ústí nad labem

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Jerry

ústí nad labem

Příspěvek od Jerry »

ahoj, nevíte někdo kde natankovat E85 okolo ústí nad labem?
díky
Jirka_xxl

Příspěvek od Jirka_xxl »

nikde :? , viz tuhle mapu tuzemskeho "vyrobce" e85: http://www.cukrovaryttd.cz/agroetanol-t ... i-stanice/

...nevim jak casto je aktualizovana, ale podle ni to vypada zatim blbe... rad bych to aspon vyzkousel.
Jerry

Příspěvek od Jerry »

díky moc za odkaz. to je v pytli, že to na severu je jen jedna pumpa v České Lípě...mám kamarády ve středních čechách co na to jezdí už dlouho a E85 jim dávno vydělalo na nový auto...sakrblé... :)
teplý bratr

Příspěvek od teplý bratr »

Doufám že si uvědomuješ že na ethanol e 85 můžeš jezdit pouze pokud máš na to patřičně upravený motor a nebo saab biopower. Normálnímu motoru by to mohlo po delší době docela ublížit.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

teplý bratr píše:Doufám že si uvědomuješ že na ethanol e 85 můžeš jezdit pouze pokud máš na to patřičně upravený motor a nebo saab biopower. Normálnímu motoru by to mohlo po delší době docela ublížit.
Někdo tomu nevěří - viz třeba http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=2458
Jarďák

Příspěvek od Jarďák »

no určitě to tomu motoru nějak ubližuje...ale můj příklad: mám starší feldu 1,6MPi. Cena když sem ji kupoval asi 50000,-. Tankováním 2:1 s naturalem mi ušetří asi 10,- na litru tzn cca 260,- na nádrži což je cca 500km. Takže 50000,- za feldu se mi vrátí asi za 96000km...což už mám dávno za sebou. Samozřejmě plus opravy atd..ale v nejbližší pár letech nedám na feldu dopustit takže myslím že se to bohatě zaplatí..a když motor klekne? no a? auto si už na sebe dávno vydělalo a motor seženu za pár šušní...howk.
Návštěvník

ústí nad labem

Příspěvek od Návštěvník »

Jarďák píše:no určitě to tomu motoru nějak ubližuje...ale můj příklad: mám starší feldu 1,6MPi. Cena když sem ji kupoval asi 50000,-. Tankováním 2:1 s naturalem mi ušetří asi 10,- na litru tzn cca 260,- na nádrži což je cca 500km. Takže 50000,- za feldu se mi vrátí asi za 96000km...což už mám dávno za sebou. Samozřejmě plus opravy atd..ale v nejbližší pár letech nedám na feldu dopustit takže myslím že se to bohatě zaplatí..a když motor klekne? no a? auto si už na sebe dávno vydělalo a motor seženu za pár šušní...howk.


když tomu věříš tak je to v pořádku. Do feldy která dneska stojí 25 litrů tak bych to možná taky dal a jezdil na to . Ale do novějších aut ,jenž mají choulostivější části motorů jako například hlavy motoru a těsnění pod hlavama motoru , Tak tam bych to rozhodně nedával
Odpovědět