LED-ky (aj namiesto žiaroviek)

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
jarson1

Re: LED-ky (aj namiesto žiaroviek)

Příspěvek od jarson1 »

Asi mas pravdu. Aj tu je made in taiwan. Asi to bude tak, ze na tie azijske stroje to vsetko robia tam a len si to premarkuju.
Dam vediet , to si pis :D
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Obrázek
Ex.Toyota Carina E 1.8 GLI LB. 1996 GB
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
Obrázek
BigBang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BigBang »

DEPO nebo TYC, všechno stejně nekvalitní. Nicméně náhrady parabol v designu originálu jsou celkem OK ;)
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
memartin

Příspěvek od memartin »

Měl jsem zadní lampy origo vzhled jednu depo, jednu tyc. Tyc mi přišly jako nepodarky od depa. Kolem krajů "přeteklý" plast z lisování.

NTY blinkry zase na octavii bez laku, rychle zašly.
Řekl bych, že depo z těchto třech značek je nejvíc kvalitní.
@jarson1 kamarád si svoje černé na civicu hodně pochvaloval, a že i s H1 žárovkami svítí o dost lépe než origo.
Když ale v provozu potkávám auta se staršími depo světly (kroužky kolem čočky), tak mi přijde že s věkem ten kroužek zajde, zežloutne. Jestli to je silikon a pod UV takto reaguje, nevím. Každopádně je chci koupit i nadále.
Ale až vyřeším stk, korozi kapes a těsnění pod hlavou. :D :D :D
'99 polo 1.0 mpi LPG :twisted: Helix HX7 10w40
'98 106 1.0i: mannol 10w40 :P
'05 B6 2.0 tfsi Helix HX-8 5w40 :arrow: Motul 10w60
Brembo

Příspěvek od Brembo »

jarson1 píše: pon led 13, 2025 10:58 Asi mas pravdu. Aj tu je made in taiwan. Asi to bude tak, ze na tie azijske stroje to vsetko robia tam a len si to premarkuju.
Dam vediet , to si pis :D
a cestou repasu by si nešiel? Alebo Valeo-nie su dostupné?
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Tak svetlomet oprety o dodavku a rozleteny na črepy asi uz nezrepasujem.
A druhy o ktorom som rozmyslal, ze iba vymenim krycie " sklo" , sa vratil z opravy ...no , asi mysleli , ze uz ho nechcem, ked som na vymenu doniesol dva jrat DEPO.
Pozri link " servis a opravy", tam je o tom viac.
Obrázek
Obrázek
Brembo

Příspěvek od Brembo »

Na Vectre som mal tiež vypálené paraboli. na suchej ceste O.K. ale ked pršalo,tak cestu nebolo vidno vobec. Tak som objednal jeden reflektor Depo na skušku,čo to urobí. Vymenil som,žiarovka tam teda príliš dobre nedržala a technik ten svetlomet mal problém vobec ako tak nastavit.Konektor v reflektore sa vylomil ihned po zapojení a musel som ho prstami podložit zvnutra,aby svietil. Svietivost lepšia ako so starým reflektorom,ale žiadna hytparáda. Potom si reflektor povedal po pár mesiacoch,že stačilo a prerušili sa zrejme káble,lebo nesvietila žiadna žiarovka. Tak som objednal nové Valeá a osadil ich Oramkami. Svietili vynikajuco,lepšie ako mnohé xenony a neoslepovali.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Valeo robi aj niektore prvovyroby. Konkretne viem, ze robili pre toyotu ked sa zacali montovat v anglicku. Zadky Valeo a predky Carello.
Jedno Valeo s roztavenym logom Toyota ( zamerne , lebo pre aftermarket trh) mam stale doma fungel nove v original Valeo krabici.
Len nechapem to s tymi kablami. Ved tie nie su sucastou svetlometu. Alebo ano? A uznali ti reklamaciu?
Inak u mna DEPO tiez nevedeli ( 2servisy a 1 lakyrnik) nastavit. Tak som si to urobil sam. Zaujmave ze ja som problem nemal . Teda az ked som odstranil vady ktore tito odbornici napachali - najprv nezacvaknute motorceky do posuvaca paraboly, potom zle zalozena ziarovka a dva poskodene motorceky - znicene nastavovacie kolieska ( znasilnene križovym srubovakom). Nie DEPO je problem , ale oni.
Obrázek
Obrázek
Brembo

Příspěvek od Brembo »

myslel som káblovanie vo vnutri svetlometa. Svetlo bolo pripojené cez konektor. Skrátka káble od konektora k žiarovkám-tam bol problém. Nereklamoval som to,nemalo by to cenu. Aj tak by mi dali další šmejd. čo sa nastavenia týka,tam nebol problém s montážou-montoval som ho sám,ale v konštrukcii samotnej. Ked nastavil správne sklon a smer,tak rozostril zase ohnisko pre dialkové a opačne.A žiarovka pre stretávacie svetlo sa skrátka hýbala v uložení-zlé a krivé dosadacie plochy.
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Uf ...tak to sa teda stretli problemy. Ja som jedno reklamoval. Napisali, ze mam poslat späť a vratia peniaze. Objednal som ine ( inde - tu to bol posledny kus) a teraz dufam , ze v najblizsich dnoch zalozim. Tak dam vediet.
Inak povedal som si, ze rovno zalozim nove ziarovky do stretavacich, lebo sa tam menia dost neprakticky - musis dat dole plastovy podbeh blatnika a davas to tadial. Nie je to nemožné, ale urcite nie pohodlne. Tak keď uz budu vonku ...no a kedze ako som zistil kam 4 nahradne do dialkovych HB3 a ani jednu stretavačku HB4, tak som objednal Osram original line OEM. Teraz to doslo a vnutri je americka Sylvania. Tak sa tesim, lebo normalne sa neda velmi zohnat a je to originalna prvovyroba Honda. Este som ich teda nerozsvietil, ale verim im. Maju velmi dobru geometriu vlakna.
Obrázek
Obrázek
Shi

Příspěvek od Shi »

Můj 9G Civic svítil na potkávačky vždycky dost bídně - připisoval jsem to long life žárovkám z výroby, proč tam jsou long life jsem pochopil, když jsem konečně v loni v listopadu koupil trochu lepší Osramy H7 a chtěl ty long-life vyměnit. Přístup k žárovkám asi ještě horší, než měl Civic 8g. Nechápu proč - místa je v motorovém prostoru celkem dost.
Teď ten "nový" 9G svítí trochu divně na jedné straně, tipuji že na jedné straně je stále původní long life (10 let stará). Uvidíme. Až to v březnu půjde na servisku, tak je nechám obě žárovky vyměnit za Osram Night Breaker Silver, které mám od listopadu nachystané.

JInak vjedné výrobě světlometů jsem nějakou doby byl - měli tam 3 bedny:
1.OEM - nejvyšší kvalita - jde to do automobilkuy a montuje se to do aut
2. aftermarket (trh s originálními náhradními díly) - trochu nižší kvalita (drobné estetické vady, které laik téměř nevidí, když neví co má hledat)
3. zmetky

Vyrobit moderní světlomet je docela složité a zkazit se toho dá hodně - stačí špatná hustota laku, kterým se lakuje plastový výlisek paraboly, vrstva je o kousek jinak tlustá a ve výsledku se světlo odráží trochu jinak než by mělo. Některé automobilky počítaly při návrhu jen 3 odrazy paprsku v parabole, některé jich měly snahu řeší víc ... Bylo to zajímavé (Když jsem tam byl, tak se o LED začínalo mezi konstruktéry mluvit jako o blízké budoucnosti).
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

No ja som prave mal povodne tie Sylvanie a prave kvoli pomerne blbej vymene som tam vrazil nejake Philips vision +30% svetla long life. Aby som to nemusel casto menit. Ziadny plus som teda nepozoroval. Naopak tie stare mi pripadali, ze boli lepsie, maju mat 1095luxov. Tie Philipsy luxy neuvadzali. Ale su tam cca 70tkm co je teda dost na dnesne pomery. A svietia stale. Vsak pojdu do rezervy :D
ale zase tvoje civici boli anglicke, takze ktovie co tam povodne davali u nich.
Na toyote mam este okrem prednych H4 a spz a parkovaciek w5w takmer vsetky ziarovky original. Väcsina je Koito, v interieri sulfidky co som si vsimol sú Toshiba ( stropnu uz som pred par rokmi musel vymenit, v kufri je stale povodna). Maju 32 rokov.
Obrázek
Obrázek
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

svetla DEPO a TYC to je vzdy problem, z toho mnozstva co som namontoval svietili dobre mozno 2 svetla..ono su to lacne svetla a ta cena sa musi premietnut do (ne)kvality

nadviazem na to pisal Jarson

1: ked pominiem to, ze v servisoch kde si bol boli amateri a tvrdili ze svetla sa nedaju nastavit, tak vo vacsine svetiel oboch znaciek to tak zvykne byt, prvy problem je to ze tiahlo co vo vnutri svetla drzi parabolu a aj nastavuje jej sklon byva dlhe a bezne sa luc svetla neda zdvihnut, motorcek na maximum a i tak je zavit na doraze, riesil som to tak ze som svetlo musel rozlepit a prehodit tiahlo z poskodeneho originalu, aj to len za predpokladu ze pasovalo..ale nepasovalo vzdy tak som ho musel skracovat atd atd vo vysledku sa aspon svetlo dalo nastavit

2: ovela vacsi problem byva v tom ze geometria paraboly byva tragicka a ked to servisak chce nastavit na regloskope luc je uplne rozhodeny..proste rozlozenie svetla na vozovke stoji za rit
pri cockovych svetlach to az tak nevidiet resp tie byvaju relativne v poriadku

ale velky problem byva v tom co pisal Brembo nastavis vysku stretavacich a dialkove svietia do neba a s tym nespravis nic kedze sklon sa nastavuje spolu pre obe ziarovky

mal som na stole parabolu z peugeot 406 poface origo svetla Valeo a parabolu TYC a ta bola totalny vygrc, hned som pochopil preco to nikdy nebude svietit dobre
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Brembo

Příspěvek od Brembo »

a ešte jeden prípad Depo. Ked som mal svoje auto kaput,požičal som si od kamaráta Peugeot 206. Vpredu nešla ani jedna parkovačka a svietilo to velmy biedne. Pravý reflektor svietil do zeme,tak som to doma nastavil,svetilo logicky lepšie,ale i tak bieda. Neviem či z výroby alebo boli už naharadené,tak tam boli DEPO. Jedna parkovačka bola zhoretá,vamenil som,druhá nebola,ale mala tak odparené vlákno na banke,že ledva svietila. Hcel som ju vybrat,a tu nastal problém. Bola vtavená do plastového krytu svetlometa a tak som ju musel vybrat tenkými klieštami. Páni v továrni zrejme nemaju valnu kontrolu kvality a každý svetlomet bude svojský originál :D
Brembo

Příspěvek od Brembo »

jarson1 píše: čtv led 30, 2025 16:43 Uf ...tak to sa teda stretli problemy. Ja som jedno reklamoval. Napisali, ze mam poslat späť a vratia peniaze. Objednal som ine ( inde - tu to bol posledny kus) a teraz dufam , ze v najblizsich dnoch zalozim. Tak dam vediet.
Inak povedal som si, ze rovno zalozim nove ziarovky do stretavacich, lebo sa tam menia dost neprakticky - musis dat dole plastovy podbeh blatnika a davas to tadial. Nie je to nemožné, ale urcite nie pohodlne. Tak keď uz budu vonku ...no a kedze ako som zistil kam 4 nahradne do dialkovych HB3 a ani jednu stretavačku HB4, tak som objednal Osram original line OEM. Teraz to doslo a vnutri je americka Sylvania. Tak sa tesim, lebo normalne sa neda velmi zohnat a je to originalna prvovyroba Honda. Este som ich teda nerozsvietil, ale verim im. Maju velmi dobru geometriu vlakna.
Budeme čakat na recenziu
Odpovědět