Jasné, dosť som sa do toho vložil a zamotal.
Ale tým že ma to omrzí, nemyslím vlastný život

Moderátor: Colommbo
Jasné, dosť som sa do toho vložil a zamotal.
Někteří tady jsou už tak daleko, že jdem spolem na pivo a o olejích se vůbec nebavíme.
petercheco píše: ↑stř bře 19, 2025 22:31 Já nyní "zajel" svůj nový vůz, vyrobený minulý měsíc a mám konečně 2500 km na tachometru... Z výroby byl v motoru Shell Helix Ultra AH 0w-20 a nyní je tam hlavně v zahraničí tolik opěvovaný Eneos X Prime 0w-20. Najel jsem po výměně ihned 30 kilometrů a hned poté provedl pár jednoduchých zkoušek... Motor je citelně tišší, dle měření o celé 2 decibely v motorovém prostoru. V interiéru na volnoběh není slyšet vůbec. Chod motoru je taktéž jemnější, vyzkoušeno nejstarší i nejlepší metodou vůbec... Průhledný kelímek naplněný do půlky na plastovém krytu motoru hovořil jasně ve prospěch Eneosu. Obě měření jsem provedl vždy se zahřátým motorem a to jak před výměnou oleje tak po ní. Uvidíme jak se bude chovat dál v provozu, ale zatím ťuk ťuk ťuk hodně dobrý.
![]()
Áno táto SAE trieda je ideálna na cestu do kostola kvôli večernej bohoslužbe v rámci obci, či nejaký ten nákup + vyzdvihnutie detí zo školy