Při jakých otáčkách se motor nejlépe čistí?

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Návštěvník

Při jakých otáčkách se motor nejlépe čistí?

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrej večír. Jel sem tak náhodou rakouskem a viděl sem tam prodávat naftu bp ultimate.Mám 2.0 tdci 96 kw a tak by mě zajímalo při jakých otáčkách se motor nejlépe vyčistí.Jezdím především po dálnici
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27405
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Dobrej, dobrej.....
Ty máš "večír" půl hodiny po obědě :?: :lol:
A motor se nejlépe "cítí" v optimálních otáčkách - a pokud tam máš nějaké "lepší čistící" palivo, nebo přidáš do paliva jakékoliv aditivum, tak funguje stejně při jakýchkoliv otáčkách, a přestane fungovat, až tu nádrž vyjedeš.....Ale je vhodné to "lepší" palivo (event. přísadu) používat pravidelně - neříkám, že pokaždé, ale pokud chceš dosáhnout nějakého účinku, tak třeba každou druhou nádrž. Ale když to dáš poprvé, asi se to hned neprojeví.....
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Myslím si, že pokud jezdíš po dálnici a bereš kvalitní naftu :lol: tak děláš vše pro to, abys měl motor dostatečně čistý. Ještě bych zmínil včasnou a častou výměnu vzduchového filtru a včasné výměny olejové náplně.
Naposledy upravil(a) skodovkar dne úte led 19, 2010 17:48, celkem upraveno 1 x.
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

skodovkar píše:Myslím si, že pokud jezdíš po dálnici a bereš kvalitní benzín, tak děláš vše pro to, abys měl motor dostatečně čistý. Ještě bych zmínil včasnou a častou výměnu vzduchového filtru a včasné výměny olejové náplně.
...kdyžtak naftu.Předpokládám, že jde jen o překlep.V tom případě souhlas.Já osobně jezdím na Vervu a aditiva už skoro nepoužívám(jen ve své Laguně), jinak u ostatních aut aditiva používám.
Dálnice?...ideální.
Odpovědět