durablend alebo maxlife

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

FF

Příspěvek od FF »

...a o koľko percent nad rámec štatistickej chyby v tej ktorej kategórii?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vzhledem k tomu, že už je to nějakých 7-8 let zpátky, tak si detaily přesně nepamatuji. Rozptyl hodnot všech zbývajících olejů byl v rozmezí, tuším, 2%, jen ten MaxLife byl "mimo rozptyl", a to zhruba dvojnásobně, tj. někde na úrovni 4%.

Škoda, že tyhle věci nearchivuji (nemám kde a jak), jelikož pár zajímavých testů se v některých západoevropských motoristických periodikách pár objevilo. U nás doma pak za něco stojí jen testy v Autodieselu.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

pietro píše:Zdravim
Chcel by som sa opytat vsetkych co maju dobre skusenosti s MAX LIFE kolko km ste presli kym zacal MAx LIFE znizovat spotrebu oleja? alebo az po prvej vymene?
jeden případ z mnoha - favorit, najeto něco kolem 140tkm, kolem gufera na klice (netekl) prolínal olej - asi po půl roce s MaxLife 10w40 to přestalo. A před tím Valvolinem tam byla taky 10w40. Ale nebyl to rozdíl v litrech :lol:
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

FF píše:Prečo by mal práve MaxLife znižovať spotrebu oleja?
Třeba tím, že regeneruje těsnění....ale pokud nevěříš - nevěř :cry:
Ano-nym

Příspěvek od Ano-nym »

S tím únikem oleje (nejen z gufera kliky) a následným "utěsněním" pouhým přechodem na jinou značku oleje mám také osobní zkušenost.. Castrol vs. Elf
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mne zas auto zazracne prestalo zrat olej po prechode na iny olej. z 2,5-3 litrov/10.000km po 5000km na mobil1 spotreba oleja nemeratelna!

kedysi na starom aute som skusal aj maxlife, a bez zmeny
Moja

Příspěvek od Moja »

Vždyť to říkám pořád Mobil1 je Mobil1.Kam se hrabe Valvoline a ostatní?
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Osobní zkušenost mám pouze s přípravkem LiquiMoly Ol Verlust(nevím jak se píše na CZ klávesnici přehlasovaný o) a olej kapal z motoru dál a pořád stejně i když jsem tomu dal ne těch 800 km jak tam píšou,ale 8000 km.Prostě zpuchřelý ,zatvrdlý nebo prasklý těsnění z gumy nebo čehokoliv jinýho můžeš v podobných přípravcích koupat jak dlouho chceš a furt to bude stejný :( .Nebo vážně veříte tomu ,že čevenej simering na klice zregeneruje nějaké aditivum a opraví mu břit?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Anonymous píše:mne zas auto zazracne prestalo zrat olej po prechode na iny olej. z 2,5-3 litrov/10.000km po 5000km na mobil1 spotreba oleja nemeratelna!

kedysi na starom aute som skusal aj maxlife, a bez zmeny
Vypadá to, že ten Mobil uvolnil kroužky, tento olej skutečně dokáže motor vyčistit a i při hodně najetých kilometrech je motor mimořádně čistý a spotřeba oleje minimální na rozdíl od laciných olejů. Také jsem tomu moc nevěřil, dokud jsem tento olej u několika vozů nevyzkoušel.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

alfi166silver píše:Osobní zkušenost mám pouze s přípravkem LiquiMoly Ol Verlust(nevím jak se píše na CZ klávesnici přehlasovaný o) a olej kapal z motoru dál a pořád stejně i když jsem tomu dal ne těch 800 km jak tam píšou,ale 8000 km.Prostě zpuchřelý ,zatvrdlý nebo prasklý těsnění z gumy nebo čehokoliv jinýho můžeš v podobných přípravcích koupat jak dlouho chceš a furt to bude stejný :( .Nebo vážně veříte tomu ,že čevenej simering na klice zregeneruje nějaké aditivum a opraví mu břit?
Když už je simering opotřebovaný, tak mu nepomůže ani svěcená voda, ale když má starší vůz málo najeto a simerink pouze trochu ztvrdne a už trochu propouští, tak je možné, že tím olejem změkne, samozřejmě nebude jako nový, ale přece jenom může potom lépe těsnit.
Odpovědět