Pančování oleje

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

alfi nevýmýšlaj si ! :mrgreen: ty ked na tej etikete vidíš, že je to padelek, myslíš, že ked niekto chce vyrábať etikety tak si nevie kúpiť jeden "pravý" olej a rovnako z neho vyrobiť úplne rovankú etiketu?? myslíš, že blobosti ako písmenká TM nevie nakopírovať zarovno?? ved je to len priblblá nálepka ničím výnimočná, jedine že ty si jasnovidec a vidíš až do vnútra fľašky.....koniec koncov dnes na Markíze sa zdiskreditovali sami.... :mrgreen:
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

Neosočuj mě ze lži !! Já ty informace mám a ty máš hovno!! Jen zbožné přání, zřejmě budeš jeden z postižených...
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 9940
Registrován: pon led 23, 2012 20:46
Bydliště: kutnohorsko-kolínské pohraničí

Re: Pančování oleje

Příspěvek od Colommbo »

Nikdo tě tady ze lži neosočuje, alfi, takže se nevztekej nebo budeš mít žaludeční vředy... :) A o serióznosti pracovníků Sedmé velmoci a v dnešní době a na komerčních stanicích obzvlášť si nedělám, bohužel, osobně vůbec žádné iluze... :(
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
bastien
Příspěvky: 125
Registrován: stř srp 22, 2007 0:37

Re: Pančování oleje

Příspěvek od bastien »

jožin: Není to dlouho, co v Praze přišli na padělky parkovacích stíracích karet na modré zóny. A jen tím, že měly vady v tisku vzhledu (mimo jiné špatně lícované počátky písmen s obrázkem - další si nevzpomenu). Tedy deb tiskař zde a podobně je tomu asi u Castrolu.
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

to bastien, môže byť, že cest.lístky zvládli vyrobiť.....aj kamoši vo Viedni, lístky dokázali Savom zmazať a dali sa oťukať ešte raz....ale dnes v na Markíze vraveli, že ich zaujímala šarža výrobná a nie etikety,,,,takže slovo falošné je dosť prehnané..... :wink:
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

to jožin, umím si představit, co na této televizi uvědomnělý redaktor svačí za nesmysly. Já se vyjádřil ke konkrétní fotografii, která byla vystavena celní správou. Stojím si za tím, že na snímku je (byl) falzifikát oleje Castrol. Jestli byl uvnitř lepší nebo horší olej je jedno, fotografie zachycuje falzum. Toto falzum vzbuzuje dojem, že je dovezeno z jedné země EU. Na etiketě tohoto falza jsou znalému člověku jasné rozdíly, proti výrobku, který je v této zemi oficiálně prodáván. Těch rozdílů je více, já upozornil jen na jeden. Je mi jasné, že tento falzifikát nevznikl v daných servisech a že od někoho museli nakoupit. Tyto informace předají celní správě a ti úřadům činným a oni mají konat a dohledat v rámci EU, kdo to dal do oběhu. Castrol EDGE 5W-30 z oficiální produkce se prodává běžně kolem 50 Euro na zákazníka, tak proč si za 47 Euro, jak byla cenovka na tom falzu kupovat to, co se za Castrol EDGE pouze vydává.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Pančování oleje

Příspěvek od ka-spel »

A konečně si uhodil hřebíček na hlavičku ... prodává z oficiální distribuce. S tím souvisejí doporučené ceny, které mají dělat z daného zboží dojem luxusu. Živě si pamatuji devadesátá léta, kdy doporučené ceny elektroniky byly 2x cena v Německu a když to sem tahali a prodávali levněji, tak je taky osočovali, že to jsou padělky. Jak psal i modelář (a sám jsem to viděl ve Francii, Španělsku, Polsku), tak ceny v takových hype ve Francii jsou taky někde jinde než oficiální distribuce u nás a pokud mají marže jak hype u nás, tak se nad cenou v e-shopech a původem vůbec nepozastavuji. Od českého vydřidušského zastoupení to určitě nemají. Nic Alfimu nevyčítám. Pokud to bere z ofiko české předražené distribuce, tak s cenami asi víc neudělá. Jestliže u nás je spotřební zboží furt předražené, tak třeba opačně zase na druhou stranu z naší distribuce se rádi zásobují třeba německé lékárny. A věřím tomu, že tam se dělají mediální kauzy o padělcích léků. Ono jak někomu o prachy a vždy jde o velké, tak se nějaký ten investigatec zaplatí.
byloObrázek
je Obrázek
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

máš pravdu ka-spel :wink: cieľom je navodiť situáciu, že sa jedná o výnomočný a luxusný tovar, aj keď magnatec sa vyrába hádam viac ako 10 rokov a v podstate je to starý typ oleja na staré autá......ked ho u nás umelci drbli do dodávky s JTD motorom, tak štrkotali všetky ventily v zime ráno a svietila kontrolka mazania,,,,,,a castrol ten obrázok z finančnej správy dáko stiahol, teda nedá sa prekliknúť k obrázkom, teda až také falošné tie oleje neboli..... :mrgreen:
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

Opět jožine tvé zbožné přání. Snímky na webu celní správy jsou včetně prohlášení, jen jsou jinde, stačí když budeš hledat. Pouze Castrol nemá zájem na pochybné publicitě hoveních televizí a vykulených reportérů, kteří to místě sledují. Poškozuje ho to a vzbuzuje nedůvěru, co když si koupím padělek nebo mi ho tam nalijí, tak radši koupím něco jiného. Chápu vlažné chování Castrolu ke kauze na Markýze.
Nechápu, co se tu furft plká, že Castrol je předražený. Jak je předražený a jak vzbuzuje dojem luxusního zboží. Že se prodává 5 litrů Edge mezi 1100-1250,- Kč s DPH na zákazníka? To má být luxus?? Za ty peníze nabízeli ten fejk z fotky. Takže kdo je zm*d, ten co pustil ten fejk do oběhu nebo BP alias Castrol, který zaměstnává a živí hromady lidí.
Co se týká kvality Castrolu, je to kvalitní olej, nedávno v AUTO7 8/2013 vyšel nějaký "pokřivený" test olejů 504/507, kde samozřejmě Castrol nevyhrál a byl pomluven, ale stačí pohled na Obsah aditiv a Castrol jich má o 20% víc, než všechny oleje v testu a peníze na porovnání základových olejů zřejmě neměli, protože možná i tam by levná konkurence dostala napráskáno.
Je potřeba oddělit dojmy od reality a manipulace a začít vše nazývat pravými jmény a neohýbat "nezávislé testy" směrem, kterým to zadavatel potřebuje.
Nejsem fanoušek Castrolu, mám jiné "favority", ale nedovolím si tvrdit, že je to šmejd, pouze proto, že se neslučuje s mým myšlením....
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Pančování oleje

Příspěvek od ka-spel »

Myslím, že je to nafouklá bublina z důvodů jak jsem psal nebo na to česká zastoupení olejářů prdí. O zabavení a likvidaci nějakých padělaných olejů v ČR nic nevím. Oblečení, média, chlast, někdy i plagiáty (pily) v práci likvidujeme celkem často, ale oleje...
byloObrázek
je Obrázek
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

to ka-spel. Máš pravdu oleje sa nelikvidujú, lebo žiadne falošné neobjavili....dal som si do googla: finančná správa falošné oleje a div sa svete nič sa tam nedá nájsť...samozrejme bulvár ako Nový čas a podobné prkotiny tie to majú.......som zvedavý , čo bude robiť castrol slovakia,ked na nich dajú servisy v nitre trestné oznámenie za krivé obvinenia.......súdruhom v BP v Nemecku to je samozrejme lauder jedno, ked sa predáva ich olej a zisky končia vždy u nich.......... :shock:
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

No jo, když to neví google, tak to není pravda, že. Opět zbožné přání :D a falešné oleje existují.
http://www.financnasprava.sk/sk/finspra ... media.html
http://www.financnasprava.sk/uploads/tl ... toolej.pdf
http://www.financnasprava.sk/sk/finspra ... leria.html
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Pančování oleje

Příspěvek od Pitris »

alfi166silver píše:Nechápu, co se tu furft plká, že Castrol je předražený. Jak je předražený a jak vzbuzuje dojem luxusního zboží. Že se prodává 5 litrů Edge mezi 1100-1250,- Kč s DPH na zákazníka? To má být luxus?? ....
Jestli to je luxus, tak ho dělá z Castrolu sama firma Castrol - ale reklamama. A na svou kvalitu Castrol dražší je. Netvrdím, že by EDGE byl špatný, ale....
....jestli bych si měl (u Tebe) vybrat pětilitrovku EDGE 5w40 za 1040,-Kč, nebo (bez ACEA C3) třeba Elf Evolution SXR 5W-40 za 890,-Kč nebo (s ACEA C3 či třeba VW505.01) Yacco VX 1000 FAP 5W-40 za 890,-Kč tak si Castrol určitě NEvyberu - a ne kvůli ceně.... Elf i Yacco jsou lepší.
A kdyby ve skoro stejné cenové hladině jak ten Edge, tak určitě radši Total 9000 nebo Motul X-CESS.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
bjukemen
Příspěvky: 4877
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Re: Pančování oleje

Příspěvek od bjukemen »

..dnes sa uz falsuje kde co, nieje najmensi problem si dat vyrobit repliku cohokolvek za zlomok ceny
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Pančování oleje

Příspěvek od ka-spel »

Co se řešilo v práci, tak max toto nebo toto
Jinak co se dívám na netu, tak se furt vše točí kolem Castrol Edge 5W30 http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=248616
byloObrázek
je Obrázek
Odpovědět