pol hodky ohrevu?

pod vanou treba zapalit noviny a ohreje to lepsie ako takato chujovina
Moderátor: Colommbo
na ali sa dali kedysi zohnat a určite i teraz su špiráli do olejovej vane.jarson1 píše: ↑ned led 19, 2025 9:59 Ok.
Ake noviny by ste prosim doporucili?
Denna tlac, supermarketove letaky alebo by bolo vhodnejsie pouzit casopisy z hrubsieho papiera ( s vyssou viskozitou) ?
Na ruskych forach odporucaju niektori aj vlnitu lepenku ...
Ako podpalovac budu stacit zapalky alebo odporucate napr.PePo?
![]()
![]()
Kedysi sme takto startovali techniku na vojne. Pouzivala sa "Obrana lidu" ale davalo sa to pred sanie. Na nejake prihrievanie omáčky od spoda nebol cas ...aj to iba preto, lebo " bombičky " boli na prídel.![]()
M6AD je kurva v zime. Stuhne tak,že je z toho vazelína. Ja som zvikol UN53 štartovat tak,že som požiadal pomocníka,nech rukou upchá sacie potrubie a ja som štatoval. Ked zacal dymzt výfuk načierno,pridal som plyn na max a po chvílke som pomocníkovi povedal,nech dá preč ruku. Neskor som si podobným sposobom pomáhal,ale nalial som do sania trochu benzínu a nechal minutu,nech sa začne odparovat. Potom nasledovla obviklá metoda. V zime nepom ohli ani káble,ten olej bol skrátka taký tuhý,že spuštač na 12V nemal šancu. Niekdey som tu mrchu štartoval na 24V,ked metoda 1 a 2 nefungovali. Akurát bolo treba dávat pozor a káble pripojit až pri štartovní a potom okamžite odpojit. Alernátor to nemal príliš v láske
naštartovat som musel,tak som na všetko musel príst sám. Inak benzín som používal i na Avii.