Politika, peníze

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

bio
Příspěvky: 935
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Budu "prudit" toto není ekonomické ani politologické forum!!!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

vtipálku
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27616
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

bio píše:Budu "prudit" toto není ekonomické ani politologické forum!!!
Já se přidám - chlapi, politické a ekonomické názory už jste zde ukázali, ale to je tak to jediné, co s tím můžete dělat, stejně to nezměníte; tak se přestaňte už urážet, a "přehoďte veksl" zase třeba na auta.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Už se skládají všichni na nefachčenka v Řecku kteří chodí do důchodu v 53 letech a berou odstupné až 100 měsíčních platů ,a vyplácejí si bonusy za včasný příchod do práce.Takže my blbečci kteří budem chodit do důchodu v 65 a honit se, jim ten bohémský život budem cálovat ,a tak to dopadne i ve vašem zmiňovaném španělsku portugalsku a itálii .
modelář

Příspěvek od modelář »

Doporučuji napřed si ověřit, jak velké skupiny osob v Řecku se uvedené výhody týkají, a teprve potom vynášet soudy! A možná by nebylo od věci zároveň porovnat velikost skupiny se srovnatelnými výhodami v ČR vs. počet obyvatel každé ze zemí. V této optice se možná ukáže, že poměry doma jsou podobné nebo dokonce horší. Kromě toho by bylo dobře si také všimnout, že zatím nejsme členy Eurozóny. Atd. atd.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dočkáme se dočkáme ,nebo možná taky né a eu se rozpadne dřív než zavedeme euro.
modelář

Příspěvek od modelář »

EU se určitě v dohledné době nerozpadne, neboť jenom jako celek může ekonomicky konkurovat USA na straně jedné a Japonsku, Číně a zemím jihovýchodní Asie na straně druhé.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak to je neštěstí ,to je jak za jánošíka ale obráceně, zase budou ti chudí dotovat ty bohaté aj jaj jaj a těch zákazů a nařízení to se máme opravdu na co těšit Slováci jsou dne jistě také rádi že už mají euro a můžou chudému řecku pujčovat.
modelář

Příspěvek od modelář »

1/ Jedině naše členství v EU (to jsou ta nařízení...) zabránilo či přinejmenším zpomalilo rozkradení země.
2/ Z přináležitosti k většímu celku nelze vždy a za všech okolností stále jen těžit, někdy si to vyžaduje i své oběti, což může být nepříjemné za situace, kdy jme na straně pomáhající, ale naopak životně důležité, když se ocitneme (zejména v případě, že nikoli vlastní vinou) v pozici těch, kterým je pomáháno. Říká se tomu solidarita, původně česky "spoluúčast", v daném kontextu bez jakéhokoli politického či náboženského podtextu.
3/ "Jánošík naruby" funguje všude a v praxi jde spíše jen o to nepřekročit míru únosnosti, aby náhodou nedošlo k výměně osoby/osob v roli Jánošíka...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vydím že v tom máš opravdu guláš a nevíš která bije kolik už bylo nařízení čeho máme jaké množství pěstovat nebo chovat taky to zemědělství podle toho vypadá ,je fakt že nám soběstačnost v tomto resortu záviděl i západ ale od roku 89 se jim podařilo ho úspěšně zlikvidovat a teď nám milostivě budou povolovat kvoty na jablka ,cukr ,hovězí ,vepře atd No začni něco dělat ať nemáš výpadky paměti nebo možná schválně vydíš jen ty dotace ,ale tu likvidaci už né.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Další věc je že všechny země v EU berou eu jako organizaci která je pro ně ně tak jako stát ovlivňující ale když si nedám pozor tak můžu o hodně přijít a taky můžu získat ale to závisí na našich politicích jestli za nás bojují nebo jim stačí jejich platy a radši nevybuřují.Tipnul bych si že raději nevybuřují jim těch 300 000 měsíčně stačí na zavření huby.
modelář

Příspěvek od modelář »

Připomínáš mi vtip o dvou ... spoluobčanech každodenně (po celý den) a dlouhodobě stírajících svými zadky barvu z "vydržené" lavičky na náměstí nejmenovaného okresního města (jedno, jakého), kterých se ptá kolemjdoucí cizinec na cestu k místní historické památce (jedno, jaké). Když vystřídá postupně několik světových jazyků (jedno, jakých), ale s žádným z nich nepochodí a rozloučí se s nepořízenou, říká ten jeden ... druhému ...: "Hele, ..., měli bychom se také naučit alespoň jednu cizí řeč, vždyť je to trapné." Ovšem odpověď ... je jednoznačná: "Zbytečné! Koukni, kolik jich uměl ten cizinec, a stejně se nedomluvil!"

Převedeno do oblasti ekonomických reálií: V podmínkách tzv. otevřené ekonomiky se vzhledem k našemu ekonomickému potenciálu musíme my přizpůsobit světu a rozhodně nemůžeme očekávat, že se svět bude přizpůsobovat nám! A uspět můžeme pouze tehdy, pokud tomu světu nabídneme konkurenceschopné ekonomické podmínky pro podnikání, konkurenceschopnou pracovní sílu a konkurenceschopnou produkci. S "národní soběstačností" tohle nemá nic společného, jelikož globalizovaná ekonomika si na ni nehraje. A ochrana vnitřního trhu, resp. její dnes velmi omezené možnosti, nesouvisí ani tak s členstvím v EU, jako spíše se závazky v rámci WTO/GATT, které jsme přijali dávno předtím (před vstupem do EU). Pokud si někdo přeje ekonomický izolacionismus, nechť si laskavě vzpomene na situaci před r. 1990. Ano, byli jsme v mnohém soběstační, ale jaksi na "úrovni standardů RVHP"...

P.S.: Abych předešel opětovné dezinterpretaci napsaného - černé dovozy a stínovou ekonomiku rozhodně neobhajuji!
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Další věc je že všechny země v EU berou eu jako organizaci která je pro ně ně tak jako stát ovlivňující ale když si nedám pozor tak můžu o hodně přijít a taky můžu získat ale to závisí na našich politicích jestli za nás bojují nebo jim stačí jejich platy a radši nevybuřují.Tipnul bych si že raději nevybuřují jim těch 300 000 měsíčně stačí na zavření huby.
Tenhle příspěvek jsem uviděl, až když jsem odklepl ten můj předchozí. Proto k němu ještě musím dodat jednu důležitou věc, která v onom výčtu světovou ekonomikou vyžadovaných faktorů konkurenceschopnosti chybí, a sice tzv. dobré vládnutí! V tomto ohledu bohužel selháváme na celé čáře... A schválně jsem užil 1. osoby množného čísla, jelikož za to neseme odpovědnost všichni, a bylo by pokrytecké tvrdit, že "to jen oni, tam nahoře"!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ano ty chytráku neměli jsme banány, to je největší záminka kterou používají dnešní zastánci,ale skus dát někomu na oběd řízek s banány asi by ses najedl,ty banány mi opravdu stačí na vánoce ale bez brambor by byly větší problémy a stávky,ono je rozdíl jestli mám práci a peníze a potravu ,nebo nemám práci ani peníze a ani banány.Přemýšlej jestli můžeš.
Odpovědět