Anonymní fórum nebo ne?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět

Chcete aby pro položení dotazu na tomto fóru byla nutná registrace?

Ne, registrace je zbyte
52
33%
Ano, registrace pom
97
62%
Nev
7
4%
 
Celkem hlasů: 156

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

řepoňa píše:nestačilo be potom debe se némódřéši z fóra domluveli kerý voleje só te správně značkový a hodělali jejich tabulko. potom be na dotaz co avanol jen vodpovidali-to néni volej to je šméd a nebo takové dotaz smazali jako nevhodné.
Pokud to myslíš vážně, tak jsi mne zklamal.
K některým funkčním poznatkům z hlediska aplikace olejů do některých specifických mašinek jsem se totiž proprapracoval přes řadu neúspěšných omylů, což mne stálo peníze nejen za nevhodná mazadla, ale i investice do oprav v důsledku poškození oněch mašinek. Co bych za to dal, kdyby mi někdo byl schopen poradit, že to či ono (byť v rámci norem předepsaných výrobcem mašinky a/nebo dle mazacích plánů renomovaných výrobců maziv), tam určitě dávat nemám (ne vždy jsem to dal sám, někdy to byly i značkové servisy!), a ještě lépe - že tam správně funguje jen to jedno, zcela konkrétní mazadlo.
A právě tomuto účelu má dle mého názoru dané fórum sloužit, právě v tom je jeho role nenahraditelná!
hju

Příspěvek od hju »

K dotazům a zbytečným diskuzím většina lidí se ptá na to samé jaký olej do mého miláčka, co tak vytvořit mazací plán nebo aspoň hodit odkazy na mazací plány fy, aral,valvoline,mobil,mogul a nevím kdo všechno je ještě má.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

hju píše:K dotazům a zbytečným diskuzím většina lidí se ptá na to samé jaký olej do mého miláčka, co tak vytvořit mazací plán nebo aspoň hodit odkazy na mazací plány fy, aral,valvoline,mobil,mogul a nevím kdo všechno je ještě má.
Mazací plány má na netu kdejaká olejářská firma, jenže jsou v nich chyby a někdy i nebezpečné nesmysly jdoucí přímo proti předpisu výrobce vozu, zejména tehdy, když je ten předpis dostatečně "široký". Jinými slovy, tvrzení "máme olej do každého vozu", je z 99% nepravdivé!
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Povinnou registraci NE

Příspěvek od skodovkar »

Pokud člověk potřebuje pomoc jednorázově, tak registrace nemá smysl, potřebuje pomoc rychle. Zbytečně bychom se ošidili o mnohá zajímavá témata. Pokud by někdo nějak moc prudil tak dostané BANán a vyřešeno :wink:

Je pravda, že mnohé dotazy se neustále opakují, pokud by páni Admini dovolili, tak bych narhoval, že by se mohl třeba hodit jakýsi rychlý rozcestník. Seznam olejů a jaké jsou s nimi zkušenosti atp., mazací plány pro ta či ona auta atp. Mohlo by to mít formu rozklikávačky nebo tak nějak...

Skvělé fórum, díky za něj!
:lol:
ÚPLNÝ IDIOT

Příspěvek od ÚPLNÝ IDIOT »

Toliko starostí kvůli několika sprosťačinkám. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ÚPLNÝ IDIOT píše:Toliko starostí kvůli několika sprosťačinkám. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jenom sprosťačinkám nebo šikaně?
Freev

Příspěvek od Freev »

řepoňa píše:nestačilo be potom debe se némódřéši z fóra domluveli kerý voleje só te správně značkový a hodělali jejich tabulko. potom be na dotaz co avanol jen vodpovidali-to néni volej to je šméd a nebo takové dotaz smazali jako nevhodné.

:D :D :D :D fakt dobrý :wink: Taky je dobrý, že tomu návrhu i někteří věří, že je myšlen vážně :D

Vzkaz pro Řepoňu, mám oleje Mobil od kamoša ze servisu za dobrou cenu, chceš do kostelního pažóta?
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Jezevcik píše:Nemyslím,že je nutná přímo registrace a zadávání určitého množství osobních údajů.To je každého věc,kolik toho poskytne.Jako nutnost bych ovšem viděl zmizení titulu"anonymní"a jeho nahrazení čímkoliv,co by patřilo jen jedné osobě.Vše by to zpřehlednilo a možná odradilo různá individua od věcí,kterých jsme byli svědky např.ve vláknu"Euro VAT".
Já osobně hlasoval pro "ano", ale viděl bych to asi jako Jezevcik - u každého anonymního přispěvatele nějakou identifikaci (a nejsou nutné žádné osobní údaje - stačí přezdívka). Ovšem nejsem si jist, zda-li je to technicky možné, aby měl každý anonym jen tu svoji značku, i když používá třeba více PC. Proto to "ano".
Pepa.

Příspěvek od Pepa. »

Mazací plány má na netu kdejaká olejářská firma, jenže jsou v nich chyby a někdy i nebezpečné nesmysly jdoucí přímo proti předpisu výrobce vozu, zejména tehdy, když je ten předpis dostatečně "široký". Jinými slovy, tvrzení "máme olej do každého vozu", je z 99% nepravdivé!
Ohledně mazacích plánů, toho názoru bych se zastal také, zejména u starších a starých aut před r.v. 2000 nic neřeší a nelze jim věřit, leda tak od spodní hranice kvality. Výrobce oleje chce vždy prodat to nejnovější a nejdražší. Takže mi klidně do auta doporučí sníženou viskozitu 5W-30, případně 0W30, když motor odjel z fabriky s požadavkem A2/B2, takže už to A3/B3/B4 5W-40 které do toho leju je povolené jako "horní extrém"... Konkrétní případy u Shell, Castrol, Valvoline, Aral,.... klidně tam doporučí 5W-30 C3 olej.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Píšu to sem, poněvadž předpokládám, že si toho admin všimne:

Včera večer bylo fórum nedostupné (403 forbidden) a dnes tu chybí min. tucet příspěvků od nejrůznějších přispěvatelů za cca tři dny. Co se stalo?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Žádná reakce admina na provozní výpadek stránky a zřejmě v důsledku něho i chybějící příspěvky z několika dnů? Ví admin o tom, že stránka od začátku května značně hapruje?
Uživatelský avatar
spina
Site Admin
Příspěvky: 23
Registrován: stř úno 18, 2004 12:10

Příspěvek od spina »

Anonymous píše:Žádná reakce admina na provozní výpadek stránky a zřejmě v důsledku něho i chybějící příspěvky z několika dnů? Ví admin o tom, že stránka od začátku května značně hapruje?
O problemu se ztratou dat v databazi vime, byla zpusobena chybou u poskytovatele hostingu, ktereho jsme kontaktovali. Vic bohuzel nenadelame.

Za komplikace se timto vsem omlouvame.
Pepan

Anonymní forum nebo ne?

Příspěvek od Pepan »

Už začínám být alergický na nutnost se všude registrovat,navíc většina "formulářů" vyžaduje údaje do kterých nikomu nic není.V dnešní době je snad modou šmírovat a mít přehled o údajích každého.Jestliže i tak obyčejné forum o diskuzích nad palivy a různými "normálními" věcmi bude vyžadovat také různé údaje,pak si toto forum nechte. Zavádí se opět cenzura a omezování,jen pod záminkou jakési bezpečnosti,desítky diskuzních for už lidé opustili z důvodu nemožnosti se vyjádřit z obavy postihu,protože se museli registrovat.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Toto fórum naopak opustila řada registrovaných účastníků, a to pro neustálé napadání ze strany anonymů. Každá mince má totiž dvě strany! To jen pro pořádek.
luk.zah

Příspěvek od luk.zah »

Anonymous píše:Toto fórum naopak opustila řada registrovaných účastníků, a to pro neustálé napadání ze strany anonymů. Každá mince má totiž dvě strany! To jen pro pořádek.
Souhlasím. Například na www.citroeny.cz a nebo www.xantiaclub.cz je možný přístup pouze s registrací, diskuzi moderují moderátoři a třídí jednotlivá témata. Tyto diskuze jsou díky tomuto již léta slušné, přehledné a stále HOJNĚ navštěvované.

Pro Pepana:
Toto opatření nemá být kvůli názorové cenzuře. Jen si myslím, že určitý řád je třeba všude a slušná komunikace na fórech také není na škodu. Některé vulgární příspěvky na tomto fóru jsou opravdu nářez a největší perla je, že ti, kdo je píší se zbaběle (povětšinou) schovají pod roušku PLNÉ anonymity :idea:
Mimochodem jaká data by zde po Vás měli chtít? Jméno, město, uživatelské jméno a heslo a také možná e-mail. Co je na tom takové, že do toho nikomu nic není? Nechápu Vás....
A přeci nejste natolik naivní, že si myslíte, že je tohle celé o šmírování :roll:
Odpovědět