shell rimula super FE10w-40

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
omega 2,5td

shell rimula super FE10w-40

Příspěvek od omega 2,5td »

ve svem aute omega 2,5td používam olej do kamionu shell rimulla super FE10w-40 uz roky dobra cena super olej ma někdo podobné zkušenosti ????
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Už se to tu parkrát probralo.Tento olej není určený pro motory os.aut, ale je faktem, že znám pár borců, co na tyto oleje jezdí a nemají žádné potíže.Asi bych byl zdrženlivý u benz.motorů, ale do diesela si myslím, že se nic nestane. ....vím, olej zadarmo, tak co"vona to ta mrcha zkousne".Nebudu Vás navádět, abyste to nedělal, ale tento olej do Omegy nepatří.Mezi motory os.a nákl. aut je objemový rozdíl, rozdíl v otáčkách, rozdíl v zatížení, rozdíl v čerpatelnosti aj.Aditivace a zákl.oleje jsou na odlišné úrovni než u olejů do os.aut.Určitě nedělejte to, že olej vyměníte po 60tis km jako u kamionu, to bych fakt nepokoušel.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mipesa píše:Už se to tu parkrát probralo.Tento olej není určený pro motory os.aut, ale je faktem, že znám pár borců, co na tyto oleje jezdí a nemají žádné potíže.Asi bych byl zdrženlivý u benz.motorů, ale do diesela si myslím, že se nic nestane. ....vím, olej zadarmo, tak co"vona to ta mrcha zkousne".Nebudu Vás navádět, abyste to nedělal, ale tento olej do Omegy nepatří.Mezi motory os.a nákl. aut je objemový rozdíl, rozdíl v otáčkách, rozdíl v zatížení, rozdíl v čerpatelnosti aj.Aditivace a zákl.oleje jsou na odlišné úrovni než u olejů do os.aut.Určitě nedělejte to, že olej vyměníte po 60tis km jako u kamionu, to bych fakt nepokoušel.
To on určitě nebude měnit po 60tis.km,když to ma zadarmo :D
A když to vyměni po 6tis.km tak na tom bude stejně a možna i lip než ten kdo tam nalije předepsany olej ale nalita na něj 10tis.-15tis.km :wink:
omega2,5td

Příspěvek od omega2,5td »

Diky za odpovedi olej je zadarmo to je pravda chtel jsem jenom nejake zkušenosti s tímhle olejem ja osobne ho davam nejakej ten rok a nemuzu si stezovat motor tichy spotreba zadna atd jinač olej menim 6000 max 6500km olej menit pri 15000km sebevražda jedine dalnicni provoz což ja neee
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

proc by meli byt na odlisne urovni zakladove oleje, muzete k tomu rict vic?
řepoňa

Příspěvek od řepoňa »

pistni rechlost aji měrný tlake v ložiskách u vosobáko e náklaďáko só skoro stény. volej pro nákladni mužeš použivat aji v osobáko ouplně bez vobave.
Odpovědět