OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
unlocking

OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od unlocking »

Co nová nafta OMV Maxxmotion ? Dá se to porovnat s BP či ARAL ?
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Já osobně bych řekl, že nafta Maxx Motion je něco podobného jako Shell V-Power Diesel, nebo Verva Diesel od Benziny, protože u benzinu OMV začal Maxx Motion nahrazovat Carreru.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
unlocking

Příspěvek od unlocking »

MaxxMotion Diesel nahrazuje složky metylesteru mastných kyselin (FAME) širokým spektrem inovativních aditiv NExBTL. Nový bio komponent založený na hydrogenizovaném rostlinném oleji zvyšuje kvalitu nafty.
Návštěvník

Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Příspěvek od Návštěvník »

A tan maxxmotion diesel se prodává i v česku ? nebo jenom v zahraničí.
unlocking

Příspěvek od unlocking »

Ted je nove i v CZ, SK
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Info o OMV MaxxMotion na http://www.omv.cz/portal/01/cz/private v sekci "Pohonné hmoty"
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Mav

Příspěvek od Mav »

DD,

vzal jsem místo Vervy toto, a vůbec nejede špatně, minimálně stejně dobře, žadné zhoršení jsem nezaznamenal.

Hezké svátky Všem.

Mav.
unlocking

Příspěvek od unlocking »

Taky vyzkousim... chtelo by to zas udelat nejakej rozbor-test naft :)
jurar66

Příspěvek od jurar66 »

ahoj já používám OMV MaxxMotion i v mrzech zatím bez problénu mužu vřele doporučit . Co jsem slyšel tak OMV pro moravu vozí naftu přímo z Rakouska - jsem s ní spokojenej dneska Strakonice -22 :lol:
Hunter
Příspěvky: 117
Registrován: pát kvě 04, 2007 12:04

Příspěvek od Hunter »

Tak ji taky zkousim, jede to na ni nadherne, udelal jsem i test v mrazech, nechal do rana venku v petce a rano porad ta krasna modra cira tekutina jako vecer. Jenom jsem si vsiml, ze kdyz dam autu nekde zahul, tak to desne huli, proste za mnou cerny mrak, pred tim (bral jem ruzne Vervu nebo Tesco tu jejich lepsi naftu) to byl jenom nasedly oblacek.
ARAGON

Příspěvek od ARAGON »

Maxx Motion používám týden a zatím naprostá spokojenost a udělal jsem testy mrazuodolnosti a tam při -25 propadly všechny nafty od Benziny i jiných společností a jen ÖMV byl stále beze změny. Krásně modrozelené zbarvení a vypadá to na zcela jiné chemické složení a zatím jsem se nesetkal s rovnoceným produktem. Vozí se k nám z Vidně a auto jede fantasticky. Fotky ze zkoušek mrazuodolnosti jsem poslal Benzině a čekám na vysvětlení proč Verva i Top-Q vyloučily parafín.
Obrázek
Roman23

Verva...

Příspěvek od Roman23 »

Mam Fiat doblo 1,6 multijet a 4x jsem zamrzl pří mrazech kolem -15. Nastartoval jsme pokaždé normálně, ale po ujetí asi tak 5 km jsem zůstal stát...Na dotaz u Benziny mě bylo řečeno, že je nafta-verva- aditivovaná na -30.....Je pravda, že když jsem měl plnou nádrž, tak jsem "nezamrznul"..Ale nikdy jsem neměl v nádrži míň, jak půlku(asi 30 litru tam vždy bylo)...ale přesto jsem zůstal stát.....
ARAGON

Příspěvek od ARAGON »

Tady jsou moje zkoušky při -20 stupňích a Maxx Motion je ve stejném stavu jako při plusových teplotách. Zajímavé je taky jeho aroma, je tam dost velký rozdíl oproti Top-Q a Vervě. Myslím že nás Benzina vodila za nos a stejná situace byla v Německu. Kolegové v Německu psali že zamrzlo spoustu nafťáků a nyní se provalilo že naftové společnosti i v lednu rozvážely téměř letní naftu protože šetřili drahý petrolej. Příchod arktických mrazů byl rychlej a to způsobilo tolik kolalsů. Nyní tam hrozí koncernům žalobama.
Obrázek
Freev

Příspěvek od Freev »

Minulý týden jsem zažil hořkou zkušenost s Vervou od Benziny :( V pátek večer jsem natankoval plnou nádrž Vervy do Š Octavia 2.0TDI, přidal zimní VIF + Cyklo 24. V sobotu ráno jsem vesele vyjel do Jeseníků, přesněji do Malé Morávky s pohodou a pocitem, že mám nejlepší naftu na světě :D V Neděli ráno , kdy na místě bylo asi - 19 st. C jsem na po nějaké době nastartoval, motor jsem nechával na místě klapat asi deset minut. Pak jsem pomalu vyjel směr Rýmařov a Šumperk. Auto vůbec nechtělo jet, žádný výkon, úplně se dusilo. Moje cesta byla ukončena asi 42 km od vyjetí kousek před Šumperkem. Naštěstí jsem čekal asi jen dvě hodiny, než mě kamoš odtál do Brna a v jeho servisu pak prvně vytáhl palivový filtr, který byl úplně ucpaný zparafínovanou naftou, která se na prstech krásně roztékala..... Zda došlo k vyrušení aditiv VIFU a Cykla 24 nevím, spíše o tom pochybuji. Tankoval jsem Vervu u Benziny v Tišnově.

Aragon udělal pěknou práci :wink:
ARAGON

Příspěvek od ARAGON »

Díky a jsem zvědavej jak odpoví Benzina na moje připomínky. To že jejich nafta nestíhá jsem pozoroval na mém Sorentu kde Top-Q s odolností na -22 ( dle obsluhy na pumpě) plus Vif při startu v -19 dělal menší problém. Takže po vyjetí Top-Q jsem do téměř prázdné nádrže vzal první dávku Maxx Motion a odebral také tento referenční vzorek. Musím uznat že motor běží daleko lépe než na jinou naftu a zajímalo by mě cetanové číslo této nafty. Jinak s Benzinou jsem skončil, nemám již důvěru.
Odpovědět