Milý Pitris.. k tvojmu príspevku si dovolím ale za mňa reagovať aspon takto.. to, čím si narážal konkrétne na mňa.. dané vlákno je už uzamknuté.

..nikdy na fóre som netvrdil, že Honda fabrická 0w-20 vyvinutá pre potreby CT-R je
"je ten nejlepší v CTR" 
..jediné čo som o tom oleji tvrdil je to, že tento olej tento motor umaže bez akýchkoľvek problémov v každom prevádzkovom režime (a nie je potrebné a pre bežný život to nič relevatné neprinesie do neho liať "hustejšie" alternatívy) a toto tvrdenie som si dovolil podoprieť aj tým, že po svete behá XY týchto motorov ktoré s týmto olejom fungujú aj na okruhoch a žiadne poruchy, zvýšené opotrebenie sa u nich nepreukázalo ani po vyše 200-230tis.km..
To že som sa ja rozhodol nakoniec do mojho CT-R pre SAE 0w-30 (no s nižšou HTHS 3.1.. nie plnotučnou) ..a pod tlakom inkvizicneho súdu sa tu aj "priznal" k tomu

..je preto, že mám agregát výrazne HW aj SW upravený.. aktuálne (na danú HW konfiguráciu IC,Downpipe, Väčšie originálne MHI Mitsubishi Turbo, črevá, zefektívnené chladenie atd atd..) je motor nastavený na vyslovene konzervatívnych ca 450ps v špičke (žiaden dizlovy prejav). Preto je tu logický posun k mierne hrubšiemu olejovému filmu (a to podotýkam od "base oil" nie len vďaka modifikátorom a zahusťovadlám ako to býva takmer vo všeobecnosti u plnotučných olejov veľlkého viskozitného rozpatia) kvoli vyšším tlakom nielen na klukový hriadel a ložiska skrze piesty a ojnice, ale aj na olejový film na stenách valcov v úvratiach kde ma piest minimálnu rýchlosť na udržanie elastohydrodynamického mazania. Proste vyššia rezerva od podmienok medzného trenia.
Ale to by chcelo čítať s porozumením a nevymyslat si svoje domnienky a hlavne mi nevkladať do úst tvrdenia , ktoré som nevyslovil...
Neviem, či je normálne "utekať" z fóra a tvarit sa ublizene (pritom absolútne netuším z čoho

) ak tu navzájom nezdieľame rovnaký pohľad a názor vo všetkom..
..dalej

mám pocit, že ten ktorý to nedokáže alebo nechce pochopiť si ty.. Ak sa teda obmedzím len na svoje tvrdenia, opať s tebou nemôžem súhlasiť.
Nikde som konanie šoféra dodávky neobhajoval predsa

.. tvrdíš tu výmysly a vytrhávaš veci z kontextu, sorry.. Komentoval a hodnotil som len konanie hliadky, ktorá konala vzhladom na okolnosti v danom čase ablútne zbytočne riskantne a tak to aj dopadlo. Ak nechápeš obsah pojmu "predvídať" tvoja vec..
A k tomu predbiehaniu vs. obchádzaniu.. daná situácia z nedávnej doby kde sa riešili tie 3 vozidlá obiehajúce vyslovene pomaly idúci kamión.. to tu bolo už dosť prebraté z každej strany. A teda vyťahovať veci z minulosti takýmto spôsobom a vytrhnuté z kontextu, to ja nechápem.
______________________________________________________________________________________________
Nerozumiem tvojmu konaniu, o čo ti ide.. ja osobne som ťa nikdy ničim neurazil, správal som sa k tebe vždy nanajvýš slušne a s rešpektom
(tak ako ku každému kto dokáže nesúhlas so mnou vyjadriť s rešpektom a slušne bez toho aby ma začal riesiť v nejakej osobnejšej rovine.. to už si pak srať na hlavu teda nenechám).