Hadičky k pumpám

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

skodovkar

Hadičky k pumpám

Příspěvek od skodovkar »

Pánové už mě to vytáčí do ruda! Každou chvíli mi odchází hadice na ručních pumpách pneumatik. Když koupím novou, tak se obvykle přehřeje a poškodí nebo někde praskne.
Zajímalo by mě jestli jsem sám a jestli někdo přišel na nějaké řešení :idea:
Zkoušel jsem to různě nastavovat, ale nedaří se mi to dokonale dotěsnit.
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Měl jsem stejné problémy,lezlo mi to na nervy. Na kole vozim takovopu tu nouzovku,ale když dofukuju doma,mám na starosti 4 stroje vč. toho že já měnim pláště dle sezony (zimní -letní),tak jsem si pořídil po několika pokusech se srač.. pumpama,velkou od fy. Dunlop. Přišla mi ze shopu z GB,jako dárek k ní příruční. A je pokuj. Je i s budíkem a foukám auto,moto,kolo,dle potřeby.
Kámoš má "silnici" a no problem.
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..to ešte niekto fuka ručne.?? :shock: :D

..kompresor mam,ale aj jednu pumpu taku komunisticku a hadička je na nej povodna a drží
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

A proč bych nefoukal ručně? Kupovat kompresor kvůli tomu, že párkrát ročně dofoukám kola mi přijde zbytečné a nepraktické, protože bych jej musel přetahovat mezi garážemi :idea:
Pavko

Hadičky

Příspěvek od Pavko »

Znám tento problém mel sem doma asi 10 šlauchů takové červené prodávají se v lidu a pod. Kvalita nehorázná ani jedno kolo na motorce a hadička praskla. Co sem koupil na trhu v poslké cernou vyztuzenou hadičku nemám zadný problém. U tech hadiček se dobré se podívat z jakého materiálu jsou.
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Přesně tak, ty červené svi*ě :!: Pořídím foto pro varování ostatních.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

A co tak svůj (správně ukazující) měřák, a kompresor u pumpy? Skoro ideální řešení :wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Za tepla foukat gumy? Jen počkej, to Ti ještě modelář na srazu vyčiní :lol:
Pavko

foukaní gum

Příspěvek od Pavko »

Za tepla se nefoukají gumy jak je známo plyn se teplotou roztahuje tak tím pádem roste i tlak. takže akorát docílíš toho ze gumy budou podhušteny.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jéžišmarjá, chlapi, nedělejte z toho vědu... :D Ručně nefoukám, hadičky neřeším, pumpu s kompresórem mám kilák a půl od baráku, tož tam zajedu, vytáhnu svůj (správně měřící a osvědčenej) měřák a za pět minut je vymalováno, ani se při tom nezadejchám... :wink:
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

No já kontroluji, resp. dofukuji gumy u všech svých aut minimálně jednou měsíčně (vždy studené gumy) a to je vždy potřeba tak málo vzduchu, že jsem líný zapínat kompresor a natahovat hadici a tak to dělám také ruční pumpou. Mám takovou starou kovovou, co mi zbyla ještě z Volhy a jak pumpa, tak i hadička jsou ještě původní. Někde mám i novou s tlakoměrem, ale ta se rozpadla po několika použitích. Ta ruská pumpa má gumovou hadici s vnitřním opletem, podobné jsou benzínové hadičky na karburátorová auta, co se prodávají v metráži, anebo hadice na foukání gum, co bývaly k náklaďákům.
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Ještě bych využil téma a optal bych se na kolik hustíte pneumatiky. Doporučeno je 1,4 vpředu a 1,8 vzadu. U radiálních je tlak vyšší než u "konvenční normální-1972" zdá se mi to velice málo vzhledem k současným tlakům v pneumatikách. Ergo mi jde o to, jestli toto doporučení není pro dnešní konstrukce pneu zastaralé.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

1,4 a 1,8 je nesmysl, to je tak na tříkolku, vždyť jen starý Fávo mělo asi 1,9 vpředu... :shock: Člověk se má přece řídit doporučením výrobce káry, hodnoty bývají uvedený na štítku zevnitř víčka nádrže a ještě většinou dvojí podle zatížení. O své Omy mám uvedeno 2,1/2,1 při polovičním a 2,5/2,9 při plným zatížení. Osobně úmyslně trošku přefukuju, takže jezdím permanentně kolem 2,3/2,5 :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Toto huštění je udáno v barech a zveřejněno Baťou se schválením AZNP Škoda Mladá Boleslav :idea: Taky se mi to zdá málo. Na víčku nádrže žádné hodnoty nemám :lol:
Naposledy upravil(a) skodovkar dne čtv bře 15, 2012 16:09, celkem upraveno 1 x.
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

Já myslím, že huštění vpředu 1,4 a vzadu 1,8 při obsazení pouze řidičem nebo dvěma osobami je v pořádku (při plném obsazení 1,6 a 2,0). Pokud vím, výrobce to uváděl již i v éře radiálních pneumatik 155 SR14. Foukat víc se samozřejmě dá, ale pak se plášť zbytečně sjíždí a osobně si myslím, že je i náchylnější na průraz. U Malucha, který má motor také vzadu foukám 1,4/2,0.
Odpovědět