/chladicího a brzdového systému "nechává" u někoho dělat - (ale přesně podle svých požadavků, a specifikací; a je to to nejlepší, co se tam dá nalít).
Odpovědět