plasticke mazivo do sklízecí mlátičky

Fórum o průmyslových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Pavel P.

plasticke mazivo do sklízecí mlátičky

Příspěvek od Pavel P. »

Dobry den,poradíte mi prosím jake plasticke mazivo použít do sklízecích mlátiček?otačky kolem 1000ot/min,namaháno rázy i vysokym zatížením ,teplota kolem 90C,mnohdy ve styku s vodou(umyvání,déšt´) a prachem.Děkuji za radu
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

A co říká manuál ? Čím se to mazalo doposud?
Pavel P.

Příspěvek od Pavel P. »

Puvodně se používala klasicka červena vazelina(doba před revolucí,jedna se o kombajn E 516),problem je že tyto vazeliny vytékaly a mazivost taky nic moc,tomu odpovidala i zivotnost,nedej bože,pokud jí byly naplněné kryte loziska,ktere se nadaly přimazávat.Problem je hlavně u těch krytych ložisek,i dnešní vazelíny bud´vytíkají ,nebo naopak vyschnou(do 2 let sou pryč )což znamena zivotnost ložiska max 3 roky.Mužete mi teda doporučit nějakou vazelínu hlavně pro tyto ložiska s nemožností primazavani?Take by mě zajímalo,od jake firmy sou tuky všěobecně lepší,pokud de na tuto otazku vubec odpovědět.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Pavel P. píše:Puvodně se používala klasicka červena vazelina(doba před revolucí,jedna se o kombajn E 516),problem je že tyto vazeliny vytékaly a mazivost taky nic moc,tomu odpovidala i zivotnost,nedej bože,pokud jí byly naplněné kryte loziska,ktere se nadaly přimazávat.Problem je hlavně u těch krytych ložisek,i dnešní vazelíny bud´vytíkají ,nebo naopak vyschnou(do 2 let sou pryč )což znamena zivotnost ložiska max 3 roky.Mužete mi teda doporučit nějakou vazelínu hlavně pro tyto ložiska s nemožností primazavani?Take by mě zajímalo,od jake firmy sou tuky všěobecně lepší,pokud de na tuto otazku vubec odpovědět.
Samozřejmě, že existuje odpověď, bohužel u těchto kombajnů neznám ložisko nebo mazací místo, kde by se něco nepřidřelo, tohle byl problém už od 512ek, zde se prostě muselo chodit s vazelínou a mazat.Konkrétní vazelínu nevím, ale vím, když pohledáte v nenáročných vazelínách nejdete jich dost.Na tohle by měla, prakticky, stačit ložisková vazelína, v tomto stroji nehledejte Classe, NewHollanda nebo JohnDeera, ale i ty se musí mazat.
Brembo.SV

Příspěvek od Brembo.SV »

no tam by zrejme najviac vyhovoval SHell Retinax HD2 link s popisom http://www.shell.sk/home/content/svk/pr ... port_oils/
Brembo.SV

Příspěvek od Brembo.SV »

link nefunguje uplne preto je este nutne kliknut na dalsie produkty.
Odpovědět