Olej do Peugeot 407 SW 1,6 HDi FAP

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Jiří

Olej do Peugeot 407 SW 1,6 HDi FAP

Příspěvek od Jiří »

Pánové kdo mi poradí olej do sousedova nového Peugeota - přitáhli mu ho z Francie a nvod nemá - auto má najeto 78 tis km
Mytýsek

Příspěvek od Mytýsek »

Vzhledem k tomu, že to má tak málo, bych z fleku volil http://obchod.top-oil.cz/katalog/zbozi/ ... ic_ma=3140.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Sakra, ten odkaz nejde, prostě ať tam dá Q8 formula excel diesel 5w40 a má to v klidu. Bude potřebovat 3.9 litru. Nebo tady ať si vybere;) Předpokládáme všichni, že ten frantík to dával do servisu a olej si nechal měnit.
Mytýsek

Příspěvek od Mytýsek »

Anonymous píše:Sakra, ten odkaz nejde, prostě ať tam dá Q8 formula excel diesel 5w40 a má to v klidu. Bude potřebovat 3.9 litru. Nebo tady ať si vybere;) Předpokláme všichni, že ten frantík to dával do servisu a olej si nechal měnit.
Mazací plány: http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... zaci-plany
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Anonymous píše:Sakra, ten odkaz nejde, prostě ať tam dá Q8 formula excel diesel 5w40 a má to v klidu. Bude potřebovat 3.9 litru. Nebo tady ať si vybere;) Předpokládáme všichni, že ten frantík to dával do servisu a olej si nechal měnit.
Když mi prozradíš rok a měsíc výroby a kupní cenu té ojetiny, tak ti poskytnu kvalifikovaný odhad SKUTEČNÉHO km proběhu, neboť o cenách ojetin ve Francii něco málo vím... :P
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Rv 6/2005, cena 9 000€ + dovoz a přihlášení
Moja

Příspěvek od Moja »

Tak to bych zato vživotě nedal. :lol: :lol:
Mytýsek

Příspěvek od Mytýsek »

Moja píše:Tak to bych zato vživotě nedal. :lol: :lol:
Tak jestli je to v plný palbě, tak proč ne.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Anonymous píše:Rv 6/2005, cena 9 000€ + dovoz a přihlášení
Kdyby to byl ročník 2006 (ve Francii se ročníky lámou vždy v červenci), tak by prodejní/kupní cena ve Francii v případě individuálního prodeje (tj. soukromník soukromníkovi napřímo, bez jakéhokoli překupníka/bazaristy) činila 14700 EUR při najetých 96 tis. km. U ročníku 2005 (a to zde zřejmě platí) by pak činila 12000 EUR + min. 2000 EUR za "konec ročníku", to vše při 120 tis. km. V případě koupě přes bazar nutno přihodit dalších 1500 - 2000 EUR. Jedná se o vůz průměrně poptávaný, tedy nejde o žádnou neprodejnou raritu. Není ti na tom něco divného (vzhledem k tebou uváděným údajům)?
bjukemen
Příspěvky: 4877
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

...riešite tu veci do ktorých vás je velké hovno či dal za auto niekt 9000 alebo 5000 eur to je fuk,otazka znela aky olej tam dať a tu je odpoved:

Total Quartz Ineo MC3 5W-30
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Když ono všechno souvisí se vším! Jinými slovy, pominu-li možnost, že to auto má např. "pozměněnou identitu" (a tím nechci přímo říct, že je kradené), a současně nebudu předpokládat, že se jedná o poslepovanou totálku, tak mi stále nějak vychází, že jeho skutečný km proběh se pohybuje na úrovni psychologické hranice 300 tis. km, kdy už i ve Francii je ojetina s turbodieselem, obzvláště tak malé kubatury, považována za neprodejnou - rozumněj neprodejnou v samotné Francii za rozumný peníz. A v tomto případě je opravdu důležité hlavně to, aby tam vůbec nějaký olej byl, FAP neFAP (dávno po smrti, nepochybně vyřezaný) ...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To se trochu pleteš - auto mu koupil jeho strýc, který tam žije 30 let a je od jeho kolegy z práce - najeto opravdu 78tis. - servsku momentálně nemá, protže zůstala u strýce a ten ji na vánoce přiveze.
Co se týká cen aut ve Francii, tzak tady meleš pěkné bludy - ceny jsou podobné jako v D a stačí se podívat na mobile. de a zjistíš skuteční ceny a ne tebou deklarované nesmysly (to by se nevyplatilo tam pro auta jezdit) :idea:
AAA

Příspěvek od AAA »

a servisni knižku zahadněn sežral pes...
Nesnašim blaboly typu Opel Vectra C Caravan 2.2DTI r.v.2005 najeto 60tis. km,po duchodci,nikdy nehavarovano...
Na vlastni oči jsem viděl co jeden bazarista provadi klasicke ojeby jako přetačeni tachometru,lepeni totalek to jo ,ale von třeba prořezaval gumy aby měly na oko lepši vzorek,taky jsem nevěřil co dokaže dnešni kosmetika-ošoupane plasty,pedaly volant,manžeta řadici paky -vše jako nove.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vypsal jsem ti údaje z oficiálních tabulek publikovaných dnes (9. 12. 2008) v týdeníku AutoPlus (právě oslavuje 20. výročí vzniku a vychází nákladem několika set tis. výtisků). Pokud tento zdroj považuješ za nesmyslný, tvůj problém. Já zase považuji za naprosto naivní představu prodeje auta silně pod cenou jen z jakési známosti. Obzvláště pak francouzského auta ve Francii. Ta představa je asi podobně nesmyslná, jako si jezdit kupovat "kvalitní ojeté Octávie" ze zahraničí do ČR.

P.S.: Snad nevěříš na zaklínadlo zvané serviska? A pokud ano, jsi úplně bláhový!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Na zaklídnadla nevěřím, ale s tím člověkem co auto prodával jsem seděl u něj na zahradě a pil víno - je to architekt a nemá potřebu měnit identitu ani lepit bouračky. Taky nevěřím na řeči typu - auto po důchodci, co jezdil jen do kostela, atd. ale tento případ je zrovna ta vyjímka potvrzujíci pravidlo.
A tímto končm diskuzi - mají se tu řešit oleje a ne autobazar
Odpovědět