Převodový Shell spirax GSX 75W/80

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti »

A kdo je alfi? Ten odkaz byl na nějaký internetový obchod, kterým moc nedůvěřuji, natož kupovat rozlejvanej olej. Bych čekal v balíčku nějaký Paramo 80w :D Jinak už sme napsal tomu kolegovi, tak uvidím co napíše. Zajimavé je, že v anglii normálně texaco mtf-94 maj v litrovkách, dokonce i od výrobce Carlston je k máni mtf-94. Asi tam toho jezdí víc, než u nás :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Alfi166silver je zde zaregistrovaný uživatel diskusního fóra a provozovatel onoho internetového obchodu.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27494
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

modelář píše:......Ta převodovka je navíc vybavena diferenciálem se zvýšenou svorností, kde může použití oleje o příliš nízké kinematické viskozitě při - 40 st. C. činit problémy.
Pokud může olej 75w působit problémy, a je předepsána norma MTF-94, možná by šel použít ten http://www.millersoils.cz/112/xss-10w40/ - jeho viskozita "za studena" odpovídá spíše 80w.....a citace z "jednoho článku z ""britského"" e-shopu" :arrow: XSS 10w40 / MTF94 - tento motorový olej splňuje specifikaci MTF 94 a proto je vhodný a jediný správný do manuálních převodovek britských automobilů. :arrow: (Ale alfimu klidně věř.....).
Roman620ti píše:.....Jenže to abych ho objednal rovnou 5l do obou.....
.....a máš ho v pětilitrovce.
Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti »

Teda to čumím :shock: , že to tam je fakt uvedený na motorovým. Jako ta cena je taky krásná, tak uvidím co napíše ten kolega a jinak bych do toho asi šel. Když to splňuje tu normu, tak se neni čeho bát. Moc díky za odkaz :)
Odpovědět