Olej do mazlíka

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Šílenej

Olej do mazlíka

Příspěvek od Šílenej »

Nazdar chlapáci, mám malinkej dotázek.Mám Zil-131 r.v. 1979, chtěl sem se optat jaký olej by do tohodle mazlíka byl ten pravý ořechový.Do teďka v něm je M6AD, ale jeden borec mi říkal, že to není olej na zimu.Mazlík stojí furt venku.Jezdím s nim občas v sezoně na různé akce.V zimě stojí a jednou za měsíc ho protáhnu tak asi 30 km.Je to valníkový fronťák, takže žádná těžká nástavba, to aby mě nesežral.Dík za doporučení.
Šílenej Ferda
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Můžeš u tý M6AD zůstat,za bývalého režimu se v náklaďákách snad jinej olej ani nepoužíval :D ,snad jen Liazky dostávaly M7ADSIII.Můžeš jít třeba do M8AD má viskozitu 15W-50 a nebo do tý M7ADSIII to je 15W-40.Pak pro veterány jsou spec.oleje od Penrite,ale to už je jiná cena.
craken

Příspěvek od craken »

ty kokso... mozno otazka od veci... ale aku to ma spotrebu? :shock:
Šílenej

Příspěvek od Šílenej »

Jo....díval sem se na ten M7ADSIII, ten by tam moh bejt, mazlík sežere co mu dám ale když ho moc nehonim tak se do pade vejdu.V létě sem ho hnal z Prahy do Brna po D1, bylo to nad ránem, na rovinkách šel 120 a spotřeba vycházela na 85l na 100km. Já s nim spíš blbnu v terénu, eště sem snim nezapad.U mazlíka je dobrý že nemá tachograf.Jinak díky dám mu M7ADSIII.
Odpovědět