Toyota Corolla olej

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ja by som k veci. zaujimave ze to tu este nikto neriesil, ale corolla z rokov 95-97 mala z vyroby problem s nekvalitnymi stieracimi kruzkami a na vela kusoch uz od 100.000km byvala velka spotreba oleja (u niektorych az liter na tisic!). takze treba vymenit stieracie kruzky a potom riesit olej. imho, ak je ta spotreba oleja nejaka vyssia, nepomoze ani ten "najhustsi" olej
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A netýkal se tenhle problém výhradně "obdobných" (jako v Corolle) motorů v Carinách E z UK, tedy "nejaponského" původu?
bokorys

Příspěvek od bokorys »

s informaci o tech nekvalitnich krouzcich jsem se jeste nestkal, ani na toyota foru. Mas to z nejakeho overeneho zdroje?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já jsem to také někde četl, ale Toyotu nemám, takže mne to příliš nezaujalo.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

prave nepocul som napr. o carinach, ale ten problem sa tykal coroll z daneho obdobia a motora 1.3 (niekde oznacovany aj 1.4) a zdroj je autorizovany servis z ktoreho viem ze kruzky sa menili v ramci zaruky, ktora bola predlzena. toyotu som sice nikdy nemal, ale kedysi som chcel kupit a vsetky mali problem so spotrebou oleja. ked som to zistoval v autorizovanom servise, bola mi podana ta informacia.
cimik
Příspěvky: 112
Registrován: ned čer 21, 2009 11:56
Bydliště: jihovýchod moravy

ty co papaly olej

Příspěvek od cimik »

Pokud vím, problémy se spotřebou oleje měly motory 1.4 VVt-i a 1.6 VVt-i roku výroby tuším 2000 - 2002. Omlouvám se, pokud to není přesné. Já mám 1.6 VVT-i r. 2003, roční nájezd tak 25000, dolívám za výměnné období max. 2dcl. Olej měním kolem 12 tisíc. Používám Shell Helix Ultra 5w - 40. S autíčkem maximální spokojenost.
Mazda 3 e-Skyactiv 186, r. 2024
Petro Canada Supreme Synthetic 0w-20

Fiat Punto 1,2 44kw, r. 2004
Liquy Moly Molygen New Generation 10w-40
Petis

Příspěvek od Petis »

Je to tak, rocnik 95-97 corolly 1.3 ma velmi cato problem s ubyvanim oleje pres tesnici krouzky - i na toyotaklub foru je toho plno. Rocnik 97-99 je v pohode a pak se zase objevuje problem u prvnich vvti motoru.
FF

Příspěvek od FF »

bokorys píše:1. Pochopil jsem správně že SG SH lze nahradit jakymkoliv vyšším (a tím lepším)? Tedy SJ SL. Někde jsem tady četl, že SM by nebyl vhodný.
Áno.
...a k tomu SM - ten je v súčasnosti (hirerchicky) najvhodnejší - to si len pár "olejárov" myslelo, že je to LOW SAPS...
bokorys píše:2. Pro snížení spotřeby oleje se doporučuje 10W-40 oproti 5W-40, ale má to smysl? Neudává první číslo vizkozitu za studeného stavu?
Nemá to zmysel v zmysle zníženia spotreby oleja - tie oleje sú za tepla rovnako husté a za studena hustejšie ako za tepla.
bokorys píše:3. Je nějaký problém při přechodu 5W-40 na 10W-40?
Nie, žiadny problém a neviem prečo sa tomu hovorí "prechod". Olej SAE 5W-40 bude za každých okolností výhodnejší ako olej SAE 10W-40!
bokorys píše:V tom servisu, kde to otec měl psávali interval 15 tis (5w-40), ale v dokumentaci se uvádí 10tis. Na základě čeho lze interval výměny protáhnout?
Interval možno predĺžiť na základe toho, že pri prevádzke vytvoríš ešte ideálnejšie podmienky ako ideálne - teda nevytvoríš, a teda interval sa musí len a len skracovať - ten udávaný je totiž pri ideálnych podmienkach!
Odpovědět