punto 1,7 TD

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

ÚPLNÝ IDIOT

Příspěvek od ÚPLNÝ IDIOT »

Též si myslím že ten Agip není do všech dieslových motorů. :lol: :lol: :lol:
Liška

Příspěvek od Liška »

Do totoho motoru patří M7ADS III a měnit po 7000km. V servise to lejem do všech fiatackych dieselu včetne 1.9TD který má 480 000 km a bez problému.. Navíc ten olej stoji 260kč 5litru.. lit tam naky mobily a takovy je zbytečnost.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Liška píše:Do totoho motoru patří M7ADS III a měnit po 7000km. V servise to lejem do všech fiatackych dieselu včetne 1.9TD který má 480 000 km a bez problému.. Navíc ten olej stoji 260kč 5litru.. lit tam naky mobily a takovy je zbytečnost.
A co tam tak nalít rozpuštěný vepřový sádlo, to taky maže.....
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jo, to jsou typické značkové servisy. Nalejou do auta nějakou sračku, za kterou si sezobnou patnáct stovek a pořizovací cena je 400. Naprosto běžná praxe. Takže ať se značkové servisy vztekají jak chcou, provozní náplně mně mění kamarád v neznačkovém servise. A mám jistotu, že mám v autě buď Mobil nebo Agip, protože nic jiného tam nepoužívají.
Blbý zákazník

Příspěvek od Blbý zákazník »

Anonymous píše:Jo, to jsou typické značkové servisy. Nalejou do auta nějakou sračku, za kterou si sezobnou patnáct stovek a pořizovací cena je 400. Naprosto běžná praxe. Takže ať se značkové servisy vztekají jak chcou, provozní náplně mně mění kamarád v neznačkovém servise. A mám jistotu, že mám v autě buď Mobil nebo Agip, protože nic jiného tam nepoužívají.
Nejlepší je vyměnit si olej sám do pekáče, starý olej vrátit na pumpě, ostatní díly si poznačit třeba lakem na nehty, označit si taky pozici rozdělovače (v tom se mi taky jedni borci hrabali) Lambádu a zapalovací kabely také označit, to rádi kradou... Plus zapečetit si i šroubky od krytu rozvodů lakem. Toto všechno si vyfotit a vytisknout a schovat pro případné reklamace. Plus vysypat popelník, aby pánové měli kam típat... Pak auto klidně může do servisu :lol:
Liška

Olej

Příspěvek od Liška »

Pitris: Sádlo by byla asi pěkná volovina, četls někdy příručku k starým dieselovým fiatům? To M7ADS III převyšuje požadavky! To tipo co tu servisujeme už leta je motorově OK, měnil jsem těsnění pod vanou a vevnitř je čisto ojnice nemají vůli, nic. Proč by ten olej prodávali když to podle vás do ničeho nalít nemůžu, mimochodem ten M7ADS III je přímo pro diesely.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

přímo pro diesely - možná ano, ale tak z osmdesátých let, ale myslím si, že pro Punto TD z r. 98 je už nevhodný, tam jsou trochu jiné specifikace pro výkonnost oleje. Ale dělejte, jak myslíte.....
Odpovědět