Peugeot Boxer 2.2Blue HDI 165 - čím nahradit Ineo First

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Havrda201
Příspěvky: 21
Registrován: pát úno 09, 2024 9:49

Re: Peugeot Boxer 2.2Blue HDI 165 - čím nahradit Ineo First

Příspěvek od Havrda201 »

Ahoj, mám už v autě Ravenol a než dotekl dolů byl jak bota. Vešlo se ho ale opravdu 6,5 litrů. Na podzim udělám proplach. Třeba já mám u Mercedesu OM611.981 olej čistý do cca 6000km. Kdybych sem uměl nahrát fotku, dám jí sem :-). Jinak my teď máme najeto 36 tisíc....A zlatej starej mercedes :-)
Luigi píše: čtv bře 21, 2024 5:10 Ahoj, použiji toto vlákno, jelikož mám stejný motor v boxeru 2,2 BlueHdi, i když jen 88kw, ale to je jen softwarový rozdíl. Informací je v tomto vlákně dost, ale také dost minimálně nepřesností. O tom až jindy.
Měnil jsem nyní olej. v uživatelském manuálu už se skoro nic nedá dočíst. Jen v servisní knížce je přisponkovaný plán údržby s informací, že systematické operace se za normálních podmínek provádějí každých 50 tis km, za ztížených podmínek každých 20 tis km. Doporučený olej
0w30 B71 2312. Toť vše. Žádné info o množství. Ono vůbec o tomto relativně novém motoru je strašně málo informací. Někde jsem se dočetl, že oleje je tam 6,6 l. Koupil jsem to ojeté, poslední výměnu oleje dělal autorizák Peugeot. Oleje tam bylo asi centimetr nad horní ryskou. Toto je vpodstatě zakázané. Olej měl najeto údajně 4 tis a byl černý jak bota. Nalil jsem nový, vešlo se ho ale pouze asi 5,3 l včetně filtru. Ještě než dotekl z nalévacího hrdla k měrce, tak už byl černý. Jak kdyby tam něco zůstalo. Ale tvar vany vypadá normálně, ne jako ten konstrukční nesmysl u 1,6 Hdi. Oleje dávám vždy do půlky mezi rysky. Je to správně ? Každý profesionální automechanik, který někdy měnil olej přede mnou, dával na max, nebo víc. Neznáte někdo prosím lépe tento motor ?
Odpovědět