Čistící olej

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Mesi

Čistící olej

Příspěvek od Mesi »

Zdravím. Mám teď před výměnou oleje u auta (najeto 115 000km). Chtěl bych pořádně vyčistit motor od usazenin a zajímaly by mě nějáké rady. Díval sem se na čistící aditiva a našel jsem Valvoline Engine Flush - 350 ml odkaz: http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 50-ml-324/ Ten můžu smíchat se starým olejem, nechat chvíli běžet na volnoběh, pak vypustit celý olej a nalít nový už bez tohoto čističe? Prosím napište mi pár rad. Nebo pokud znáte jiné přípravky či postupy. Děkuji. :wink:
NG

Příspěvek od NG »

Pokud to auto nutne nepotrebuje tak se na to vykasli.
Pocitej ze vzdy tam zustane trocha toho cistice a znehodnoti ti novy olej.
Postup je vetsinou stejny jak si psal - nalit nechat chvili bezet na volnobeh a vypustit. No a zkusenost, pouzil jsem pripravky Cyclo a Wins.
Olej byl cerney jak bota, ale to by byl stejne. Motor jsem zatim nerozdelaval tak tezko rict jestli to melo pozitivni ucinek.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27495
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

já bych jen doplnil, že pokud by si ho použil, (pokud nevíš, co tam bylo za olej, nebo chceš přejít na výkonnostně kvalitnější olej - jinak je to při dnešní kvalitě olejů snad zbytečné), je vhodné po vypuštění oleje s tím čističem motor naplnit motorovým olejem nejnižší povolené specifikace (stačí ke spodní rysce), krátce projet, a vypustit. A pak nalít nový olej. Chce to ale i dva filtry.
To abys ten čistič dostal z motoru.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Kolega z práce dovezl z Francie Peugeota 307SW 1,6HDi motor má najeto 120tkm také nevěděl, co v tom motoru bylo.Použil nějakou Hekru 10W-40 a po 300 km ho vypustil.Teklo bláto.Tohle udělal třikrát za sebou a na tu Hekru to zatím chodí slušně.Uvidíme po delším čase.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

A co použít Konkor? Nalít do motoru. Nechat den působit. Pak chvilku protočit a vypustit. Pak ještě jednou opakovat s nějakým levnějším olejem a filtrem pro odstranění zbytků.
byloObrázek
je Obrázek
Odpovědět