Politika, peníze

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

modelář píše:Horlivý (pro věc zapálený) anonym opětovně prokázal černobílé vidění světa, zploštělé uvažování a zkratkovité vydávání receptů. Doporučuji nominaci na Nobelovu cenu za ekonomii!

P.S.: Předpokládám, že konstatování, že "peníze leží všude kolem nás stačí je jen zvednout", nutno správně po česku chápat právě takto: "Peníze má kdekdo kolem, stačí si je jen přivlastnit!" A tím nemyslím zrovna právní institut tzv. vydržení...
Modeláři zploštělé vidění světa máš možná ty protože nevidíš co ani vidět nemůžeš ale dal bych ti 12000 a uživ rodinu z ty rozmazlenče ono na lepší auto ,životní styl se lehko zvyká ale chtěl bych tě vidět s tímhle vyžít tak budeš první kdo zdech..e hlady, a nebo se zadluží až po uši.Ale sytý hladovému nevěří,a takových je u nás spousta a jsou na tom ještě hůř ale ty máš jistě růžové brýle , a tohle nemůžeš vidět i kdyby jsi chtěl :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Budu-li vycházet z toho, že se jedná o stále stejného anonyma, pak musím konstatovat, že míra jeho nepochopení je nezměrná: jelikož kdo napíše tohle

"Španělsko Portugalsko nebo Itálie samozřejmě také nějaký průmyslový výrobek vyprodukuje ale řekl bych že spousta těchto lidí jak říká přísloví ital v létě nedělá,by nejraději žila jen s cestovního ruchu a nebo příspěvků od státu tak jako naši češští italové.Podle toho asi vypadá i jejich životní úroveň ,určitě tam bude spousta výborných dělníků nebo i schopných manažerů ale možná těch vyžírků bude víc jak u nás a podle toho to taky vypadá.Řekl bych že všude je něco ale kdo se aspoň trochu snaží tak si práci najde.Jak řekl jeden moudrý člověk peníze leží všude kolem nás stačí je jen zvednout.Ale kde a vidět je to je problém."

pak pokračuje tímto

"Mipesa jistě jsi inteligentní člověk ,ale nevím v kterém státě žiješ?Počítej se mnou takže po zaplacení všech výdajů jim v německu zbývá asi27500kč ,jistě chudáci . A teď spátky do ČR já vydělám 12000 a manželka na podpoře nedostává už bohužel nic protože je bez práce víc jak půl roku ,máme jedno dítě platíme hypotéku ale jistě jsme na tom líp jak ti bídáci v německu ,přece umíš počítat nebo né? Je mi těch němčourů strašně líto.A budu asi volit Topolánka nebo ty nejvědší zrádce kteří už byli snad ve všech stranách TOP 09 protože ti mají s námi sociální cítění."

a uzavře následujícím

"Modeláři zploštělé vidění světa máš možná ty protože nevidíš co ani vidět nemůžeš ale dal bych ti 12000 a uživ rodinu z ty rozmazlenče ono na lepší auto ,životní styl se lehko zvyká ale chtěl bych tě vidět s tímhle vyžít tak budeš první kdo zdech..e hlady, a nebo se zadluží až po uši.Ale sytý hladovému nevěří,a takových je u nás spousta a jsou na tom ještě hůř ale ty máš jistě růžové brýle , a tohle nemůžeš vidět i kdyby jsi chtěl"

tak ten si dokonale protiřečí, vůbec netuší, která bije a zřejmě si nezaslouží žádný soucit! Poněvadž z těch citací plynou následující rádoby moudrá poučení:
1. Každý, kdo je vyžírka, se má dobře, a každý, kdo není vyžírka se má špatně.
2. Závidím těm, kteří jsou většími vyžírkami, poněvadž se mají lépe.
3. Usiluji o to stát se také (event. větším) vyžírkou, abych se měl lépe.

Jenže takhle jednoduché to v ekonomické realitě dnešního globalizovaného světa rozhodně není! Ostatně proto jsem psal o "černobílém vidění světa, zploštělém uvažování a zkratkovitém vydávání receptů". On je totiž pro běžného člověka skoro všude chleba o dvou kůrkách, a závidět někomu, kdo např. na tu hypotéku ani nedosáhne, mi připadá přinejmenším od věci.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jsi demagog největšího kalibru a můžeš si podat ruku tak akorát s největšími podvodníky kteří nás okrádají -protože tím je podporuješ nezávidím ani těm manažerům kteří berou statisíce protože stejně na to dojedou ,nasadím si raději o dva řádky brambor víc abych eliminoval krizi a b.bce jako jsi ty. :lol: :lol: :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Když to bereš takhle, tak mně zase nezbývá, než ti závidět ty dva řádky brambor navíc, které máš - na rozdíl ode mne - kde zasadit.

Jinak principiálně nejde o to, že nějaký manažer bere statisíce, ale zda jsou ty statisíce "čisté", kryté reálnými hodnotami (tj. zda to nejsou jen hypotetické peníze) a zda neskončí bez užitku nesmyslnou spotřebou v zahraničí. Co si pod tím představit? Např. nákup youngtimeru za 4,6 mil. EUR! Tohle totiž nikomu žádnou práci, za kterou by z těch manažerských statisíců dostal zaplaceno, neposkytne! Navíc se jedná o zcela neproduktivní investici.

Kromě toho doporučuji všimnout si, že ač je prý všude krize, tak segmentů trhu s tím nejluxusnějším zbožím se to ani trochu nedotklo. To svědčí o jediném: totiž že ti, kteří jsou tzv. za vodou, dokázali i za krize/na krizi vydělat! Nevím, zda to nazvat podnikatelským uměním...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vždyt já na té krizi taky vydělávám budu mít asi o 10 pytlů brambor více a to se vyplatí!!!
modelář

Příspěvek od modelář »

No pokud je máš kde uskladnit a prodáš je, až udeří hladomor, tak budeš za vodou. Např. za války dali lidi z města venkovanovi za trochu vlastnoručně vypěstovaného jídla poslední košili. A věř tomu nebo ne, tak hlad je opravdu jeden z nejhorších pocitů, jaké může člověk zažít - citelně horší, než fyzická bolest. A jestli jsi to zatím na vlastní kůži nezažil, zřejmě na tom ještě nejsi tak zle...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To říká ten pravý, maminčin mazánek ,ale kdyby jsi chtěl tak ti v nouzi pustím pytel brambor ale to by jsi se musel sakra slušně chovat a né být takový vyčuránek jako doposud ,ale kdoví může se s tebe stát i slušný člověk hlad je sviňa. :lol: :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ja by som k tomu len tolko... keby anonym nevysedaval tuto na nete a nerobil zo seba blbca, namiesto toho siel robit nieco uzitocne, mozno by sa mu podarilo svojich 12.000 zveladit a aspon ciastocne by sa zacal dotahovat na toho chudaka nemca ;-) asi na tom nebudes tak zle, ked si mozes dovolit mat PC, pripojenie na net, prepdokladam ze mas aj auto kedze si na tomto fore... co by za to niektory opravdovy chudaci dali :) zatial mi to vsak pripada len tak, ze sa lutujes a zaroven zavidis :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:To říká ten pravý, maminčin mazánek ,ale kdyby jsi chtěl tak ti v nouzi pustím pytel brambor ale to by jsi se musel sakra slušně chovat a né být takový vyčuránek jako doposud ,ale kdoví může se s tebe stát i slušný člověk hlad je sviňa. :lol: :lol:
Tohle mne ovšem už uráží! Moje vyčůránkovství snad spočívá v tom, že se důsledně řídím zákony i nepsanými normami obvykle respektovanými v normální, tedy slušné společnosti? Jinak tě mohu ujistit, že od svých 18 se protloukám životem sám, s maminkou jsme nikdy nebyli naladěni na stejnou notu a koupit se nedám, i kdybych měl chcípnout - jakože jsem na vlastní kůži už zažil, co je to hlad. A slovenský anonym ti to napsal dobře: klidně k tomu připojím svůj podpis!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já se nelituju ani od nikoho nežádám žádný soucit i když můj plat má daleko do průměrné mzdy tak se bohudík taky umím o sebe postarat a k té almužně si něco umím přivydělat nebo vypěstovat ,samozřejmě že je to práce navíc,ale zadarmo ani kuře nehrabe,modelářovi se omlouvám ,nevěděl jsem že se ho to tak dotkne. :wink:
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Anonymous píše:
mipesa píše:Bohužel máš pravdu.Mám sestřenku v Německu, má manžela, dvě děti.Měsíční příjem 2 990 euro, jen za to , že mají střechu nad hlavou platí 950 e,zato, že svítí, topí a teče jim voda dalších 370 e, školné na dvě děti 380 e, pak další různé poplatky a na živobytí mají cca 1100 e a to mají si myslim slušný příjem.Co dělají ty ostatní, co mají dvakrát méně.
V tom Španělsku a Portugalsku, ale i v Itálii to musí být bída.
U Nás může být ještě mnohem hůř.
Mipesa jistě jsi inteligentní člověk ,ale nevím v kterém státě žiješ?Počítej se mnou takže po zaplacení všech výdajů jim v německu zbývá asi27500kč ,jistě chudáci . A teď spátky do ČR já vydělám 12000 a manželka na podpoře nedostává už bohužel nic protože je bez práce víc jak půl roku ,máme jedno dítě platíme hypotéku ale jistě jsme na tom líp jak ti bídáci v německu ,přece umíš počítat nebo né? Je mi těch němčourů strašně líto.A budu asi volit Topolánka nebo ty nejvědší zrádce kteří už byli snad ve všech stranách TOP 09 protože ti mají s námi sociální cítění.
27 500,- by Ti zbylo v Čechách, sestřenka žije v Německu, jestli si to dobře pochopil a rozhodně jsem nepsal nic o chudobě, chtěl jsem jen poukázat, že v tak ekonomicky vyspělé zemi nejsou všichni za vodou, a tvrdil jsem, že jejich příjem není špatný, ale jsou tam lidi, co jsou na tom hůř.Když budeš mít u Nás 27 500,- tak si myslim, že se s tím dá vyžít, a to jaký máš příjem Ty, to už hraničí pomalu osobním bankrotem.Já vím, co co stojí,a věř tomu, že počítat umím, ze mě blbečka dělat nemusíš.Máš min.PC určitě máš auto, doma určitou elektroniku.....prostě kecáš.Je otázkou jestli za 12000,- musíš dělat nebo chceš.
Koho budeš volit je Tvoje svobodná volba a Naše zbytečná starost.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Nevím proč bych měl kecat ale kdo nevěří může sám brzy na to přijít, bylo spousta podnikatelů co si žili na na vysoké noze nebo lidí co si žili nad poměry a brali si podle vzoru našich nynějších bratrů USA půjčky na cokoli a kdykoli a stačí přijít o práci může přijít nemoc nebo špatná investice atd a jsi tam kde jich skončilo mnoho,pod mostem.Není tak dávno doba kdy nám media dokola opakovali že jsme ještě málo zadluženi a že v jiných zemích je to běžné ať se tedy zadlužujem ještě víc a přece není problém splácet ,hlavně že už máte co potřebujete ,teď se karta obrátila a spousta lidí lituje že naletěli a raději by se toho nepotřebného haraburdí zbavili a měli aspoň kde bydlet.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Anonymous píše:Nevím proč bych měl kecat ale kdo nevěří může sám brzy na to přijít, bylo spousta podnikatelů co si žili na na vysoké noze nebo lidí co si žili nad poměry a brali si podle vzoru našich nynějších bratrů USA půjčky na cokoli a kdykoli a stačí přijít o práci může přijít nemoc nebo špatná investice atd a jsi tam kde jich skončilo mnoho,pod mostem.Není tak dávno doba kdy nám media dokola opakovali že jsme ještě málo zadluženi a že v jiných zemích je to běžné ať se tedy zadlužujem ještě víc a přece není problém splácet ,hlavně že už máte co potřebujete ,teď se karta obrátila a spousta lidí lituje že naletěli a raději by se toho nepotřebného haraburdí zbavili a měli aspoň kde bydlet.
No a v čem vidíš problém, vždyť to bylo každého svobodné rozhodnutí jít si nějakou cestou.Do půjček přece nikdo nikoho nenutil.Tady je právě chyba v ekonomickoanalfabetických a sociálních znalostech jedinců, kteří tohle podstoupí, tohle není systémová chyba, ale individuálně epidemická.Pokud jde pouze o ergonomické hledisko, je jen na každém znás, co opravdu musíme mít a co můžeme oželet.Mě připadáš, že si furt myslíš, že Ti něco skočí do náruče samo.Fakt by mě zajímalo, co od života očekáváš a, co jsi proto schopen udělat a ,co jsi proto udělal.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To je tvoje zbytečná starost já se o to co sy ty vytvořil a udělal pro dobro své i druhých taky nezajímám. :wink:
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Anonymous píše:To je tvoje zbytečná starost já se o to co sy ty vytvořil a udělal pro dobro své i druhých taky nezajímám. :wink:
...nic jiného jsem od Tebe ani nečekal.
Odpovědět