Pánové už mě to vytáčí do ruda! Každou chvíli mi odchází hadice na ručních pumpách pneumatik. Když koupím novou, tak se obvykle přehřeje a poškodí nebo někde praskne.
Zajímalo by mě jestli jsem sám a jestli někdo přišel na nějaké řešení
Zkoušel jsem to různě nastavovat, ale nedaří se mi to dokonale dotěsnit.
Měl jsem stejné problémy,lezlo mi to na nervy. Na kole vozim takovopu tu nouzovku,ale když dofukuju doma,mám na starosti 4 stroje vč. toho že já měnim pláště dle sezony (zimní -letní),tak jsem si pořídil po několika pokusech se srač.. pumpama,velkou od fy. Dunlop. Přišla mi ze shopu z GB,jako dárek k ní příruční. A je pokuj. Je i s budíkem a foukám auto,moto,kolo,dle potřeby.
Kámoš má "silnici" a no problem.
A proč bych nefoukal ručně? Kupovat kompresor kvůli tomu, že párkrát ročně dofoukám kola mi přijde zbytečné a nepraktické, protože bych jej musel přetahovat mezi garážemi
Znám tento problém mel sem doma asi 10 šlauchů takové červené prodávají se v lidu a pod. Kvalita nehorázná ani jedno kolo na motorce a hadička praskla. Co sem koupil na trhu v poslké cernou vyztuzenou hadičku nemám zadný problém. U tech hadiček se dobré se podívat z jakého materiálu jsou.
Jéžišmarjá, chlapi, nedělejte z toho vědu... Ručně nefoukám, hadičky neřeším, pumpu s kompresórem mám kilák a půl od baráku, tož tam zajedu, vytáhnu svůj (správně měřící a osvědčenej) měřák a za pět minut je vymalováno, ani se při tom nezadejchám...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
No já kontroluji, resp. dofukuji gumy u všech svých aut minimálně jednou měsíčně (vždy studené gumy) a to je vždy potřeba tak málo vzduchu, že jsem líný zapínat kompresor a natahovat hadici a tak to dělám také ruční pumpou. Mám takovou starou kovovou, co mi zbyla ještě z Volhy a jak pumpa, tak i hadička jsou ještě původní. Někde mám i novou s tlakoměrem, ale ta se rozpadla po několika použitích. Ta ruská pumpa má gumovou hadici s vnitřním opletem, podobné jsou benzínové hadičky na karburátorová auta, co se prodávají v metráži, anebo hadice na foukání gum, co bývaly k náklaďákům.
Ještě bych využil téma a optal bych se na kolik hustíte pneumatiky. Doporučeno je 1,4 vpředu a 1,8 vzadu. U radiálních je tlak vyšší než u "konvenční normální-1972" zdá se mi to velice málo vzhledem k současným tlakům v pneumatikách. Ergo mi jde o to, jestli toto doporučení není pro dnešní konstrukce pneu zastaralé.
1,4 a 1,8 je nesmysl, to je tak na tříkolku, vždyť jen starý Fávo mělo asi 1,9 vpředu... Člověk se má přece řídit doporučením výrobce káry, hodnoty bývají uvedený na štítku zevnitř víčka nádrže a ještě většinou dvojí podle zatížení. O své Omy mám uvedeno 2,1/2,1 při polovičním a 2,5/2,9 při plným zatížení. Osobně úmyslně trošku přefukuju, takže jezdím permanentně kolem 2,3/2,5
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Já myslím, že huštění vpředu 1,4 a vzadu 1,8 při obsazení pouze řidičem nebo dvěma osobami je v pořádku (při plném obsazení 1,6 a 2,0). Pokud vím, výrobce to uváděl již i v éře radiálních pneumatik 155 SR14. Foukat víc se samozřejmě dá, ale pak se plášť zbytečně sjíždí a osobně si myslím, že je i náchylnější na průraz. U Malucha, který má motor také vzadu foukám 1,4/2,0.