VW, Audi, Škoda a Seat - nejen JAKÝ OLEJ ?
Moderátor: Colommbo
Re: VW, Audi, Škoda a Seat - JAKÝ OLEJ ?
Nejsem koncernová ovce.
Měl jsme E39, E61 a když jsem chtěl F10, tak přišly problémy v rodině a změna práce. Skončil jsem u OII 1,9TDI PD, vydržel jsem to 2 roky a asi 45tkm a pak jsem si kvůli výkonu a projevu koupil 1,8TSI.
O auto se starám a dostává servis co je potřeba. Jezdím do autorizáku a na vše vždycky dohlížím aby to opravdu udělali.
V DSG je olej cca 2,5 roku a 30tkm, brzdovka asi 8 měsíců když jsem na auto nechal dát RS brzdy, kapalinu do ostřikovačů používám -80 a ne čajíčky z obchoďáku. Palivo beru jenom Benzinu + přidávám občas VIF.
S autem nejezdím do myček, ale meju ručně. Mám L&K, tak se snažím pečovat.
Chladící kapalinu jsem nikdy neřešil u žádnýho auta, max dolil trochu.
Ale olej jsem dával vždycky Castrol u všech aut, to co doporučil výrobce nebo servis, podle specifikace. Víc jsem to nezkoumal a nevyznám se v tom.
Měl jsme E39, E61 a když jsem chtěl F10, tak přišly problémy v rodině a změna práce. Skončil jsem u OII 1,9TDI PD, vydržel jsem to 2 roky a asi 45tkm a pak jsem si kvůli výkonu a projevu koupil 1,8TSI.
O auto se starám a dostává servis co je potřeba. Jezdím do autorizáku a na vše vždycky dohlížím aby to opravdu udělali.
V DSG je olej cca 2,5 roku a 30tkm, brzdovka asi 8 měsíců když jsem na auto nechal dát RS brzdy, kapalinu do ostřikovačů používám -80 a ne čajíčky z obchoďáku. Palivo beru jenom Benzinu + přidávám občas VIF.
S autem nejezdím do myček, ale meju ručně. Mám L&K, tak se snažím pečovat.
Chladící kapalinu jsem nikdy neřešil u žádnýho auta, max dolil trochu.
Ale olej jsem dával vždycky Castrol u všech aut, to co doporučil výrobce nebo servis, podle specifikace. Víc jsem to nezkoumal a nevyznám se v tom.
No právě... 
Ale - byť to není otázka, na toto si si vlastně odpověděl....rarach89 píše:....to co doporučil výrobce nebo servis, podle specifikace.
A ani předpis výrobce auta ohledně oleje do motoru nebo jím udané intervaly (ne)výměny provozních kapalin někdy nejsou tím nejlepší pro motorrarach89 píše:V autorizáku mi moc poradit neuměli.
Ale pokud Ti jde o auto, tak zapomeň na "celoživotní, LL intervaly, oleje 504/507" a vyber z toho co tady + svíčky Denso Iridium....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zdravím,
tak nějak mě už nebaví řešit, jestli je zakoupený olej padělek nebo ne a proto jsem se rozhodl zvolit nějakou jinou alternativu (značku) k současnému oleji. Mám Rapid 1,6TDI CAYB (66kw), servisní interval mám nastavený na 30tis km, olej ale vždy měním v polovině intervalu. Tedy na servisku vč oleje chodím jednou za 30 tis, v polovině nechám vždy vyměnit jen olej. Olej měním 3x do roka. I tak stále ale používám olej 5w30 (samozřejmě jsem kupoval Castrol...).
Díval jsem se na tento Mobil 1 ESP Formula 5W-30 nebo Mogul Extreme 5W-30 případně Millers Oils Trident Longlife 5W-30. Jde mi především o dobré mazací vlastnosti, kvalitu a šetrnost k DPF a dalším součástím motoru.
Díky moc za rady.
tak nějak mě už nebaví řešit, jestli je zakoupený olej padělek nebo ne a proto jsem se rozhodl zvolit nějakou jinou alternativu (značku) k současnému oleji. Mám Rapid 1,6TDI CAYB (66kw), servisní interval mám nastavený na 30tis km, olej ale vždy měním v polovině intervalu. Tedy na servisku vč oleje chodím jednou za 30 tis, v polovině nechám vždy vyměnit jen olej. Olej měním 3x do roka. I tak stále ale používám olej 5w30 (samozřejmě jsem kupoval Castrol...).
Díval jsem se na tento Mobil 1 ESP Formula 5W-30 nebo Mogul Extreme 5W-30 případně Millers Oils Trident Longlife 5W-30. Jde mi především o dobré mazací vlastnosti, kvalitu a šetrnost k DPF a dalším součástím motoru.
Díky moc za rady.
Riziko koupě "fejku" lze hodně snížit zakoupením široké "auto"veřejnosti neznámé značky, a nákupem u solidního prodejce. Třeba Eni, Millers, Sunoco, Texaco, Trident, Yacco, .... A tam bych vybíral - a třeba https://www.znackoveoleje.cz/Yacco-LUBE ... -d1680.htm - byť samozřejmě Mobil1, Mogul či ten Trident zde z e-shopu použít půjdou taky, bo dobré značky a od autorizovaných dealerů 
A co treba tento?
https://www.znackoveoleje.cz/Millers-Oi ... -d1920.htm
Da se na stranku znackoveoleje.cz spolehnout?
Diky moc
https://www.znackoveoleje.cz/Millers-Oi ... -d1920.htm
Da se na stranku znackoveoleje.cz spolehnout?
Diky moc
Znackoveoleje jsou
a Millers EE taky. Jen si nejsem jistý jestli je to EE 2x lepší než to Yacco Lube DE....
Ahoj ve spolek. Potreboval bych trochu poradit s olejem. Neco jsem precetl, ale preci jen to asi bude vzdy individualni. Mam Audi A4 1.8 TFSI ktera je ze serie 125kW hozena na 172Kw. Auto ma ted Castrol Edge FST 5W30 dle doporuceneho oleje. Auto mi za 10000km sezralo tak max pul litru, takze jsem ani nemusel dolivat. Tento tyden me ceka vymena tak resim co nalit. Jestli zustat u Castrolu nebo tam hodit treba Mobil 1 ESP Formula. S autem jezdim v ramci predpisu, dochlazuju a za studena mu nijak extra nedavam, obcas pri najezdu na dalnici na jeden kvalt vytocim do 5tis. otacek na rozjeti. Teplota oleje pri delsi normalni jizde (140-150km/h) je mezi 90-100°C. Co bych mel teda podle vas nalit? Diky moc.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Vyprdni se na 5w30 a poohlídni se po plnotučné 5w40 bez C3. A vyvaruj se podtáčení resp častou jízdu pod 2000 otáček. Evidentně nemáš ještě problém s karbonem,tak bych tomu nešel naproti ...
A dodrž max 10 000 km na olej a nebo 1 rok ...
A dodrž max 10 000 km na olej a nebo 1 rok ...
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
Mam tedy hledat neco v norme C2? W40 jsem koukal, ze lidi davaji pri zvysene spotrebe oleje jako takove reseni. Bude to tedy prinosem i pro me? Jinak co se tyce karbonu je dle meho nazoru duvod to, ze nove motory od roku 2013 (kod CJEB v mem pripade) maji zdvojene vstrikovani (TSI + MPI) a tim padem pri nizkem vytizeni se vyuziva vstrik do sani a cisti se ventily. Olej menim po tech 10ti od zacatku co to mam.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
pokud už máš spolu s přímým vstřikem i nepřímý,tak jedině dobře a řeší to dost problémů a můžeš si užívat povedeného motoru se slušnou výdrží bez vážnějších problémů na rozdíl od předchůdce jen s přímým vstřikem. Měl sem zato,že se jedná právě o něho.
Jaký je pro tento motor předpis na olej? Z hlavy to vím jen pro předchůdce,neboť sem to nedávno řešil.
Jaký je pro tento motor předpis na olej? Z hlavy to vím jen pro předchůdce,neboť sem to nedávno řešil.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Joo ty prvni generace EA888 byly fakt zlo. Podle vseho co jsem nasel o aute a na aute se tam lije ten Castrol Edge FST 5W-30 a norma by tedy mela byt VW 504 00 stejne jako u starsich modelu.
Toto doporučení směřovalo k použití oleje s nezníženou hodnotou HTHS viskozity, tedy rozhodně ne C2, ale A3.Durex píše:Vyprdni se na 5w30 a poohlídni se po plnotučné 5w40 bez C3.
Ano. Olej 5w30, 0w40 nebo 5w40 ACEA A3 (a event.) VW502.00
pre tento motor je pre LL režim - VW504, + je stále možnosť pre pevný interval do max 15tkm - plnotučný VW502
..
SAE 5W-30 pre bežné nenáročné jazdenie aj sem tam s vyhnaním pavúkov postačí.. No pre častejšie využívanie výkonu 5W-40 optimálnejšia a zvlášť pri zdvihnutom výkone motora. Výmeny do max. 10-12tkm.
P.S táto generácia by už mala mať konečne kompletne vychytané neduhy predošlej generácie.. napináky rozv. reťaze + odolnejšie reťaze samotné (riešené už aj v predošlej generácii od r.2012) ; olejové hospodárstvo (ostreky piestov - trysky (netýkalo sa 2.0tsi..) + normálne stieraky, ktoré sa nezaserú a nezalepia do 100tkm pri neoptimálnom prevádzkovaní a plnia funkciu spoľahlivo.. tzn. problém s rastúcou spotrebou oleja až do 1 litra na 500-1000km je minulosť, prípadné spotreby 1l na 10-15tkm je u turbobenzínu normálna, zvlášť v dobe znižovania trecích strát); FSI+MPI významne znižuje zanášanie karbónom...
Pozor ale na zbytočné podtáčanie a neriadiť sa podľa radcu prevodových stupňov.. ten motor je veľmi dobre vyvážený, odhlučnený, odizolovaný makšími silentblokmi od kasne vozidla (a to aj podvozkovo - celá generácia vozidiel od 2013-14 u koncernu VAG.. nebudem to rozpisovať ale je to tak) .. no zvádza to k mylnému dojmu, že motor znesie ľavou zadnou aj 1300ot. na 6tke.. ale pritom trpí ako sviňa izolovaný od sveta.. a celé toto zvlášť vo väzbe na to, že táto generácia je zároveň na kľuke, ojniciach, bloku odľahčovaná oproti predošlej gen. - čiže nižšie zotrvačné hmoty, vačší negatívny dopad od vyšších harmonických a rôznych rezonancií na kľukový a rozvodový mechanizmus.
SAE 5W-30 pre bežné nenáročné jazdenie aj sem tam s vyhnaním pavúkov postačí.. No pre častejšie využívanie výkonu 5W-40 optimálnejšia a zvlášť pri zdvihnutom výkone motora. Výmeny do max. 10-12tkm.
P.S táto generácia by už mala mať konečne kompletne vychytané neduhy predošlej generácie.. napináky rozv. reťaze + odolnejšie reťaze samotné (riešené už aj v predošlej generácii od r.2012) ; olejové hospodárstvo (ostreky piestov - trysky (netýkalo sa 2.0tsi..) + normálne stieraky, ktoré sa nezaserú a nezalepia do 100tkm pri neoptimálnom prevádzkovaní a plnia funkciu spoľahlivo.. tzn. problém s rastúcou spotrebou oleja až do 1 litra na 500-1000km je minulosť, prípadné spotreby 1l na 10-15tkm je u turbobenzínu normálna, zvlášť v dobe znižovania trecích strát); FSI+MPI významne znižuje zanášanie karbónom...
Pozor ale na zbytočné podtáčanie a neriadiť sa podľa radcu prevodových stupňov.. ten motor je veľmi dobre vyvážený, odhlučnený, odizolovaný makšími silentblokmi od kasne vozidla (a to aj podvozkovo - celá generácia vozidiel od 2013-14 u koncernu VAG.. nebudem to rozpisovať ale je to tak) .. no zvádza to k mylnému dojmu, že motor znesie ľavou zadnou aj 1300ot. na 6tke.. ale pritom trpí ako sviňa izolovaný od sveta.. a celé toto zvlášť vo väzbe na to, že táto generácia je zároveň na kľuke, ojniciach, bloku odľahčovaná oproti predošlej gen. - čiže nižšie zotrvačné hmoty, vačší negatívny dopad od vyšších harmonických a rôznych rezonancií na kľukový a rozvodový mechanizmus.