Až se s autem dostanu k mladýmu, změříme. On měřák má.
chladicí nemrznoucí směs
Moderátor: Colommbo
Re: chladicí nemrznoucí směs
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Vy sa máte. Mne sa na Oploch vždy podarilo vypustiti max polovicu deklarovanej náplne.jarson1 píše: ↑úte zář 13, 2022 17:01 Len tak pre info....
Dnes vymena chladiacej kvapaliny v toyota carina 1992 / 350tkm.
G JKS zelena ( japanese standard)
Objem sustavy 5,4l sucha , pre vymenu 5l ( iba skusenost - viac som nikdy nedal. (Motor 4afe)
Po vypusteni chladica vyslo presne 2,5l.
Povypusteni z bloku dalsich 1,5l (zial niekolko dcl utieklo , z bloku je dost prudky prud a nestihol som ten prvy naval zachytit , stiekol po spodnom kryte motora mimo nadobu ) - odhadujem tak 0,5l max.
Expanzka 0,3l
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Teraz na jesen v septembri repete. Vypustene 5, naliate 5.
Bez vypustenia bloku fakt nevyde skoro nic.
Bez vypustenia bloku fakt nevyde skoro nic.
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Ex.Toyota Carina E 1.8 GLI LB. 1996 GB
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
Však aj ja som vypustil len polovicu, pretože som vypúšťal len z chladiča. Ale mali by to byť v pohode, lebo sme dodatočne zistili, že nemrzka bola menena , tuším rok predtým. Takisto sviečky . Ja som strašne zvedavý, čo nameraju Pitrisovci .
Tak PUO, zmeral som tu svoju. Jak v origo bandaske tak v aute v expanzke ukazuje to iste. Minus 36+/- ( nemam tak podrobnu stupnicu - vid foto). Kazdopadne minus 60 to nie je.
Teda napln zodpoveda popisu. Tak neviem co si to vlastne kupil...
famous poems about mirrors
Teda napln zodpoveda popisu. Tak neviem co si to vlastne kupil...
Tak vcera bol u mna PUO so svojou zahadnou Honda type 2 , vraj " use for ready" . Ano, je to koncentrat. Ovsem - flaska uz na pohlad ina etiketa, ina grafika, zadna etiketa jednoducha , nie vícevrstvá odliepacia. A hlavne obsah nie je to co je napisane. Obavam sa , ze celkom neverim v originalitu tohoto produktu.
Kazdopadne objednali sme hned ďalšiu ( a asi sme boli pripiti z kofoly, lebo hned 12 litrov pre kazdeho ...uz nam asi tiez švitorí v hlavach).
Je to teda zo zdroja overeneho, tak uvidime. Cena zeda aj tu uz vyssia nez naposledy, ale asi za menej to uz nedáme. Neviem teda po kolko to kupuje Pitris v Brne. Tam to este minule bolo cenovo zaujmave. My to teraz mame po 7,5eura/ liter aj s postou.Takze ziadna super cena uz ani u nich nie je. Je to teda tohtorocna objednavka a vraj preto. Posledne mi daval zo starsich zasob. Bol to rok vyroby 2022 co mi vtedy dosiel.
Jak to pride, tak mu to vymenim. A sebe tiez asi. Sice este nie je limit, ale aj tak by na jar isla.
Kazdopadne objednali sme hned ďalšiu ( a asi sme boli pripiti z kofoly, lebo hned 12 litrov pre kazdeho ...uz nam asi tiez švitorí v hlavach).
Je to teda zo zdroja overeneho, tak uvidime. Cena zeda aj tu uz vyssia nez naposledy, ale asi za menej to uz nedáme. Neviem teda po kolko to kupuje Pitris v Brne. Tam to este minule bolo cenovo zaujmave. My to teraz mame po 7,5eura/ liter aj s postou.Takze ziadna super cena uz ani u nich nie je. Je to teda tohtorocna objednavka a vraj preto. Posledne mi daval zo starsich zasob. Bol to rok vyroby 2022 co mi vtedy dosiel.
Jak to pride, tak mu to vymenim. A sebe tiez asi. Sice este nie je limit, ale aj tak by na jar isla.
Když jsem ji v Hondě kupoval v r. 2020 tak byl 5 l kanystr za tuším že nějakých 750 korun.... Loni když jsem ji bral tchánovi do Jazzu a pro mě tak asi 860 a teď ji mají (už) za 930,-
PS: na to změření její (ne)zámrznosti jsem nezapomněl ale ještě jsem nebyl u Petra....
PS: na to změření její (ne)zámrznosti jsem nezapomněl ale ještě jsem nebyl u Petra....
Stale su este o miligram lacnejsi. Ale to by som musel byt v Brne. Takto s dodanim do domu to predsa asi vyjde lepsie u toho mojho dodávateľa.
Ak za 10 rokov budem mat este civica ( ako sa poznam tak ano) , tak mi jednu kupis a vezmem si na zraze ....niekedy cca 2035
Ak za 10 rokov budem mat este civica ( ako sa poznam tak ano) , tak mi jednu kupis a vezmem si na zraze ....niekedy cca 2035
Tie ceny sú super, ak si zoberieš že je to z origo servisu H.
Když by byl zájem, můžu koupit a vzít na sraz.
No my uz sme objednali. A tiez viac nez treba. Tak mozno my pustime nieco do obehu. Budu to litrovky. Z motoservisu. Tam bandasky moc nevedu
blazni
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Blázni? A prečo? Když jsem psal že mám nakoupeny do zásoby aditiva do benzinu a oleje, tak si napsal že si si aj Ty mal robit zasoby. Tak proč si nenakoupit i chladičku
Taky mám jednu doma. V r. 2028 ji použiji
Taky mám jednu doma. V r. 2028 ji použiji
Ono potom ani možno nebudú....
to len tak zo srandy..
jasne ze zasoby treba robit, len ked sa dali robit nebola praca a financie a teraz uz niesu az take skvele ceny, ale beztak nieco nakupim
jasne ze zasoby treba robit, len ked sa dali robit nebola praca a financie a teraz uz niesu az take skvele ceny, ale beztak nieco nakupim
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Páni, jasne, ze sme s PUO-m nakupili ten obr objem len kvoli lepsej cene. A po pravde uvazujem, ze nadbytok ,aspon teda ten svoj, ponuknem dalej do obehu. Za kolko som kupil, za tolko pustim. Asi 5 litrov...mozno.
Nemusim za kazdu cenu syslit, na druhej strane, je fajn mat to po ruke. Toto nie je vec , ktoru kupis v nedelu vecer v tescu, ked ti nahodou napríklad prdne hadica. A jest to nepyta. Vyroba 2024, takze 5 rokov mam cas s prehladom.
Nemusim za kazdu cenu syslit, na druhej strane, je fajn mat to po ruke. Toto nie je vec , ktoru kupis v nedelu vecer v tescu, ked ti nahodou napríklad prdne hadica. A jest to nepyta. Vyroba 2024, takze 5 rokov mam cas s prehladom.