premiova nafta

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

tono.s

EVO Diesel

Příspěvek od tono.s »

Pozri si www.slovnaft.sk a zistis ze aj klasicka nafta TEMPO Diesel je bez obsahu siry. Podla mna je EVO Diesel len reklamnym tahakom ako zaplatit viac za takmer identicke palivo. Inak kde mas istotu ze nafta ktoru beries na cerpacke pod oznacenim EVO nie je obycajna TEMPO? Mam znameho ktory ma pumpu SLOVNAFT v prenajme a viem ako to chodi. Ked je moznost usetrit korunky, tak... TEMPO je EVO (ked sa minie) a TEMPO PLUS 95 je 98cka a pod. A zakaznik??? Mysli si ako dobre natankoval. Ale to je vsade.
Ficus

Příspěvek od Ficus »

Tankujeme u Shell. Měsíčně spotřebuji okolo 12.000 litrů nafty. Od té doby, co tam tankujeme, neměli jsme nikdy problém se vstřiky, čerpadly, kouřivostí, zimními starty atd. Což u Aralu a nounejm čerpačkách hlavně v zimě nebylo samozřejmostí. Spotřebu nemůžu posoudit, protože jsem nedělal srovnávací test.
Nejsem zrovna pro všechno zahraniční, ale tady musím smeknout, dělaj to dobře.
Jiříček

Příspěvek od Jiříček »

Víš, ony se ty vstřiky atd. za dvě tři nádrže, pokud vezmeš naftu a ne nějaký napůl vyjetý olej, nezasviní. Stačí, když sem tam někdy koupíš aditivovanou naftu a pořád jezdíš, jako jezdím s vlastním přidáváním aditiv na kdejakou naftu, s výjimkou ONO, kde neberu už ze zásady. Ale na Shell mi to nejezdí o nic lépe, než na naftu jinou, to mi věř.
Návštěvník

Re: Shell diesel extra

Příspěvek od Návštěvník »

Radim píše:Chci se zeptat jak je to s kvalitou a čistícími schopnostmi "zázračné nafty" od Shellu. Je to pravda nebo jen reklamní trik.
mnohokráte děkuji
Chtěl bych reagovat na YPERA, s tou nálepkou to je tak, že nemá na kvalitu nafty vliv, ta je tam totiž celý rok. Na čerpací stanci v krkonoších S n/Ú je nafta do-35 už od prosince a je na každé horské červené pumpě.Aditivum dávat není na závadu.
Jiříček

Příspěvek od Jiříček »

Do -35°C??? No, nebyl bych si tak jistý, když jsem viděl ty náklaďáky zamrzlé...:-)
Brembo

Příspěvek od Brembo »

Takze nafta Shell super diesel,ci ako to volaju sa vyraba z propan-butanu. Nieco ako povedzme synteticka nafta. Nejedna sa ani tak o zlepsenie dynamiky,skor o cistejsie palivo a lepsie exhalaty. Takze preto je ta cena vyssia. Inak nema dalsie vyhody.
Yper

Příspěvek od Yper »

2 Anonymní: samo, že nálepka nemá vliv na kvalitu prodávané nafty. Je to ovšem prvotní identifikační znak kvality poskytovaných služeb. Na základě toho si pak můžete udělat názor na to, zda palivo koupíte či nikoliv.
2 Brembo: nevím, zda jsi to myslel vážně nebo ironicky. Samozřejmě, že žádná nafta se nevyrábí syntetizováním propan-butanu. To je nesmírný blud!
Všechna paliva jsou vyráběna z ropy a to nejprve atmosférickým a pak dále vakuovým dělením - destilací. Co palivo, to specifický destilační řez ropy. Následně se palivo hydrogenuje (v případě nafty) a pak stabilizuje a pak se míchá buď s těžšími vakuovými hydrogenovanými plynovými oleji (v létě) a nebo v v zimě s vyšším podílem petrolejových podílů. Nakonec se domíchají aditiva pro kvalitativní parametry podle příslušné normy.
Benzínové řezy se vedle hydrogenačně rafinační procesů ještě upravují reformováním, kdy se vyrábějí aromatické uhlovodíky, které jsou těžší a upravuje se jimi jak hustota Aubi, tak i oktanové číslo, protože aromatické uhlovodíky jej mají rovněž vysoké - jako izomerované (isooktan), které se také musejí do Aubi přidávat.
Napsal jsem to velmi, velmi jednoduše - jen pro pochopení laické obci a tak nepředpokládám, že se najde nějaký "odborník", který mne bude chtít za každou cenu doplnit a upřesnit!
Hunter
Příspěvky: 117
Registrován: pát kvě 04, 2007 12:04

Příspěvek od Hunter »

Nedávno jsem o naftě mluvil s kámošem, co má nákladní dopravu. A již několikrát mi říkal, že bere naftu většinou v ONO, a to pro to, že je nejlevnější. Bere to i do BWM (motor 330d) a nemá nejmenší problémy, ani v zimě s tuhnutím. Tak já nevím, někdo říká TESCO, ONO a spol. nikdy nebrat, a jiný zase řekne, že je to úplně jedno (samozřejmě neberu v potaz různé JZD pumpy a pod.). Mám motor BMW 320d a je to dost háklivé na kvalitu nafty, většinou beru Benzina nebo Shell, ale při rozdílu třeba 2-3Kč/l člověk začíná přemýšlet o tm, zda má význam (opodstatnění) kupovat tak drahou naftu.
luk.zah

Příspěvek od luk.zah »

Tento týden vydal Shell tiskovou zprávu, že začíná prodávat v ČR Shell V-Power Diesel s GTL ( Gas to Liquid ). Je to prý ( samozřejmě pouze z části ) palivo, které použili při 24 hod. Le Mans. Konečně i u nás už budeme mít ten V-power diesel, který do teď byl k dostání třeba v Německu a ne ošizenou verzi pro náš trh. Nyní si myslím, že s konečnou platností bude mít Shell V-Power Diesel lepší vlastnosti než Verva Diesel od Benziny.

Jinak k předchozímu příspěvku:
Od ONO beru natural 95. Beru ho hlavně kvůli ceně, ale musím říct, že auto s ním má velice zajímavou spotřebu. Jenom mi přijde trošičku línější oproti Shell V-Power 95, který tankuje normálně, t. j. když nejsem v blízkosti čerpačky ONO.

Pro rýpaly:
Ne, opravdu nejsem zaměstnancem Shellu :idea:
Hunter
Příspěvky: 117
Registrován: pát kvě 04, 2007 12:04

Příspěvek od Hunter »

luk.zah píše:Tento týden vydal Shell tiskovou zprávu, že začíná prodávat v ČR Shell V-Power Diesel s GTL ( Gas to Liquid ). ...
To je dobrá zpráva, ale bohužel pouze pro někoho, protože se to ztatím prodává pouze na několika pupmách :(
S0T0

Příspěvek od S0T0 »

no tak zase tak malo jich neni ne? celkem 75.. jinak pristi tyden ji prubnu, az dojedu to co mam v nadrzi, tak sem zvedavy...
Hunter
Příspěvky: 117
Registrován: pát kvě 04, 2007 12:04

Příspěvek od Hunter »

Ale kolik z tech 75 je jenom v Praze... A nepojedu kvuli nafte cca 100km, bliz to zatim bohuzel nemam.
Koňár

premiova nafta

Příspěvek od Koňár »

Nemáte někdo zkušenosti s prémiovou naftou ultra diesel u globusu ?U nás v Ostravě ji mají za 25 a je o 20 tník dražší než obyčejná nafta.
tomason

Nafta

Příspěvek od tomason »

Ultra diesel je produkt Unipetrolu tankoval sem ji jednou a přišla mi velmi dobrá mám takový pocit ,že to bude Verva bez cetanového čísla 60 to jem moje doměnka spokojenost.
tomason

VPD

Příspěvek od tomason »

Ještě k tomu Shellu myslíte si ,že Shell tam přidá GTL a bude to nejlepší palivo v ČR a zajakou cenu :?: V Praze to stojí 29,7 litr .když Vervu s cetanem 60 koupím za 28,1 a Praze 26,4 :wink: Shellu ujel vlak pánové já to tankovat nehodlám a vystačím si i Ultra diesel od Unipetrolu taky .Tesco nemohu doporučit 3x sem tam bral a přidal VIF.Auto nešlo za plynem a dokonce začlo pocukávat co se mi ještě nestalo u žádné nafty a to prý naftu vozí Petrotrans a má být z rafinerie Kralupy Tesco Letňany už nikdy :?
Odpovědět