jak naplánovat zničení motoru

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

franta

Příspěvek od franta »

Doklad o ekologické likvidaci vozidla je potvrzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků. Je součástí nutných podkladů k trvalému vyřazení z registru vozidel.

Postup řešení ekologické likvidace
Každý, kdo se zbavuje autovraku, je povinen autovrak předat pouze osobám, které jsou provozovateli zařízení ke sběru, výkupu, zpracování, využívání nebo odstraňování autovraků (týká se to obecně všech autovraků ze všech vozidel, nejen z vozidel vybraných).

Provozovatel zařízení ke sběru nebo výkupu autovraků při přejímce autovraku postupuje v souladu s provozním řádem tohoto zařízení a dále:
• Zkontroluje, zda autovrak neobsahuje další odpady, které nejsou součástí vozidla
• Předá předávající osobě bezplatně písemné potvrzení o převzetí autovraku

Kde získat doklad o ekologické likvidaci vozidla
Doklad o ekologické likvidaci vozidla získáte u zařízení ke sběru nebo zpracovatelského zařízení, které má povolení k nakládání s autovraky (povolení k nakládání s nebezpečnými odpady) a je oprávněno vystavit potvrzení o převzetí autovraku.

Přehled míst ke sběru autovraků je k dispozici na portálu pro vyřazená vozidla ISVA – http://www.isva.cz/. Informace o těchto stanicích najdete také v databázi Ministerstva životního prostředí, případně na krajském úřadu (v Praze na Magistrátu hlavního města Prahy).

Poznámka: Za vystavení dokladu nejsou správní ani jiné poplatky stanoveny. Zpracovatelské zařízení si ale účtuje likvidaci autovraku, a to zpravidla v řádu několika tisíc korun.
Pkod1

Příspěvek od Pkod1 »

No to je pekna pohadka. I chapu, ze se "oficialne" nic jineho nepripousti. To by bylo u kazdeho druheho baraku vrakoviste...
Kazdopadne se da auto dle meho popisu vyradit z evidence DI a zaroven si ho take nechat. Je proste jednou mym majetkem a nikdo nemuze naridit jeho likvidaci zaroven se zanikem zpusobilosti k provozu na pozemnich komunikacich.

PS: jestli nechapete, zkuste se zeptat na DI jak vyradit z evidence traktor. Uvidite, ze s tim to najednou pujde...
JiRaY

Příspěvek od JiRaY »

Bože můj :roll:

No,pokud si franta dělá prdel,tak je to hodně blbá sranda.
No,a pokud je to s tou kyselinou pravda,tek vzkazuju:Franto,jsi DEBIL,bohužel,nic jiného na to říct nemohu,takhle kurvit auto,to snad neni možný.

Není problém to prodat/dát v annonci,nebo na favoritklubu.

Fakt pokud je to pravda,tak jsi debil,nic jiného se říci nedá.

Nejradši bych dal frantovi do kafe deci kyseliny sírové,a do žíly a do prdele vrznout pořádnou injekci kyseliny sírové :x :twisted:

P.S:vím,že podobné řeči tady vede většinou jen g.lubomir,ale já musel,promiňte.
Naposledy upravil(a) JiRaY dne pát led 23, 2009 21:16, celkem upraveno 1 x.
dci
Příspěvky: 46
Registrován: úte říj 07, 2008 18:01
Bydliště: Pardubicko

Příspěvek od dci »

Čau
Metodický pokyn č. 9/2008-150-METO Ministerstva dopravy ČR, který v první části upravuje praxi registračních pracovišť obcí s rozšířenou působností při vybírání poplatků na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků. Část druhá řeší to, o čem se tady plácá. Cituji:
Část 2. – stanovisko k změně § 13 zákona č. 56/2001 Sb.
Zákon č. 56/2001 Sb. se doplňuje v § 13, jehož odstavec (2) nově zní:
„(2) Obecní úřad obce s rozšířenou působností trvale vyřadí vozidlo z registru na žádost jeho vlastníka. Tuto skutečnost vyznačí v technickém průkazu vozidla a v registru silničních vozidel. Se žádostí o trvalé vyřazení vozidla z registru silničních vozidel předloží vlastník motorového vozidla potvrzení o převzetí autovraku vystavené provozovatelem zařízení ke sběru autovraků podle zvláštního právního předpisu 6a). Vlastník vozidla přitom odevzdá tabulky s přidělenou registrační značkou. Jedná-li se o žádost o trvalé vyřazení vozidla z registru silničních vozidel podle odstavce 1 písm. a), je vlastník motorového a přípojného vozidla povinen doložit způsob jeho zániku nebo jejich dalšího využití“.
Zákon zde vychází z předpokladu, že „potvrzení o převzetí autovraku vystavené provozovatelem zařízení ke sběru autovraků“ nemusí být předkládáno v případě, že vozidlo se nestává odpadem, protože jeho vlastník pro něj má jiný způsob využití. Je zde uplatněn „zánik vozidla“, který však není fyzickým zánikem, ale pouze zánikem ve smyslu dalšího provozu na pozemních komunikacích.
Formulace je sice velmi obecná, avšak lze uvést základní případy, kdy lze využít tento institut a kdy nelze. V žádném případě nelze tento institut aplikovat, pokud vlastník (provozovatel) vozidla nemá další využití a hodlá se vozidla zbavit např. rozprodáním na náhradní díly. To v žádném případě nelze, likvidovat vozidlo je možné výhradně cestou určeného provozovatele zařízení ke sběru autovraků.
Naopak způsobů dalšího využití může být více, je však nutné je specifikovat (zákon říká „doložit“, tj. lze písemně specifikovat, v nejednoznačných případech doložit např. fotografií apod.) Lze se domnívat, že například sběratelské účely, konkrétní výzkumné či zkušební účely, využití jako doplňkový objekt na soukromém pozemku – herna pro děti, výstavka apod. zákon nezakazuje a tudíž je možné takovéto způsoby využití uplatnit. Vždy však musí být tento způsob jednoznačný a doložený minimálně písemně.
Potud citace. Stačí se doptat na úřadu (nebo jim připomenout, že existuje nějaký pokyn MDČR, kterým se mají řídit). Je to konečně rozumné řešení, protože předchozí praxe toto neumožňovala, ta vyžadovala jen ekologickou likvidaci.
Nazdar
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27494
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

franta píše:
Anonymous píše:no příteli asi nevydupeš s vrakáčem ale s kupcem kterému prodají tvého favoše
ať si to kupec vyřídí s vrakovištěm. favorit už dostal po jedné injekční stříkačce kyseliny sírové do všech dveří, prahů, pod koberce, poškrabal jsem všechna okna, poškodil sedadla. zítra ráno naleju po jednom deci do motoru a převodovky a místo fridexu dám inkoustem obarvenou vodu.
Bohužel, i tací jsou.... :( ale je z toho na zvracení
franta

Příspěvek od franta »

až budete povinně odevzdávat své auto na vrakoviště můžete mu na poslední cestu například vyprat potahy a zaplatit větší pohřebné. takový dobračisko já nejsem.
ZÁKON 185/2001 Sb. ze dne 15. května 2001 o odpadech a o změně některých dalších zákonů
- Změna: 314/2006 Sb.
franta

Příspěvek od franta »

všechno proběhlo podle předpokladu. na půl sedmou nás čekalo před bránou sedm aut a jediné moje nejelo do haly nebo pod přístřešek. bude se rozebírat opatrně a díly prodávat. už je odhlášený i poviné ručení tak je klídek a pohoda.
děkuji za výborné rady a můžem ukončit diskusi.
ÚPLNÝ IDIOT

Příspěvek od ÚPLNÝ IDIOT »

Stejné problémy teď řeší tisíce motoristů. :lol: :lol: :lol:
Jim

Vrakoviště

Příspěvek od Jim »

Správně Vám musejí za vůz zaplatit. Na vrakoviště, kde ještě chtějí peníze po Vás bych se vykašlal - pravda, je jich mnoho, třeba Autoland Sluštice
naatrium

Příspěvek od naatrium »

No to je ale pěkná hovadina, za prve sem se ještě nesetkal s vrakovištěm, kde by chtěli zaplatit za eko likvidaci ( aspň v okolí Přerova žádné není všichni to dělají zadarmo, nebo zaplatí za kyláž cca 50h/kg) já sem si auto chtěl nechat tak sem si vyfotil auto na zahrádce, na ůřadě předložil s prohlášením že auto si chci nechat pro jiné učely než byl původní.Světe div se a auto je vyřazeno :) úřad v Přerově nedělal žádné potíže.
Návštěvník

jak naplánovat zničení motoru

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den počínáte si velmi dobře taky bych to tak udělal.Navrhuji abyste to udělal asi takto . Teďka cituji rozhovor mezi chlapem z vrakoviště a vámi ."Dobrej pane tady vám vezu toho favoše ale mám jedno přání .Naposledy se s ním rozloučit.Teď propícháte gumy do naprostého minima oleje co by jste měl nechat v nádrži nalít tak 3 litry vody a pořádně motor protůrovat v otáčkách a nalít taky tu vodu do nádrže.

Nebo také doporučuji vyčerpat chladící kapalinu z oběhu a vypustit téměř všechen olej z motoru a nechat tam tak litr.Motor se hodně rychle zahřeje a pokud ho budete hodně tůrovat tak by se měl přehřát.Přeji dobré počínání.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Pánové, teda nebohé fáčko ;)
1. JE možné auto vyřadit z evidence čestným prohlášením a fotkou, na které je ukázáno jako sklad dříví či velký květináč.
2.Auto lze někomu darovat, kdo ho dojezdí. Příjde mi škoda dobré auto dávat do šrotu.
3.Tady v Ostravě dokonce sem tam i za Váš vrak zaplatí, ale musí být v pojízdném stavu a kompletní. Obvykle to bývá bezplatně. Jsou dny, kdy auto i odtáhnou.
4.Za chybějící díly se platí nějaká penalizce. Motory , převodovky 1800Kč 2000Kč atp. rozhodně ne 10 000Kč.
5. Ano, často zaplatíte za likvidaci a oni to ještě rozprodávají na díly.

Já bych prostě auto daroval za přepis, je hodně lidí (maminek na mateřské aj.), kteří by vám za to ruce pozlatili.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27494
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

skodovkar píše:....Já bych prostě auto daroval za přepis, je hodně lidí (maminek na mateřské aj.), kteří by vám za to ruce pozlatili.
Ano, jenže takových lidí, co někomu něco darují, je - bohužel - málo.....
Ono totiž - a zase bohužel - je daleko víc lidí, co se řídí spíš hesly
"Když ne já, tak nikdo" :!: a nebo
"Buďto všichni, nebo nikdo :!: - a nebo jenom já" :( :lol:
Uživatelský avatar
NOVON
Příspěvky: 2968
Registrován: pát říj 16, 2009 11:01

Příspěvek od NOVON »

Stejně je to bordel..ty své auto na díly rozprodat nesmíš,ale vrakáče to dělají bežně a úřady to přehlíží..Mám dojem,že na slovensku to zakázali a postihujou,ne??
bjukemen
Příspěvky: 4877
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

..franta ty si magor ja osobne by som auto niekomu daroval ale mohol si to urobiť jednoduchšie zapaliť ho na zahrade a pokoj.!!
Odpovědět