Spomienka na Oleje
Moderátor: Colommbo
Spomienka na Oleje
Naposledy upravil(a) bjukemen dne úte úno 23, 2010 14:56, celkem upraveno 1 x.
Anonymous píše:Díky za malou vzpomínku.
Potřeboval bych fotografie Trysku a Maditu jako dokumentaci ke článku o historii paliv a maziv. Mohu je použít? Až vyjde dám sem odkaz.
Díky moc.
J. Černý, VŠCHT Praha
bjukemen píše:..samozrejmä možete použiť fotografie...
Anonymous píše:Bjukemene - to nepsal TEN J. Černý z VŠCHT, ale jen nějaký vtipálek, který chtěl být zajímavý (já to nebyl).
Tvoje fotky se v žádném článku J. Černého neobjeví.
Takže to nebyl "nějaký vtipálek, který chtěl být zajímavý"......Pane inženýre Černý, díky.....Anonymous píše:Pánové, před časem jsem požádal jednoho z vás o možnost vypůjčit si zde určité fotografie. Slíbil jsem dát sem link na článek až vyjde. Tak tady je. Trochu mi tam přehodili kapitoly, článek jsem musel zkrátit na polovinu, ale snad alespoň někoho potěší.
http://chemicke-listy.cz/Bulletin/bulle ... pdf#page=3
J. Černý, VŠCHT Praha
Stejně byly balené oleje Mogul Super - zlatá plechovka. Pamatuji jako děcko na přelomu 70-80 let.modelář píše:Jo, mládí je dávno fuč...
Akorát na tom prvním obrázku mi chybí slovní hříčka "MobilOil SuperMotorOil", která se mi při pohledu na něj vybavila.
Kromě toho byly tehdy i stejně balené oleje (z Korama) pod označením M7ADS (Super Mogul Stabil?) a M7ADX (název si už nepamatuji).
bylo
je
je
to bjukemen: tak jsem to našel
A "něco" sem přidám. V neděli jsem byl se synátorem v technickém muzeu na výstavě 80-ti let Masarykova okruhu v Brně - u mladýho měla největší úspěch "abajova" stopětadvacítka, u mě asi třiapůla Franty Šťastného, a Bugatka z 30.let),
ale krom toho, a i normálních "nezávodních" starých motorek - pánové, to byla paráda tam byla nainstalována i komplet stará dílna - neodolal jsem těm "pixlím"
A "něco" sem přidám. V neděli jsem byl se synátorem v technickém muzeu na výstavě 80-ti let Masarykova okruhu v Brně - u mladýho měla největší úspěch "abajova" stopětadvacítka, u mě asi třiapůla Franty Šťastného, a Bugatka z 30.let),
ale krom toho, a i normálních "nezávodních" starých motorek - pánové, to byla paráda tam byla nainstalována i komplet stará dílna - neodolal jsem těm "pixlím"
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF