zamrzla nafta

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
peacer

zamrzla nafta

Příspěvek od peacer »

Zdravim, vcera sem bral naftu u jedny cerpacky a dneska rano me neslo nastartovat auto. Pritom bylo asi jen -10. Nejpis to bude zamrzla nafta, baterka slape v poho, motor toci, ale proste to nema snahu ani skytnout. :roll: Nejhorsi na tom je, ze to nemuzu ani odtahnout nikam do vyhratyho prostoru. Bydlim na debilnim miste :evil: Existuje nejaky aditivum, ktery by to mohlo rozmrazit nebo je to utopie? :? Jinak me nezbude cekat nez bude nad nulou, ale to se asi nacekam, kdyz vidim predpoved :(
JiRaY

Příspěvek od JiRaY »

Mno,můžeš polejvat palivový filtr a čerpadlo teplou vodou,třeba to povolí.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Mě napadá to buď hodit k známému do garáže, nebo požádat, abys to mohl hodit k někomu do servisu, což asi nebude zadarmo.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Tady pomůže jen teplo , nebo kompletní výměna filtrů a paliva.
Pkod

Příspěvek od Pkod »

Nemam nastesti osobni zkusenost, ale problem je v podstate vysrazeni parafinu a zpravidla "jen" ucpani filtru.

S jiz vysrazenym parafinem je to tezke. Pomaha teplo. Nebo se da rozpustit rozpoustedlem (napr benzinem, petrolejem), ale to trva relativne dlouho a problem je na spravne misto rozpoustedlo dostat. Benzin se jako nouzovka drive pridaval preventivne do nafty proti vysrazeni parafinu, dnes bych to radeji u vysokotlakeho systemu nezkousel.

Takze bych filtr ohral, pokud je dobre pristupny. Stacit by mohl takovy ten hrejivy gelovy sacek nebo donesena horka voda. A do nadrze "zimni" aditivum.

Nebo vymenit filtr, ale zase odvzdusnovat...

PS: je pravda, ze pri dnesnich teplotach je to asi i na vymenu paliva.

Pokud neni podavaci cerpadlo v nadrzi, mozna by slo natahnout hadicku sani provizorne do kanystru s "cerstvou" naftou. Pokud ma cerpadlo prepad, mel by vest take do provizorniho kanystru.

Co je to za auto a jaky ma system vstrikovani?
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Ráno jsem řešil dva diesely.Na oba pomohla horkovzdušná pistole.Je to práce cca na 45 min.Zlehka ohřívat potrubí, přes filtr až ke vstřikům.Nakonec vyndat vzduch.filtr a prát do sání horký vzduch při startování.Oba případy proběhly úspěšně bez mechanického zásahu.Je pravda, že to není zadarmo.U paneláku je to asi vopich.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: zamrzla nafta

Příspěvek od Pitris »

peacer píše:.....dneska rano me neslo nastartovat auto. Pritom bylo asi jen -10. Nejpis to bude zamrzla nafta, baterka slape v poho, motor toci, ale.....Existuje nejaky aditivum, ktery by to mohlo rozmrazit.....
"Rozmrazit" jedině teplem, s tím už aditivum nic neudělá,
ale chce to se o palivový systém starat průběžně, např.
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1503 nebo
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=954 či
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1336 a přes léto je vhodné používat např.
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1306
peacer

Příspěvek od peacer »

diky vsem za odpovedi. Nakonec sem to musel nechat odtahnout na kare ke znamymu do dilny. Bylo to skutecne zamrzly a musel se i vymenit palivovej filtr, jinak by to prej zlobilo nejpis zase. Nalil do toho jeste naky cistice a od ty doby to startuje jedna basen :wink: Uz ale tankuju jen u Shellu :lol:
Odpovědět