Kanystr na naftu

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Teras

Kanystr na naftu

Příspěvek od Teras »

Má někdo zkušenosti s tankováním nafty z kanystru do auta, které má na hrdle ochranu proti natánkování špatného paliva (benzínu)? Výlevka běžných kanystrů do takového hrdla nepasuje a nafta se nedá nalít. Dá se sehnat kanystr s výlevkou, která do hrdla pasuje?
modelář

Příspěvek od modelář »

Pokud použiješ "husí krk" na kanystr určený k aplikaci bezolovnatého benzínu, neměl by být problém. S původním celokovovým nástavcem se totiž nedostaneš ani do nádrže dnešního benzínového auta.
Teras

Příspěvek od Teras »

Husí krk opravdu nefunguje.
Moja

Příspěvek od Moja »

Tak to vyrvy ven,a nebo tankuj u pumpy.Si neumíš poradit?Tak to nedělej!!Už mě to na tomto fóru s..e.Řeší se zde debilní p.....y.
modelář

Příspěvek od modelář »

Ale no tak. 8) Já se obětuji: vezmu dva husí krky (jeden s plastovou a druhý s kovovou "tryskou" na konci), kterými disponuji, šuplerou změřím vnější průměr, zajedu k benzince a tam odměřím vnější průměr hubice naftové pistole. Sám jsem zvědav, jak to dopadne.
Demo
Příspěvky: 609
Registrován: pon úno 25, 2008 13:17
Bydliště: Brno

Příspěvek od Demo »

A o jakém autě se tu bavíme?
Richaerd

Příspěvek od Richaerd »

:) ja sem vykuchal ty plasty a klapky v hrdle, a když leju z kanistru rozstrihnu petlahev a sup trychtyr hotovej ( nejlepsi je magnezka).. na tankovani neni opravdu nic složité..
modelář

Příspěvek od modelář »

Po provedených měřeních se přiznám, že netuším, kde může být problém. :?

U dvou různých benzínek (byť v zahraničí) jsem naměřil vnější průměr plnicí trubky "naftové" pistole 24,9 a rovných 25 mm, zatímco mé husí krky na klasický kovový kanystr mají 20,4 a 20,5 mm. K tomu např. plastové husí krky na plastových kanystrech vykazují 19,6 a 19,8 mm. Jinými slovy - pokud dokážeš natankovat u výdejního stojanu, musí to jít i z kanystru s pomocí husího krku.
Odpovědět