Tesco-Natural 95 Plus

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Elvis

Tesco-Natural 95 Plus

Příspěvek od Elvis »

Zdravím,u nás v Jihlavě na benzínce TESCO u Tesca maj teďka nějakou novinku ,je to benzín Natural 95 Plus,je to asi něco kvalitnějšího oproti obyčejnénu naturalu 95,nemáte náhodou někdo nějakou informaci o tomto benzínu??? Zkoušel jsem to najít na netu ale nic konkrétního jsem nenašel... :roll: Jinak dík za každou informaci :lol:
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Dle informací obsluhy jsou tam přidána aditiva / !? / a obsahuje 2,6% ETBE.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Dneska aby člověk normální benzín pohledal :x
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Bohužel, všechny benzíny dodáváné v ČR jsou s ETBE / http://www.petroleum.cz/slovnik.aspx?pid=83 / . Samozřejmě i nafty s přídavkem MEŘO / http://www.petroleum.cz/slovnik.aspx?pid=131 / .
Podrobněji : http://www.petroleum.cz/faq.aspx?pid=15
Díky našim zeleným poslancům a spol.
skodovkarveskole

Příspěvek od skodovkarveskole »

No o aditivaci tím pseudoekobordelem vím, ale tady někde jsem četl, že je možné to rozhodit tak, že se limit splní, ale do nějakého druhu benzínu se toho dá více a do některého třeba nic. Takže by bylo možné koupit třeba Shell V-Power bez přídavku této složky. :idea:
Návštěvník

Tesco-Natural 95 Plus

Příspěvek od Návštěvník »

Je to možné že tenhle benzín má nějaké čistící aditiva? Vzhledem k tomu že je to jenom o dvacet haléřu dražší tak ho budu brát di pily a sekačky ono přece jenom jsou oba stroje už více jeté tak doufám že je to trochu pročistí.Sice o ůčinku jako má V power 95 pochybju ale chci trochu ušetřit tak drahej benzín jako je v power se už nevyplatí.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

No nevím nevím. Zejména do dvojtaktů bych se snažil dávat kvalitní palivo a kvalitní moderní oleje. Usazuje se v nich více karbonu a ty eko srajdy tomu nejspíš ještě přidají. Pokud teda chcete šetřit opravdu i ty 2Kč (asi?) na litr, tak alespoň jednou lijte levnější a jednou snad "kvalitnější" benál.
Odpovědět