Palivový filtr-benzín

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
JJ

Palivový filtr-benzín

Příspěvek od JJ »

Zdravim, může někdo poradit jaký jemný filtr dodatečně namontovat před vstřikovací jednotku? Mám ,,pažouta,, 106 motor 1,0. Standartní filtr u nádrže je Bosch F 2161 nebo Fram G 6400 ale zdá se trochu hrubý.Potřeboval bych něco jemnějšího neb mi nedávno odešel vstřik díky bordelu z nádrže. Díky
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Podobný problém jsem vyřešil na Astře 1,6 74 kW klasických průtokovým plastovým filtrem, je třeba ho častěji měnit,není to nic drahého cca 50,-, výhodou je, že je do něj vidět.Jednoduchá montáž.Zatím není problém.
JJ

No jo

Příspěvek od JJ »

mipesa píše:Podobný problém jsem vyřešil na Astře 1,6 74 kW klasických průtokovým plastovým filtrem, je třeba ho častěji měnit,není to nic drahého cca 50,-, výhodou je, že je do něj vidět.Jednoduchá montáž.Zatím není problém.
ale v servisu mi řekli, že nový podávací čerpadlo, který sem musel taky zacálovat, dává kolem 1,5 baru a ten plasťák by ten tlak nemusel vzdržet . Filtr chci dát těsně před stříkačku do motorovýho prostoru, takže bych nerad aby to prasklo a začal týct benzin po horkym motoru. Asi s filtříkem budu muset koupit i řádnej hasičák :lol:
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Já jezdím s hasičákem stále.Ta Astra tlačí 2,2 a není problém,mohu Vás uklidnit, kolegovi to nedalo, tak jeden obětoval a napojen na kompresor praskl při 6.Pokud tomu však nevěříte existují plechové filtry.
JJ

Příspěvek od JJ »

mipesa píše:Já jezdím s hasičákem stále.Ta Astra tlačí 2,2 a není problém,mohu Vás uklidnit, kolegovi to nedalo, tak jeden obětoval a napojen na kompresor praskl při 6.Pokud tomu však nevěříte existují plechové filtry.

Aha, když sem na ty filtříky koukal v servisu, připadaj mi nic moc ohledně pevnosti pláště, ale dobrá, rád bych namontoval nějakej ,,plecháč,, ale nikde na netu sem nesehnal na kolik mikronů je ten kterej filtr. Pouze značka auta nebo typ motoru. Jinak nic. Ale díky a přeju příjemnej den.
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Příspěvek od Brembo »

1.5 bar je maly tlak a vydrzi ho ten plast bezproblemovo. Davaju ho i na diesle,kde podavacie cerpadlo dava 2x vacsi tlak a v pohode. Ostrekovace celneho skla maju tiez zhruba 3 bary a staci tam jednoducha plastova neopletena hadica. Tie plechove zvacsa davaju na motocykle preventivne a staja cca 12 eur.
Odpovědět