Alternátor - rada

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

modelář

Příspěvek od modelář »

Tak tím prvním, kdo se v případě "komutátoru" seknul v terminologii, jsem byl já. :oops:

Ale pokud jde o ty "drážky", předpokládám, že jde o podélné, tj. oddělující oba sběrací kroužky (ano, správně "sběrače") od sebe + po jedné z každé strany jako oddělení od okolního materiálu hřídele rotoru. Jenže pokud jsou tam jenom ty drážky, pak se konstruktér alternátoru snažil ušetřit, poněvadž standardním řešením zaručujícím citelně vyšší vyšší provozní spolehlivost je oddělení sběračů plastovými, pertinaxovými apod. "límečky" (opět si nejsem jist správným termínem...).
modelář

Příspěvek od modelář »

modelář píše:Ale pokud jde o ty "drážky", předpokládám, že jde o podélné...
Sákriš, samozřejmě radiální, nikoli axiální! :oops:

P.S.: Tak to dopadá, když se člověk chce za každou cenu vyhnout používání cizích slov...
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

...jde o sběrací kroužky, v podstatě o kolektory převádějící napětí buzení alternáru, které jsou napájeny přes uhlíky.K prasknutí mohlo dojít díky vybracím unavených ložisek, už jsem se s tím setkal.Povedlo se a to je hlavní.Jen se chci zeptat, jestli jsi normálně vlastníkem spec torxu na řemenici alternátoru nebo sis ho někde půjčil, jedná se o speciální trubkový torx, pochybuji, že máš nějaké jiné provedení uchycení řemenice.
Befel

Příspěvek od Befel »

Ten trubkový torx jsem si půjčil od známého, co dělá auta, musel jsem si půjčit i imbus na přidržení rotoru, zas takový problém to nebyl, ale kdybych to neměl tak by jsem se nechytal.
Odpovědět