VERVA DIESEL

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

PEPIK

VERVA DIESEL

Příspěvek od PEPIK »

Čau musím říct,že když jsem natankoval do svýho HDI VERVA DIESEL byl jsem fakt překvapenej tím,že motor opravdu znatelně ztichnul a výkon byl úplně o něčem jiným. Máte někdo podobnou zkušenost s touhle naftou?
Rejpal

Příspěvek od Rejpal »

Nemívám problémy s naftou, protože si vybírám čerpačky, odkud mi chod motoru přišel příjemnější. Rozdíly mezi naftami jsou ale u mého CR téměř nerozeznatelné, navíc jsem začal sám aditivovat a beru klidně i u Tesca, kde mají obrouskou výtoč. Verva Diesel na dálnici D8 u Lovosic se mi ale zdála dobrá, motor s ní byl pocitově nejméně hlučný, takže zřejmě používají dobré aditivum. Spotřeba plus mínus stejná.
PEPIK

VERVA DIESEL

Příspěvek od PEPIK »

A jaký používaš aditivum?
Rejpal

Příspěvek od Rejpal »

Momentálně VIF. Je to víceméně pro klid duše, jako prevence pro čerpadlo a vstřikovače. Chod se mi zdá téměř stejný, jako bez něj. Spotřeba šla dolů zhruba po jedné nebo dvou nádržích v průměru o 0,2 na 100. Zázraky nikdo nečekejte, ale zasviněnému motoru by to mohlo pomoct. Myslím tedy nafty typu Verva Diesel, V-Power Diesel, nebo třeba přidání VIFu.
pepik

verva diesel

Příspěvek od pepik »

Tak to aditivum taky vyzkouším,tím nic nezkazím. Stejně je to směšný,za ty prachy by jsme měli dostávat kvalitu už v základní naftě,a ne ještě připlácet za "dodělání" kvality. Dřív jsem měl obyčejný VW 1.6 TD,a ten motor bral bez problémů cokoliv,u HDI mám pocit že je na naftu hodně citlivý.
Rejpal

Příspěvek od Rejpal »

Zkus ho, většinou není dražší, než 250,- Kč. Doposud jsem dával zimní, což by nemělo ublížit, ale už sháním letní. HDi asi bude na kvalitu nafty trochu háklivější, já jsem u CRDi zatím nepozoroval nějaké obrovské rozdíly. Možná že jsem měl na naftu štěstí. Jednou jsem dokonce při cestě přes Teplice natankoval u Ona, kde je velká výtoč. Je ale pravda, že jsem přidal VIF.

Tak zatím.
PEPIK

VERVA DIESEL

Příspěvek od PEPIK »

Já tankuju u OMW naftu SPRINT ale ta VERVA byla znát opravdu hodně.Na stránkách benziny píšou,že je zvlášt vhodná pro COMMON RAILy.Ale vyzkouším to aditivum,a když to nebude lepší tak dám OMW sbohem a začnu 406 krmit tou VERVOU.
Rejpal

Příspěvek od Rejpal »

Pak dej vědět. Ale jestli bys ten VIF chtěl jednorázově vyzkoušet, tak se můžeme domluvit. Také by mě zajímalo, jak moc to funguje.
PEPIK

VERVA DIESEL

Příspěvek od PEPIK »

Vyzkouším a uvidíme.
mipesa

Re: VERVA DIESEL

Příspěvek od mipesa »

Už pátým rokem jezdím na TDA od Castrolu a kvalitu nafty zatím neřeším. O tom VIFu jsem také slyšel pozitivum, ale nikdy jsem ho nezkoušel. Tak až Castrol zklame tak ho vyměním.
pepik

verva diesel

Příspěvek od pepik »

No k těm odkazům nade mnou bych chtěl říct jen to,že v mým případě nešlo o reklamní psycho sugesci,tu naftu jsem natankoval čirou náhodou cestou z Liberce,aniž bych tušil,že jde o nějakou extra naftu.Měl jsem za to,že jde o běžnou naftu,tudíš zjištění,že motor je mnohem tišší a výkonější nebylo vyvoláno přiblblou reklamou ale skutečností.Autor má za to,že veškerá nafta a benzín jsou bez rozdílu stejný.Je to věc názoru,a podle mě nesmysl.To potom stačí jeden typ oleje do všech motorů,a o palivu nemluvě.
Lou

Příspěvek od Lou »

Spíš je to o tom,že autor píše o zbytečném použivání těchto typů paliv v motorech bez čidla klepání.Jen pro srovnání.Na W power jsem jel.(1,9 JTD) Po určité době a tankování "obyčejné" nafty u Shellu jsem natankoval u JET,světe div se!Levnější nafta od JET fungovala subjektivně líp jak W power.A teď babo raď.
Jezdím na JET :wink:
Rejpal

Příspěvek od Rejpal »

Lidem se to od každé benzínky zdá trochu jiné, jde převážně o subjektivní pocit. O těchto pocitech by šlo psát romány. Třeba majitelům aut s motory PD se zdá, jak jim to skvěle táhne. Jenomže efekt "zatlačení do sedačky" je celkem spolehlivě mate. Nechci hanět motory VW, ale jejich majitelé se často diví, že je předjede kdejaký jouda, kterému to nezahrabe a jehož auto poskytuje plynulejší zátah.

Neházel bych dobrá aditiva do paliv na jednu hromadu se zatracovanými aditivy do olejů. Aditivum do nafty opravdu může pročistit vstřikovací systém, čemuž věřím. Téměř každá značka si nějaká svá aditiva nechává do nafty přimíchávat. Věřím, že to dělá i JET.

Ve dvou výše uvedených odkazech jsou dva docela zábavné a bohužel v mnohém pravdivé články. Např. tvrdit, že mazivostní přísada vede k tak velkému snížení spotřeby u benzínového motoru, je drzost. Tato přísada má význam pro zvýšení životnosti čerpadla a vstřikovací soustavy, tedy hlavně u dieslů...

PS: Včera jsem neodolal a natočil jsem 20 l Verva Diesel až do plné. Zatím nepozoruji rozdíl ( asi 30 ujetých km). Ale cena 35,50 za litr, no šly na mě mdloby....
Raymond

Re: VERVA DIESEL

Příspěvek od Raymond »

Čaute, vím že už je to tu trochu mrtvé téma ale... Jen přidám svoju zkušenost, Verva Diesel jsem poznal lepším zátahem od 1500 otáček, který stejný s levnější naftou bez specifického "nice" názvu byl od 1800 ot. a má tižší a kultivovanější chod, především právě v nízkých otáčkách a na volnoběh. Samozřejmě žádné zázraky, ale naftu za 24 u neznámé benzínky bych radši nemusel a jestli Verva Diesel za 27,50 nebo obyč diesel třeba od Eurooil za 26 k, už není takový rozdíl proč jednou nevyzkoušet a když to jde poznat... Jinak mám Ford 1.8 TD.. Mějte se a ať Vám mazaní ropáci dobře šlapou :-)
Odpovědět