Veď to mi bolo včera vedla (v Paliva/ Aditíva Nafta) čudesné, že niektorí sa venujete hĺbkovým rozborom zloženia, keby som si mal "pamätať", akou výrobnou technológiou boli vyrobené všetky tie doterajšie Valvoline, STP, Liqui Moly, Pro-Tec, VIF, Carlube, Wynn's-y... + ešte k tomu posúdiť ktorej zložky kolko obsahovali - tak by som bol asi jeden z piatich zákazníkov na milión, ktorí toto kedy lúskali.
Podobne z technických popisov nerozoberám A-Z ani to, čoho mám v nádrži 500x - 1000x viac = samotný benzín (alebo na úplne inej strane lieky, liečivá - mimo nádrže).
Ale samozrejme výsledky takéhoto pitvania a porovnania ak sú vyhodnotené neomylne, bývajú zaujímavé.
Síce nevidím presne o aký Wynn's ide, ale nebude bežná trvalá prísada, je to čistič vstrekovania na občasné použitie, takže by sa mal porovnávať napríklad s STP Petrol (či Benzin -podla vyhotovenia nálepiek) Injector, Valvoline Fuel injector and carburettor, Sonax Fuel injection &carburettor cleanermi a podobnými.
K Vifovitým treba porovnávať Wynn's Supremium Petrol.
Wynn'sy neradím k najdrahším - cenová kategória prísad +- Valvoline, STP. Akurát dlho neboli v SR riadne dostupné, ani teraz žiadna sláva, tak som zvedavý na ich Tesco ceny ak tam niekedy zablúdim.
Drahšie mi pripadajú nemecké: o čosi Liqui Moly, o dosť Pro-Tec, a ešte pár ďalších (asi US - tie čo majú v názvoch tuším Formula + kód).
Tiež bolo treba vrhnúť sa na Wynnsovité, keď som tu nedávno pochválil istý e-shop kvôli ich rýchlemu a plnému vybaveniu, príklad:
Petrol Extreme Cleaner mali vo výpredaji do nedele za 7,40 EUR , väčšina ostatných tak 25-30% úspora. Nad ním som len uvažoval, ale nevzal som.
No a niektorí výrobcovia majú tak široký sortiment aditív na úplne všetky okolnosti a príležitosti, že by som ani neveril, že všade sa im darí vyrobiť zázračne účinné prípravky. Takže buď vyčmuchať tie overené, alebo občas naslepo skúšať. Trebárs aditívum na srsť plyšového psa na zadnom plató, na vlasy Elvisa na prednom zrkadle...