Naprostý souhlas!!!Super pivo!Pitris píše:Tak jsem dneska "vyzkoušel" točenou 11° Dalešice -
Pivo
Moderátor: Colommbo
Itall píše: ka-spel: Kvalita se zas tak moc neodvíjí od masovosti. Některé z jmenovaných "velkých" vaří, podle mě, dobré pivo (alespoň některé druhy). Na masovky a nemasovky bych to rozhodně nedělil. Převedeno na auta - Corolla by byla sračka, a to asi není.
Když už to vztahuještě na auta, tak srovnávam masovku včetně Toyoty třeba se Zonda atd.
Velcí můžou dělat dobrý pivo jedině pokud jim zůstaly zbytky klasické technologie.
Než ti to složitě vysvětlovat http://www.pivovarbon.cz/beer.html
bylo
je
je
ka-spel: Já spíš dělím pivo na chutná/nechutná, případně dělá mi dobře/špatně. Je to hodně subjektivní, to ano. Ale myslím, že málokdo zkoumá technologie. Pokud mi pivo nechutná nebo jinak nevyhovuje, co mi je platná technologie jeho výroby? A naopak - pokud mi vyhovuje, mám zkoumat, jak bylo vyrobeno? Pokud by lidé věděli, jak se potraviny vyrábějí, leckteré by nejedli nebo nepili.
...aj ja mám niečo o pive - dá sa užívať vnútorne, ale aj aplikovaním priamo na telo:
http://www.youtube.com/watch?v=KzRJ2tIJGDw
http://www.youtube.com/watch?v=KzRJ2tIJGDw
Tak pil jsem jejich světlý ležák. Točili to jeden čas v našem místním rokáči http://www.apollo13pv.cz/. Nebylo to špatný, ale zase na minipivovar to mohlo být lepší. Asi jsem náročný a zmlsaný. Naše místní http://www.ukralejecminka.cz/ a http://www.kolibautrikralu.cz/ mají pivo lepší.Jezevcik píše:ka-spel,ten odkaz je zajímavý.Pil jsi nějaké z těch jejich tří piv?
Dobře je popsaná výroba poctivého piva i tady http://www.pivovarferdinand.cz/vyroba-skutecneho-piva/
Mimochodem můj objev posledních dnů. Moc dobrý pivo. Nedávno to byla v akci jejich kolekce v Lidlu. Ještě tam měli kolekci K-Brewery, Rakovník, Postřižinské, Klášter.
Jinak Itall asi není Čech, jinak by nemohl tvrdit takový věci, že na technologii nezáleží. To je jakoby pivo vařil Babica. Prostě samé náhražky.
bylo
je
je
Na výrobním postupu, základových surovinách a výrobní technologii setsakra záleží....
Ve všem, nejenom u olejů a piva.....
A třeba tady je nabídka (většinou) těch menších pivovarů - http://www.pivnispecialka.cz/
Ve všem, nejenom u olejů a piva.....
A třeba tady je nabídka (většinou) těch menších pivovarů - http://www.pivnispecialka.cz/
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zalezi na postupu,surovinach,jejich puvodu,citu k praci atd,ale muze byt vse nej a smakovat nemusi. Ja rad horky piva,ovsem nejsem znalec detailu vyroby,takze chutna li me v nalejvacim hrdle a dela li dobre memu zazivacimu traktu,piju.
Pisu o lahvacich. Tocene nemusim. Maximalne nekde v malem pivovaru,kde umi natocit.
Pisu o lahvacich. Tocene nemusim. Maximalne nekde v malem pivovaru,kde umi natocit.
Nenapsal jsem, že na technologii nezáleží. Pouze to u piva (ani jiných výrobků) nesleduji. Copak tohle běžný spotřebitel může dělat? Nedělal bych nic jiného. Takže hodnotím hotový produkt, dle svých subjektivních hledisek. Je to jako s tou zmíněnou jitrnicí. Možná, že ta z řeznictví byla "kvalitnější". Jenže mi po ní nebylo dobře. Možná, že z Tesca byla šizená, jenže mi po ní nic nebylo. Ale nemyslím si, že je tomu tak. Občas mám možnost dát si domácí jitrnice a po těch mi samozřejmě nic není.ka-spel píše:Jinak Itall asi není Čech, jinak by nemohl tvrdit takový věci, že na technologii nezáleží. To je jakoby pivo vařil Babica. Prostě samé náhražky.
Pokud jde o to domácí a velkovýrobu, tak ono je to taky o zvyku a zdravotním stavu současné generace. Lidi jsou zvyklí na masovku a pak původní chuť už téměř neznají a když to zkusí, tak jim je z toho blbě. Příklad třeba poctivý jogurt se živými kulturami (z těch v obchodě sehnatelných prakticky jen Hollandia). Dnes si málokdo pamatuje, že takto vypadal každý jogurt v obchodě a nebylo to nastavováno škrobem, sójou a podobnýma sračkama. U toho piva je to obdobně. Znám lidi co říkají, že je to po pár kvasničácích nebo nefiltrovaném pivu prožene. No bodejť, když jejich žaludek nic živého neviděl, tak jako ten živý jogurt. U toho piva je současnou výrobou vše živé nemilosrdně umrtveno, rychlostí vaření, vysokými teplotami, tlaky a chemií.
Lidi mají živé kultury ve střevech povymřené a v době ládování se antibiotiky se není ani čemu divit.
Jinak pokud jde o tu hygienu při výrobě, tak samozřejmě, že neuznávám pokud je nějaký výrobce prase a kašle na to.
Balené si teda rozhodně nekoupím. Obzvlášť od takových šejdířů jako je Tesco, Albert, Billa. Balené = "trvanlivé" = nacpané chemií.
Lidi mají živé kultury ve střevech povymřené a v době ládování se antibiotiky se není ani čemu divit.
Jinak pokud jde o tu hygienu při výrobě, tak samozřejmě, že neuznávám pokud je nějaký výrobce prase a kašle na to.
Balené si teda rozhodně nekoupím. Obzvlášť od takových šejdířů jako je Tesco, Albert, Billa. Balené = "trvanlivé" = nacpané chemií.
bylo
je
je
Byl jsem ve dvou pivovarech. Tady v Ostravaru a v Nymburku v Postřižinách a musím říct, že jak jsem pivo nemusel, tak teď se mi zvedá žaludek když si vzpomenu na ty smradlavé zapěněné bazény v Nymburku nebo na zaplísněné prostory v Ostravaru.
To už se mi svou přirozeností více líbily Valtické sklepy, kde se jedná o přirozené zrání vína v krásných dřevěných sudech
To už se mi svou přirozeností více líbily Valtické sklepy, kde se jedná o přirozené zrání vína v krásných dřevěných sudech
Jó, kvasnicové a nefiltrované piva jsou - a když se to umí natočit, tak je to mňamka-spel píše:.....Znám lidi co říkají, že je to po pár kvasničácích nebo nefiltrovaném pivu.....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jogurtů,bez přichuti,srazim tejdně 5-7,v pohodě. To je víc než piva. Taky vim jaký si koupit. Je to stejné jak se všim. Časem si to člověk vychytá. A Kaspeli,neměl jsem na mysli trvanlivé potraviny.
Si vemte,že za totky vydržela desina max 2 - 3 tydny v lahvi,dnes je to měsíce. I tak čumim na datumky.
Jo a o víkendu musim sem na pivo. Nepil jsem nic z nich. Které je nejhořčí?
http://www.usatlavy.wz.cz/
Si vemte,že za totky vydržela desina max 2 - 3 tydny v lahvi,dnes je to měsíce. I tak čumim na datumky.
Jo a o víkendu musim sem na pivo. Nepil jsem nic z nich. Které je nejhořčí?
http://www.usatlavy.wz.cz/