Článek Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze vyjasňující mýty, které zahalují oblast výroby olejů.
Celý článekISO VG 46, ISO-L-HM, ISO-L-HV, NSF H1[142129]
Mol Food Hyd 46 (10 l)
Je syntetický hydraulický olej vyrobený ze základového oleje PAO (polyalfaolefin) a speciálních aditiv, který lze použít u potravinářských maziv. Je to výrobek kategorie H1 registrovaný NSF: Tento výrobek lze použít jako potravinářské mazivo (H1) v přímém či nepřímém prostředí zpracování potravin, kde existuje možnost náhodného kontaktu s potravinami. V porovnání s konvenčními minerálními hydraulickými oleji je rozsah teplot jeho aplikace širší a jeho oxidační stabilita je lepší. Před prvním plněním se doporučuje systém vypláchnout nebo po naplnění zkrátit dobu první výměny oleje, aby zůstala zachována vynikající mazivost kapaliny a aby byly zajištěny její netoxické vlastnosti. To je zvláště důležité pokud byl systém předtím provozován s běžným mazivem (minerálním základovým olejem).
Použití:
» Hydraulické systémy v potravinářském průmyslu
» Hydraulické systémy provozované při vysokých tlacích a v těžkých provozních podmínkách
» Systémy mazání olejovou mlhou
Vlastnosti a výhody
» NSF registrace, H1 klasifikace
» Použitelné v každé fázi potravinářského řetězce
» Nevzniká riziko poškození zdraví v případě kontaktu s potravinami v povolené míře
» Výjimečná tepelná a oxidační stabilita
» Chrání proti tvorbě usazenin při vysokých teplotách
» Prodloužené výměnné intervaly oleje, snížení spotřeby maziva
» Vysoký viskozitní index
» Optimální tokové vlastnosti v širokém rozsahu teplot
» Bezpečná aplikace po celý rok
» Vynikající ochrana proti opotřebení
» Nižší opotřebení na styčných površích i při proměnlivých provozních podmínkách
» Delší životnost zařízení zajišťující spolehlivý provoz
» Vynikající ochrana proti korozi
» Extrémně dlouhodobá ochrana ocelových a neželezných kovových částí
» Rychlá odlučivost vody a vzduchu
» Stabilní, hladký mazací film mezi třecími plochami, delší životnost zařízení
» Nižší riziko kavitace
» Vynikající odlučování vody
» Voda se rychle oddělí od oleje a může být vypuštěna ze systému
» Delší výměnný interval oleje a životnost zařízení
» Lze předejít abnormální korozi a opotřebení zařízení
» Mísitelný s hydraulickými oleji na minerální bázi
» V případě smísení je možné náplň stále použít, ale ztratí se tím potravinářská kvalita
» Nižší riziko poruch v důsledku smísení maziv
objem | 10 l |
---|---|
Hmotnost | 10 kg |
viskozita dle ISO VG | VG 46 |
Článek Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze vyjasňující mýty, které zahalují oblast výroby olejů.
Celý článekPokračování seriálu Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze o motorových olejích. Týkající se problematiky kvality základových olejů a jejich vlivu na kvalitu motorových olejů. Text je ke stažení také ve formátu PDF.
Již třetí pokračování seriálu Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze o motorových olejích. V tomto díle se pan Černý zaměřuje na omyly související s označováním olejů. Text je ke stažení také ve formátu PDF.