Potřebuji poradit prosím :-)

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Ne, není to ironie, opravdu jsem to po městě musel hlídat, při obligátních 3000ot jsem již překračoval povolenou rychlost (o cca 7-9km/h), zatímco běžně to jelo přesně 50Km/h.
Doporučuji vyzkoušet, uvidíte sám. Je možné že třeba u tříválu je to znatelnější rozdíl, než u 4hrnku.
Nemám nic společného se šelkou a nedělám žádnou reklamu, jen sděluji své velice pozitivní zkušenosti.
luk.zah

Příspěvek od luk.zah »

Ve vší úctě k Vám, Škodovkáři, ale tohle je hloupost. Žádné palivo není schopné změnit převodový poměr. Spíše to u Vás bude pocitová záležitost a těch 7 km / hod může být rozdíl mezi tím, jestli je ručička otáčkoměru na začátku políčka ´´3000´´ a nebo na jeho konci.

Jinak Shell V-Power 95 (ne Racing 99+) tankuji do svého vozu již 3. rok (1.8 , 81 kw, r.v. 97) a nemohu si stěžovat. Po prvních 3 natankovaných plných nádržích se plně dostavil účinek V-Poweru, a to: citelně lepší starty v zimě, klidných chod i v extrémně nízkých otáčkách (1400 a více) o malililinko menší spotřeba a pocitově lepší průběh krouťáku.

Pokud nyní natankuji benzín jiný (obyčejný), tak je to již nyní podobné (kdysi to tak ale nebylo), akorát je auto malinko línější.

Myslím, že veškeré pozitivní účinky v používání V-Poweru tkví v tom, že vyčistí motor - hlavně ventily. A od toho se odvíjejí veškerá mnou uvedená pozitiva. Určitě jej budu tankovat i nadále. Za ty 2 Kč na litr navíc jsem spokojen.
Odpovědět