Politika, peníze

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:
modelář píše:
Anonymous píše:To jsou ty chytré molekuly pracují za nás :idea:
Opět nepochopení správného významu slova: slovo "inteligentní" (tak je nazývá Castrol) není synonymem slova "chytrý" (tak je nazývá anonym)! Ostatně i v cizích jazycích je význam obou slov posunut do ne zcela překrývajících se rovin... :wink:

Tak teď už vážně nevím jestli jsi chytrý , inteligentní,nebo vyčůraný jak mraky,nebo je to chorobný strach o svůj majetek. :lol: Jistě zase nikdo nepochopí správně tvůj výklad protože to kolikrát ani nejde pochopit.Nejsme asi dost chytří ,inteligentní a vyčůraní.
Slyšel jsi někdy spojení "inteligentní humor"? Určitě ano. No a zaslechl jsi někdy něco o "chytrém humoru"? Dost pochybuji!

No a slyšel jsi někdy o někom říkat, že je "chytrý obchodník"? Nejspíše ano. A co třeba "inteligentní obchodník"? Asi stěží!

A právě v tom tkví onen pro někoho nepochopitelný rozdíl! :idea: :wink:

Pokud jde o mne, tak se pouze snažím popřít poučku, že "podvodníci a nepoctivci všeho druhu prostě mají vždy navrch, resp. jsou o krok napřed". Na mě to sice také zkusí - ale pouze jednou! :twisted: V tomhle holt nejsem průměrný český zákazník, který si vždy a za všech okolností nechává ochotně sr.t na hlavu! :evil:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ano to už jsi tu někde psal že jsi nadprůměr ,ale je jasné že čím má člověk větší majetek tak má o něho větší strach a musí holt vynakládat více úsilí na jeho ochranu a kolikrát i strachy nespí. :cry:
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Ano to už jsi tu někde psal že jsi nadprůměr ,ale je jasné že čím má člověk větší majetek tak má o něho větší strach a musí holt vynakládat více úsilí na jeho ochranu a kolikrát i strachy nespí. :cry:
Opět se hluboce mýlíš - o majetek mi primárně nejde (navíc ho mám dobře pojištěný). Já jen nesnáším, když ze mě někdo dělá vola, resp. si myslí, že na mě snadno vyzraje, tak jako na každém jiném :!:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak teď už je mi to jasný ,celkem jsem si tipnul dobře. :lol:
Jan Nowak

Příspěvek od Jan Nowak »

Stejsky77 píše:No nevím kdo je větší, ty anonymní hrdino...
Jasný. Určitě jsi na tomto fóru méně anonymní než já, protože ty máš přeci v profilu avatar svýho kcháru :idea:
Předpokládám, že je to fturbodízluvoesčervenýmíčkemanahlínách :lol:

Jinak pro modeláře - já jsem na tomhle fóru přispíval dávno před tím, než jsi přišel ty a pod stejným nickem, který je, věř a nebo ne, mým pravým jménem.
modelář

Příspěvek od modelář »

Jan Nowak píše: Jinak pro modeláře - já jsem na tomhle fóru přispíval dávno před tím, než jsi přišel ty a pod stejným nickem, který je, věř a nebo ne, mým pravým jménem.
Pokud hovoříš o dubnu či max. březnu 2009, pak věz, že já jsem sem chodil jako kdysi řádně přihlášený přispěvatel již v r. 2005.

Ale za Tvé zařazení do anonymního davu se vážně omlouvám! :oops:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jako malí kluci ,"já mám taky autíčko na dálkové ovládání ,ale já jsem ho měl dřív héééč"---ale já mám mitsubishi ha ha,a já audinu a ty nééé.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A já se už umím podepsat a ty néé,ale já už to budu taky umět ha ha :P
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

bjukemen píše:..presne tak označovať diely už len z princípu sa oplaťí aspon človek vie s kým má tú česť..
Tohle je tzv podnikání jeden okrádá druhého ,druhý třetího nezbývá nám než si značit všechno a všude a nakonec nás stejně okrade stát na daních. :lol: Nebo to berete podle sebe soudím tebe ,když sám okrádám bližního svého tak si musím dát pozor aby někdo neokradl mě :?: c
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Tohle je tzv podnikání jeden okrádá druhého ,druhý třetího nezbývá nám než si značit všechno a všude a nakonec nás stejně okrade stát na daních. :lol: Nebo to berete podle sebe soudím tebe ,když sám okrádám bližního svého tak si musím dát pozor aby někdo neokradl mě :?: c
Ne, tohle není "podnikání" v pravém slova smyslu, tohle je bohapustá zlodějina - ostatně ne nadarmo se v Rakousku říká "tschechisch einkaufen"...! Ono totiž za normálních podmínek a s normálními lidmi platí, že se nekrade, neuplácí a za odvedenou práci se účtuje oprávněná cena. A jestli někdo vnímá placení daní jako okrádání ze strany státu, tak by si měl vše, co mu obvykle zajišťuje stát, pěkně zajistit sám. To myslím teď zcela obecně, aniž bych se vyjadřoval k výši daní. On totiž vždy nejvíce vykřikuje slova o zlodějském státu ten, kdo na něm také nejvíce parazituje.

Pokud jde o mne osobně, očekávám pouze to, že mne nikdo nebude beztrestně okrádat, jelikož já také nikoho neokrádám, v korupci nejedu a daně platím!

A konečně co se týče autoopravárenství, tak očekávám přinejmenším to, že když výrobce v určité lhůtě předepsal výměnu brzdové kapaliny, tak ji také záruční servis provede a ne, že ji napřed neudělá vůbec a poté se mě snaží opít rohlíkem v podobě kapaliny vyměněné pouze v nádobce! :evil:
To je právě ten důvod, proč považuji veškeré "podnikání" kolem aut za novodobou formu loupežnictví :!: Čest těm, kdož si i v těchto podmínkách zachovali poctivost!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Někde jsem četl článek s čeho všeho platíme státu daně ,a kolikrát je všechno zdaněno ,z našich peněz si potom milostivě můžeme nechat jen asi 30 procent ,tohle je bohapustá zlodějna, dříve lidé odevzdávali desátky my odevzdáváme sedumdesátky.A když příjdete k lékaři platit platit a za léky zase,důchody už nebudou musíme si na ně našetřit atd a kde jsou ty naše peníze jen v těch podnikavých lidech co nás okrádají a ve státní kase která zeje prázdnotou a ještě jsou tak drzí že jejich dluh hážou a rozpočítávají na nás. :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A jsi v prd..i ty řečo modelářská nejsi taky náhodou státní úředník neboli kancelářská krysa a příživník na nás všech?To se to potom machruje. :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Kdyby se nekradlo ve velkém, kdyby nebyla korupce, kdyby se nepočítal jakýsi fiktivní kapitál, ale jeho skutečná hodnota, nebyla by krize. A pokud vím, tak současnou krizi nezpůsobil "stát", ale nenažraný bankovní sektor využívající děr v zákonech.

Podle anonyma je příživníkem zřejmě každý, kdo se nezabývá produktivní činností, tedy např. i učitel, hasič, policista, cestář (když vezmu státní sektor), lékař, střední zdravotnický personál, rehabilitační sestra (když vezmu polo- či nestátní sektor) a hudebník, zpěvák, spisovatel, překladatel (když vezmu tzv. svobodná povolání). A tihle všichni zřejmě "okrádádají" na daních chudáka překupníka, nejlépe Castrolu. Opravdu originální chápání ekonomických kategorií a role státu, jen co je pravda! Ovšem úplně nejlepší je být lobbistou: žádná odpovědnost, minimální úsilí, obrovské příjmy a když to nedopadne, tak se holt spakuje a bude mu stále fajn, krize nekrize.

Největší ekonomickou tragédií dneška je přesvědčení zlodějů a zlodějíčků všeho druhu, že jejich pracovní úsilí představuje nějakou tvorbu hodnot! Omyl, to opět jen "přerozdělování" (ve zvláštní, obvykle nezákonné formě) hodnot, které vytvořil někdo jiný! A jestliže touto cestou dokázal zbohatnout onen rádoby "chytrý" (nikoli "inteligentní") "podnikatel" (podnikající tzv. "po česku"), neznamená to, že by čímkoli přispěl k navýšení celkového bohatství společnosti, což je hlavním kritériem ekonomické vyspělosti, vyjadřovaným obvykle částkou GDP na hlavu. :idea:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Je to krysa co jsem vám říkal,dnes je moderní všechno svádět na krizi i to že dělníkům snížím plat nebo jim nedám prémie za to si je přidělím sám sobě jako manažerovi že jsem podnik zachránil.A tak přemýšlí spousta lidí jak s mizerným platem vyjít a pár vyčuránků si jezdí po dovolených a hraje si na hogo fogo a přitom jsou to zloději.:wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Jestli je tohle reakce na můj předchozí příspěvek, tak to jen dokládá míru nepochopení souvislostí. Já jsem se snažil naznačit, kde se ta krize vzala a co určitě nevede k jejímu překonání, v žádném případě jsem na ni nic nesváděl. Ale jak je vidět, tak ti, kteří nechápou elementární ekonomické kategorie a souvislosti mezi nimi, si zřejmě nic jiného, než permanentní krizi nezaslouží, neboť tím jen podporují a prohlubují všeobecný marasmus spočívající např. v tom, (cit.) "že dělníkům snížím plat nebo jim nedám prémie za to si je přidělím sám sobě jako manažerovi že jsem podnik zachránil.A tak přemýšlí spousta lidí jak s mizerným platem vyjít a pár vyčuránků si jezdí po dovolených a hraje si na hogo fogo a přitom jsou to zloději" (konec cit.).
Odpovědět