Špatný olej?

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Špatný olej?

Příspěvek od skodovkar »

Zdravím přátelé, jeden z kolegů má nepříjemný problém, rozjela se o tom diskuze, tak posílám odkaz. Samozřejmě mě zajímají vaše názory. :wink:
začíná to dole

http://www.skoda110r.cz/forum.php?thread=7045

Hodím mu pak link na tohle forum, tak prosím věcně.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Tohle mi připomíná zetorácký motory, kde se dlouho používal M6A a neměnil se olej a jen dolíval a dolíval se aditivovaným olejem.Rozpuštění a uvolnění velkých kusů usazenin, čerpadlo pak nestíhá dodávat olej a ten zbytek, co koluje motorem se prostě začne doslova péct, pak se ucpe všechno a zadře.Je i možná přítomnost jiné látky z důsledku třeba netěsnosti motoru.Jsem přesvědčený, že prvopočátek je zanedbaná výměna oleje a celkový stav motoru.Nic ve zlém, ale tohle musel dopustit úplný atomobilový analfabet, tohle se nestane ze dne na den.
Nevylučuji ani určitou sabotáž podle vzhledu "uhlí".
modelář

Příspěvek od modelář »

Vzhledem k tomu, že ta sr.čka je soustředěná hlavně na víku ventilů, nikoli na samotné hlavě pod víkem, tipl bych to na chlad. kapalinu v oleji. Samozřejmě jde také o to, jakou mechanickou konzistenci ty nánosy mají, což z fotek nepoznám. Mně to však připadá spíše jako sraženina, než masivní nánosy karbonu.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Toto je možná tipovací soutěž jak napsal modelář, dle mého názoru - neměněný olej pouze dolévaný . Sraženina s chladící kapalinou vypadá třeba jaku jako černá vazelína A 00 .
modelář

Příspěvek od modelář »

V diskusi na tom linku někdo zmínil, že je za tím třeba hledat ženu. Rád bych v této souvislosti vzpomenul případ, kdy si řidička u benzínky koupila a na místě sama dolila kapalinu do ostřikovačů, ovšem dolila ji do nádobky okruhu posilovače řízení, které se pak při jízdě po dálnici "kouslo". Případ byl slušně zdokumentován, jelikož měl soudní dohru (ve Francii): řidička "pochopitelně" žalovala benzínku... :lol:
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27494
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Jo, podle těch fotek to vypadá, že buď je tam (byl tam) ještě původní olej s fabriky :oops: :lol:
(v tom případě to má ale najeto mnohem víc, než těch 56tkm),
nebo tam fakt tekla (a olej ničila) chladicí kapalina.....protože to připomíná "blátivou" kaši - nechápu, jak to může někdo nechat dojít tak daleko :(
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27494
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

modelář píše:V diskusi na tom linku někdo zmínil, že je za tím třeba hledat ženu. Rád bych v této souvislosti vzpomenul případ, kdy si řidička u benzínky koupila a na místě sama dolila kapalinu do ostřikovačů, ovšem dolila ji do nádobky okruhu posilovače řízení, které se pak při jízdě po dálnici "kouslo". Případ byl slušně zdokumentován, jelikož měl soudní dohru (ve Francii): řidička "pochopitelně" žalovala benzínku... :lol:
Kdo vyhrál :?: :lol: Ale kdyby to bylo v Americe, vsadil bych na řidičku.... :lol:

A já kdysi náhodou na poslední chvíli zarazil jednoho, kdo chtěl ve feldě dolít motorový olej do nádržky na chladicí kapalinu....."autoblbosti" nejsou jen výsadou žen :cry:
modelář

Příspěvek od modelář »

Jo v Americe (a u nás...) by to bylo o tom, kdo si může dovolit zaplatit fikanější právníky, ale tohle je civilizovaná Evropa, naštěstí - někdy až příliš. :twisted:

Celý případ byl poněkud složitější, neboť došlo k nehodě, řidička se odvolávala na technickou závadu (va Francii patří k dobrým mravům soudit se s výrobcem, byť málokdy málokdo něco vysoudí...), technická expertýza zjistila přítomnost cizí kapaliny v okruhu posilovače řízení, pak se složitě zjišťovalo, zda to vůbec může způsobit ztrátu ovladatelnosti vozu atd. atd. Pokud si to dobře pamatuji (případ je z pol. 90. let), tak to šlo nějak do ztracena, resp. celá nehoda se nekonec posoudila, jako by při ní technické faktory nehrály podstatnější roli.

A proto mají dnešní vozy posilovač elektrický! :wink:
Odpovědět