od maxx99 » ned dub 24, 2022 14:41
Franto, snad Vás už neobtěžuju a doufám, že na moje postřehy budete reagovat svými fundovanými radami. Nedalo mi to a stáhnul jsem si pár příruček od toho stroje a mám v tom neskutečnej chaos. V příručce, kterou jste sem dával Vy, se podle mého jedná o kolonku "Oil tank", kde je uvedeno (je to nečitelné) asi "Engine Oil SAE 10W-30??? a SAE 15W-40", tedy do hydrauliky jde motorový olej. Ten 80W-90 pak jde do převodovky, koncáků, atd.
V jiné příručce je zase "Hydraulic tank HLP32", tedy hydraulický olej.
V další příručce (polské) je ovšem uvedeno "Zbiornik układu hydraulicznego Olej przekładniowy - 80W90, API GL4, GL5", podle té by tedy šel ten olej, co má přijít do převodovky a koncáků i do hydrauliky.
V příručce traktoru zn. Pronar, což by mělo být to samé prodávané pod jinou značkou, je zase pro změnu uvedeno " Hydraulic system (steering, hoist) oil L- HL32", což je snad hydraulický olej o třídu nižší než výše uvedený HLP.
Tak já opravdu nevím co tam dát. Je na tom čelní nakladač, když traktor používám, tak právě kvůli nakladači. Podle těch příruček se mi to jeví tak, že ta olejová náplň hydrauliky, kterou řeším, je právě na nakladač, na zadní a přední hydrauliku (kterou nepoužívám) a na servo řízení. Do převodovky, koncáků, diferenciálů atd. jde podle všech příruček 80W-90, tak tam to je asi jasné, ale co se týká hydrauliky, informace se různí. Co byste dával za náplň Vy s ohledem na dostupné informace, které se podle mého názoru dost zásadně rozcházejí, přestože všechny příručky jsou patrně vydané výrobcem. Díky