Článek Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze vyjasňující mýty, které zahalují oblast výroby olejů.
Celý článekISO VG 100, NSF H1[142132]
Mol Food Gear 100 (10 l)
MOL Food Gear 100 je syntetický převodový olej vyrobený ze základového oleje PAO (polyalfaolefin) a vícefunkčních aditiv, který lze použít u maziv hnacích soukolí provozovaných v potravinářském průmyslu. Je to výrobek kategorie H1 registrovaný NSF: Tento výrobek lze použít jako potravinářské mazivo (H1) v přímém či nepřímém prostředí zpracování potravin, kde existuje možnost náhodného kontaktu s potravinami. V porovnání s konvenčními minerálními převodovými oleji je jeho rozsah teplot aplikace širší a jeho oxidační stabilita je lepší. Před prvním plněním se doporučuje systém vypláchnout nebo po naplnění zkrátit dobu první výměny oleje, aby zůstala zachována vynikající mazivost kapaliny a aby byly zajištěny její netoxické vlastnosti. To je zvláště důležité pokud byl systém předtím provozován s běžným mazivem (minerálním základovým olejem).
Použití:
» Zařízení, u kterých je možný kontakt s potravinami
» Normální a vysoce zatížené převody
» Systémy mazání olejovou mlhou
» Dopravníky, řetězy a kluzné dopravníky pracující za vysokých teplot
Vlastnosti a výhody
» NSF registrace, H1 klasifikace
» Použitelné v každé fázi potravinářského řetězce
» Nevzniká riziko poškození zdraví v případě kontaktu s potravinami v povolené míře
» Dobrá únosnost
» Zajišťuje odpovídající ochranu povrchů proti opotřebení, i při vysokých zatíženích
» Výjimečná tepelná a oxidační stabilita
» Chrání proti tvorbě usazenin při vysokých teplotách
» Prodloužené výměnné intervaly oleje, snížení spotřeby maziva
» Vysoký viskozitní index
» Optimální tokové vlastnosti v širokém rozsahu teplot
» Bezpečná aplikace po celý rok
» Vynikající ochrana proti opotřebení
» Nižší opotřebení na styčných površích i při proměnlivých provozních podmínkách
» Vynikající ochrana proti korozi
» Extrémně dlouhodobá ochrana ocelových a neželezných kovových částí
» Nízká tendence k pěnění
» Souvislý mazací film i při vysokém zatížení
» Mísitelný s převodovými oleji na minerální bázi
» V případě smísení je možné náplň stále použít, ale ztratí se tím potravinářská kvalita
» Snížení rizika poruchy v důsledku smísení maziv
viskozita dle ISO VG | VG 220 |
---|---|
objem | 10 l |
Hmotnost | 10 kg |
Článek Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze vyjasňující mýty, které zahalují oblast výroby olejů.
Celý článekPokračování seriálu Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze o motorových olejích. Týkající se problematiky kvality základových olejů a jejich vlivu na kvalitu motorových olejů. Text je ke stažení také ve formátu PDF.
Již třetí pokračování seriálu Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze o motorových olejích. V tomto díle se pan Černý zaměřuje na omyly související s označováním olejů. Text je ke stažení také ve formátu PDF.