Erik82 píše: ↑pát led 30, 2026 8:38
Prvé meranie EM po dovoze bolo 2ppm (pri teplote motora 84C ot.704), nasledne 1ppm (pri teplote motora 96C ot.714), no a teraz tých hrozivých 5ppm (98C ot 710)
Přesnost daného přístroje? Stejné palivo? Stejný stav svíček a filtru sání vzduchu? Skoro bych se vsadil, že olej bude úplně to poslední co na to bude mít vliv.
Ano asi máš pravdu, hlavne ten benzín som tam mal už skoro rezervu a posledné tankovanie bolo tak 3týždne dozadu + zima +krátke trasi nejaký ten kondenz atď.
No tak si dám na to bacha za dva roky a uvidíme, k tomu Novoročné predsavzatie - vydržať na tej istej značke/type oleja (Mobil1 0W30LV) do ďalšej EM/STK .
Erik82 píše: ↑ned úno 01, 2026 11:10
k tomu Novoročné predsavzatie - vydržať na tej istej značke/type oleja (Mobil1 0W30LV) do ďalšej EM/STK .
Tak hlavne k tomuto držím palce
Nie je na škodu - pokial to okolnosti dovolia, ísť sa pred EK trocha "povoziť " v ostrejšom režime . Po dôkladnom zahriatí - samozrejme.
Plus čerstvý benál doplniť Ja to mám na STK/EK, kam chodím, asi 40km. Tak posledných cca 10km - ot. medzi 4-5 a ok
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Souhlasím! Dokonce se doporučuje, tedy není-li to příliš ekonomicky kontraproduktivní, před ME dát novou olejovou náplň...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Ano, tento rok som tieto veci opomenul, proste som prisiel tak ako to bolo a nic som nespekuloval,ziadne extra zahrievanie ani nic podobne, len 20km trasa k STK v beznej premavke, pravda este som tam stal cca 10min.na volnobeh.
Ako 5ppm je absolutne v norme,o to nejde, len ten skok z predoslich 1-2 ppm na tych 5 ma prekvapil ale nieje to asi nic podstatne.
Neviem ako ste na tom ostatný na benzinakoch ,aké hodnoty dosahujete
Mě je to úplně jedno. Pro mě je důležitý jestli sem prošel a nebo ne. Protokol je jen kus papíru,který nestuduju. Navíc sem za život vytvořil takových protokolů, kde na začátku bylo zadání jestli ok a nebo nok a na to se udělal protokol.
Ono na stk je to vlastně stejné. Něco by projít nemělo,ale projde. A u emisí je to jen otázka toho,jak hodně se to náředí čistým vzduchem. Asi jako když se měří emise průmyslových budov ohledně čižp.
Všechno jde ojebat a zároveň z automotive vím,že žádný měřidlo nefunguje s absolutní přesností po celou dobu. Takže rozdíly v jednotkách ppm bych vůbec neřešil
Erik82 jestli ti to k něčemu bude já měl na Corolle minuly rok na STK 4 ppm ale tu teplotu motoru jsem nenašel. V ten moment najeto cca 85 kkm a olej DXG-čko.
Pozerám že to tu zapadá prachom, tak by som len skúsil nadhodiť zas nejakú špekuláciu
Po zime s Mobil1 0W30LV musím povedať a asi sa opakujem že toto je pre moje auto pocitovo a verím že aj technologicky veľmi dobrá voľba.
Fakt ľutujem že som pred 4r po prechode z Mobil1 0W40FS na toto LV pri ňom neostal, ale z obavi že kúpim falzifikát som začal s Ravenolom čo spustilo kolotoč skúšania a hladania
Teraz mám pred sebou výmenu na letnú sezonu a troška mi hlodá chrobáčik vyskúšať Millers Oil EE performance eco 5W30.
Hodnoty KV sú blízke tomu mobilu, s tým že to je 5W a viac Mol.,ester
Otázka či by plynuli s toho zloženia nejaké výhody? Napríklad to ako sa spomína že tie estery prilnú na povrch a pomáhajú pri "suchých" štartoch ?
Lebo dosť často to má tak že auto nejazdí každý deň, tak ten olej vždy stečie , tiež ak pobehujem po meste vela štartov.
Neviem či v takýchto režimoch stačí skvelá čerpatelnosť Mobilu LV, alebo je nejakým plusom to zloženie Millersa.
Chrobaka vypust z hlavy najlepsie rovno do prirody.
Stale hladame nejaky " zlaty grál". Raz sa z toho akurat zblaznime....detto pouzivam podobnu zostavu, tiez som prave po mobil lv nalial ravenol, a pre niektorych kacirsky iba " obycajny" FO. A necitim sa preto zle. Tento motor na tom slape uplne v pohode. Ked najdem nieco co mi funguje obvykle ostavam pri tom. Hotove. Ano, obcas sa to pomeni ale uz len z mnoziny predtym vyskusanych a osvedcenych. Meni sa to iba na zaklade momentalnej dostupnosti - co kde zozeniem vyhodnejsie. A z paranoje falzifikatov som sa uz tiez vyliecil. Staci prestat byt lakomy a nakupovat u normalnych dodavatelov.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu