Mirec 29 píše:za prvé prosím doložiť odkaz na odborný článok kde sa píše že o použití respektíve nepoužití oleja so sníženou viskozitou rozhoduje práve honovaniepretože osobne narozdiel od vás som prečítal kvantum článkov o použití týchto olejov a všade som sa dočítal o rozdieloch v konštrukcií...čiže výskum a vývoj nových materiálov, počty rôznych rozťažností jednotlivých materiálov aby sa určila vhodná vôľa tam či onam a potom rôzne povlaky nanášané rôznym spôsobom aj na steny valcov aj v motoroch vw ktoré prešli na oleje sae20...odkaz na článok a štúdiu som dal...v inom vlákne...toto všetko a ešte viac rozhoduje či sa dá použiť olej napr. sae20...samotné honovanie asi nie...
čiže ak "zruším" honovanie na valci muselo dôjsť k zrušeniu všetkých povlakov či iných povrchových úprav ktoré nasledujú po honovaní...a preto ak k tomu došlo rád by som videl kde konkrétne a prečo...sotva vinou oleja samotného
Ty žiješ internetem, já jsem 20 let žil "živou praxí", včetně osobních vazeb na lidi z ACEA a hlavně z nejrůznějších zkušeben pracujících pro WP29 EHK OSN. V tom spočívá zcela zásadní rozdíl mezi námi dvěma. Jinak řečeno, vyhledej si sám. Pomůcka: úhel sklonu honovací stopy...