Extra hustý olej do hydropohonu

Fórum o průmyslových mazivech

Moderátor: Colommbo

řepoňa

Příspěvek od řepoňa »

tak nejak.záleži ale na kolik se ten volej rozhicuje.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Neměřil jsem to, ale o skříň by se člověk zle popálil. Takže tak kolem stovky určitě ;-). Jinak nahrávám na web galerii. Hodím sem pak odkaz ;-).
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Galerie fotek: http://www.zrrallyteam.cz/images/Rider/ je tam i popis (přímo v těch fotkách) co jak je a co jak funguje :-). Snad to pro představu stačí ;-).
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Ano, toto je princip klasického dvoučinného pístového rotačního čerpadla, větší mechanický náklon=větší tlakový efekt v jednom či druhém směru a závislosti na otáčkách.Tady si troufám odhadnout, že ten hustý olej se Vám rychle ohřeje.Není divu, pro spotřebu větší energe vynaložené na sání a výtlak toho oleje je zapotřebí větší síly.Podle fotek vypadají pístky dobře, záleží v jakém stavu jsou stěny vrtání.Pak bych se, ale klidně přiklonil k těm pružinám.U nich skutečně muže dojít k rychlé únavě a to díky ke špatně zvolenému materiálu, tudíž vratná rychlost je potom zpomalena a sání se nerovná výtlaku, což by mělo být, při jakékoliv teplotě cca do 120 st.Na studené pružině nepoznáte její odolnost ve vratném či tažném stavu.Zkusil bych poptat někoho, kdo má stejný stroj a sním to brobrat a vyměnit si zkušenosti, ale je mi jasné, že to nebude jednoduché.
Já mám zkušenost s Husqarnou v tom, že někde prostě brutálně ušetří a pak výsledek je žalostný.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Takže myslíte, že kdybych použil řidší olej, defakto prodloužím dobu ohřevu? jaký olej tedy použít aby nebyl už studený řídký jak voda a přitom nebyl náchylůný k velkému ohřevu "třením"?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jinak výrobce doporučuje do motoru i převodovky stejný olej SAE 10W-30 CD-CF. (v originálním anglickém manuálu). V českém se údaje malinko liší, ale nijak extra.
řepoňa

Příspěvek od řepoňa »

dokuď sem se nepřečtl mipesuj přispěvěk tak sem z téch fotek bel ešče věči jaryn než normálně su. teď už mě vosvítilo tak řikám-slabý pružine. piste se nestačijó vracet pročež tlačijó málo voleja. te tomo šlapeš víc abes to kompenzovál a volej se vic hřije a řidne. tém to tlači čim dál miň.
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Pokud použijete řidčí olej tak Vám to nepojede jak jste psal již dříve, ale motorový olej SAE 10W-30 se mi moc nezdá, protože to je jak voda.Kdyby záleželo na mě, tak bych asi volil převodový průmyslový olej CLP 150, který snese i tlakovou čerpatelnost.
Dále z praxe, když zkouším hydraulické mechanismy v závislosti s převodovou automatikou, tak je také zkouším hustým olejem a pak jsem si 100% jistý, že se jedná o mechanické poškození.Je to právě do doby než se ten hustý olej zahřeje.Toto je odhaduji Váš případ, pokud již nebyl proveden mechanický zásah do systému a někdo tam nezapoměl něco dát.Ale znovu opakuji, než vyhodíte peníze, a uděláte nějaký jiný krok, zkuste se popídit po někom, kdo tento stroj má a jak mu maká. Já bohužel takového nikoho neznám.Ještě mě napadla jedna věc, která mě se také několikrát osvědčila. Použil jsem Militec-1.Sice zde rozvířím vlnu nevole, ale ten bezvadně obaluje kovy a mohl by něčemu napomoci.V případě unavených pružin, ale bohužel.Rozhodně s ním nezachráníte vzniklý problém, ale může pomoci odhalit závadu.Jsem ochoten Vám ho poslat zdarma, nebo dost jezdím po republice, tak třeba cestou.V případě zájmu mě kontaktujte na mipesa@seznam.cz.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ó děkuji. Čím jsem si to zasloužil? :-). Zájem pochopitelně mám ;-). A že jsem tak smělý - vy se zabýváte distribucí nebo prodejem maziv? Já totiž kromě údržby zahrady také závodím (rally) a dobrý dodavatel maziv by mohl být užitečný. Jsem z jihu Čech. Ozvu se vám na uvedený email. Děkuji.
MAV

Příspěvek od MAV »

Zkuste RVS Technology.

Hezký den.
Odpovědět